- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Nyakunkon vannak a Microsoft új Surface mobilgépei
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
Tény hogy sok kacat, silány tömegszar van a temun, de ki lehet fogni igazán jó dolgokat.
Pl: réz szivattyú szűkítő (hegesztőgép alkatrész) Itthon 5200Ft- Temu 120Ft
Pendrive max 1GB (CNC ennyit kezel): Itthon nincs - Temu 600 Ft
Heg. gép vízpumpa: Itthon 226k - Temu 66k Ft (szög ugyan az!)Ha megpakoljuk Áfa és kisker haszonnal meg postával, akkor is nevetséges. És kapok nettó számlát mindenről a kereskedőre ráírva. Rámegy a vám + áfa (amit visszaigénylek) és még mindig fél ár alatt vagyok. Az itthoni forgalmazó ugyan onnan veszi, pontosan tudom, mert a kínai levelezésben elárulta. Szóval ennyire kell sajnálni az itthoni kereskedőket.
-
Tasunkó
őstag
Probléma hogy az emberek többsége csak fekete fehér módra tudja lefordítani a világot, az mindkét oldalon jelen van. Ez hogy valami szembemegy, ez is csak egy narráció, de főleg politikai tehát nem valós, csak egy valóságtorzítás, ami azért jöhet létre mert sem a megerősítéshez sem a cáfolatához nincs elég információ.
-
wolfman
veterán
Hol mondtam, hogy az EU egy végtelen szívvel rendelkező jótékonysági szervezet, több országra kiterjedő Terézanya? Mondom, sehol. De azért ne játszuk már, hogy ha valami nem tetszik, akkor azonnal beállunk szembe, egy másik csoportba, ami nyíl egyenesen szembe megy az EU-val, ami rosszabb, de legalább nem a csúnya gondosz EU, ami gyenge sz@r.
-
Tasunkó
őstag
-
nubreed
veterán
Kb. 2-3 hete egy tanult, 3 diplomával rendelkező régi ismerősömmel összefutottam, aki indult helyben az önkori választáson az egyik független szervezet színeiben (nem jutott be egyébként, de nem bánta, az volt a célja vele, hogy az ő körzetében induló alpolgit megverje és ez sikerült is, így nem ronthatja tovább a levegőt a városházán októbertől) Beszélgettünk erről is, meg néhány más dologról egészen értelmesen, de amikor azzal jött, hogy Ő nem bánja a nagyarányú Fidesz győzelmet, sőt örül neki, mert (és akkor itt felmondta egy-az-egyben a szokásos fidesz mantrát) :
"A nyugati világ hanyatlik, mert elbuzultak.
"Orbán megvéd a migránsoktól."
"Orbán akar egyedül békét az EU-ban"...És a többi lózung amit még elő szoktak adni. Ha tényleg okos, értelmes embereknek is sikerült teljesen átmosni az agyát a hatalmi gépezetnek az elmúlt 14 évben, mit várunk a többi prolitól?
-
hegedus001
aktív tag
ahhhh.... hogy mennyire egyet tudok érteni. (mivel most született gyerekem így főleg a 2. bekezdéssel, anyósék az őrületbe kergetnek a sok filléres szarral....(plüssök, kacatok....))
Mi megpróálunk minőségü műanyag játékokat venni a gyereknek ellenőrzött forrásból (ne kopjon le a festék, ne legyen stb... de még inkább a fa játékokat részesítjük előnyben lehetőleg helyi/magyar mesterektől
-
wolfman
veterán
Ez már nem Kína és Európa baja, hanem globális, az utolsó kapitalizmusban részvevő egyéné is. Sajnos aki nem él a kapitalizmus adta lehetőségekkel, az is szopni fogja a tú..s f@..t, mikor élhetetlen lesz az egész bolygó. Bár nem tudom, hogy a Bengáli-öbölben található Észak-Szentinel-szigeten élő szentineléz népcsoporton kívül kik nem vesznek még részt a kapitalizmusban, mert kb. mindenki.
-
Johnny001
senior tag
Hűha, ezt aztán a forrongás, de majd én eldöntöm mit csinálok és honnan veszek valamit, az összes számítógép alkatrész kínából jön, legalább is a zöme. De nem kell vele foglalkozni, mert ez úgyis hülyeség.
További hősies kitartást én mentem!
-
válasz
Busterftw #33 üzenetére
Azon nem is csodálkozom, hogy a saját kacatjaikat megveszik, Kína belső fogyasztása mindig is fel volt mesterségesen pörgetve, ebbe tökéletesen illeszkedik az olcsón silányat gyártani mert így akkor a paraszt rövid időn belül vesz újat, a probléma ott van, hogy mi is felültünk erre a lóra és mesterségesen pörgetjük a fogyasztást, ez hosszú távon csak katasztrófához vezet, nem csak környezetvédelmi okok miatt hanem mert nem lehet a végtelenségig növelni a fogyasztást.
