Új hozzászólás Aktív témák

  • b.vr

    őstag

    jégkorong: azért a többmilliós cuccok vizsgálata előtt lehet érdemes lenne tisztázni mi is a cél :) Nem mindegy hogy a csapat hivatalos fotósa (és nem mindegy hogy a magyar bajnokság vagy az nhl.com a megrendelő :) vagy csak emlékképek. Nekem egyelőre úgy tűnik az utóbbi, persze a hobbiból fotózásra áll leginkább hogy van akinek ez tényleg csak emlékképek van akinek meg annyira fontos hogy rengeteg pénzt szán rá. Szerintem andersen10 ha tudsz és lehet akkor tölts fel néhány képet és úgy már jobban látni mi a helyzet.

    Én egyébként nagy NHL rajongó vagyok, a 2012-es lockout alatt amikor sok nagy sztár (köztük a legnagyobb kedvencem is) visszajött Európába játszani, voltam is kétszer is Prágába (még GF-3 vázam volt :) és 45/1.8) Emlékkép szinten ezzel is lőttem nekem akkor tetsző képeket (viszont jó helyen ültem (amúgy is ez a legfontosabb), harmadik sor! Prágában még az is olcsó volt, az NHLben nem lett volna az :) Azért ahol érdemes is fotókat csinálni, ott fény is van (különben a játékosok sem látnának normálisan :) meg hát azért a jég is veri vissza szépen. Meg persze a a játéknak is vannak statikusabb pillanatai, meg vannak a nagyon dinamikusak (pl. ott Zdeno Chara is játszott, aki (sok más érdeme mellett) az NHL (és akkor a világ) legnagyobbat lövő játékosa volt (all star gálákon volt ilyen verseny) , tényleg brutális, nyilván azt a korongot nem "fagyasztom meg" a levegőben, de általában is, egy GF-3mal a gyors részeket be sem fókuszálom és kb tudott vagy 5 képet sorozatban a buffer... :)
    De minden felszereléshez meg lehet választani azokat a helyzeteket amiket jól meg lehet fotózni, aztán ha ez már kevés akkor persze lehet lépkedni följebb és följebb, a kérdés csak hogy ez mennyi anyagi ráfordítást ér meg.

    PS: ja, és csak andersen10 jelenlegi felszereléséhez (pana 35-100/2.), nekem utána még évekig az az obi volt az álmom, fényerő, tök jó átfogás, ehhez képest nem is nagy (tehát majdnem mindenhová engednék hogy bevigyem) Aztán ez nálam elmúlt, ha ma mennék meccsre tuti hogy elég lenne nekem amit a kis zsebrevágós Sony RX100 tud. Persze nyilván más hogy Neked a fiad játszik. Vagy éppen pont ezért, ott is ha már sokadik éve a sokadik meccs, vajon van-e még benne újdonság. De ezt persze már neked kell eldönteni.

    [ Szerkesztve ]

    "Oscar bácsi meg nem gyütt"

Új hozzászólás Aktív témák