-
Tasunkó
őstag
Kínai is konténerrel érkezik, ha megtelik, feltolják a repülőre. Éppúgy egyenként becsomagolják az üzletláncokban is, csak nem benzinezik egy plusz kört, nem fűtenek, klímáznak rá a polcokon, amíg valaki leveszi onnan, aki jó eséllyel benzinen ment oda. A végeredményben a csomagolása is gyérebb a kínainak. Webshop esetében, olcsóbb az egész kereskedelmi lánc is, mert rövidebb az útja a vevőnek a gyártóhoz, ez is hozzájárul a végső alacsonyabb árhoz, nameg az is hogy az eddigi kizárólagos forgalmazók felnyomták az árat. Ők gyártják, ők árulják, ha másnak eladják aki itt árulja, egyértelmű hogy drágább lesz.
updog Igen, de ezeket az eu-ban nyugodtan végrehajthatják magukon is kezdetnek, már amit az eu-ban gyártanak, hogy nem kell 100 féle silány variációja ugyanannak, ami már eleve kiforrott, de elég egy ami akár még javítható is, és a legyártása is alig drágább, csak nem teszik, mert visszavetné a fogyasztást. Nincsenek erőhatások, ami ez irányba tolná sem az embereket, sem a piacot, csak a kiskapukat nyitogatják csukogatják, vagy egyenesen a korrupcióra nyújtják a markukat ezekkel a Temu bezárás belengetésekkel.
-
Busterftw
nagyúr
Ugyan en Temu-t, Sheint nem hasznalok, de Alirol pont olyan dolgokat szokam, amivel a meglevo cuccok elettartamat noveljem.
Peldaul nagyobb akku a taviranyitos autoba-hajoba.
Vagy egy random jatek kerek-par, ami pont jo volt az egyik jatek vonathoz es mar nem lehett ragasztani.Ezek sokkal olcsobbak ott.
Narxis
Nem tudom jartal-e Kinaban, de ott a gyerekek-felnottek ugyanugy veszik a sok ilyen gagyi kacatot. -
TikTok tele van ezzel a "Temu haul" videókkal és mikor nézegetem, hogy annak örülnek, hogy működik az egyébként ránézésre is silány minőségű billentyűzet vagy a világítós banán alakú díszlámpa akkor rájövök, hogy igazából Európa megérdemli a sorsát. Kína csak legyártja azt a szemetet amit Európa nagy kanállal elfogyaszt mert "olcsó".
-
Egyfelől igazad van; harminc évvel ezelőtt cseszte el a Nyugat, amikor teljesen leépítette a könnyűiparát (is) a kínai hulladékok kedvéért. Mármint ezt a profitéhes multik tették, az országok meg hagyták.
Másfelől ami a Tescoban van, az valószínűleg konténerrel jött. A Temu/Shein/Wish esetében viszont egyenként csomagolva, jó eséllyel repülővel, a nemzetközi postaszerződésekkel visszaélve, a címzett ország postáját terhelve.
-
updog
őstag
Félreértettél, nekem tökmindegy hogy Tesco, Temu, Aliexpress, Mari néni kézműves piaca, vagy Fényes napsugár kínai bolt. A lényeg hogy az emberek minden piszlicsáré sz*rt megvesznek, főleg ha akciós, főleg ha személyre szabott kupont kapnak rá, főleg ha épp szomorúak / vidámak / szakítottak / unatkoznak / kedd van.
Ugyanúgy haragszok mikor anyámék megveszik az unokáknak a Pepcoból az egyszer használatos szemét játékautót, amiről 3 másodperc után letörik valami olyan alkatrész amitől rögtön használhatatlan lesz. Ha már választani kéne akkor inkább valami drága de minőségi cuccot rendeltek volna Kínából (mert olyat is láttam már), még inkább rohadtul semmit ne vegyenek/rendeljenek, mert nem cuccokra lenne szüksége a gyerekekenek / embereknek
Ezért írtam hogy akit meg lehet vezetni ezzel a kici ócó kupon isz van Temus meg Sheines sz*rsággal, az nagyrészt eleve kompenzál valamit.
De tudom, itt mindenki az EU-ban beszerezhetetlen alkatrészeket rendel Kínából, hogy megnövelje a meglévő cuccai élettartamát
-
-
PetAd
tag
Hiába van itt a tehetősebb IT-s elit a fővárosból, a fórum stílusa továbbra is kelet-európai és magyar.
Pont ugyanezt gondolom, amikor az "eu rósz" szintű zagyvaságokat olvasom, mint az iskolázatlan prolik a Facebookon.A hírben leírt döntést (a haladék kivételével) pedig üdvözlöm.
-
válasz
arnyekxxx #20 üzenetére
Azért milyen elegánsan átlépsz azon, hogy a Temu-ra és a "nepperre" nem ugyanazok a szabályok vonatkoznak. Szerintem először csak a tisztesség kedvéért a Temu tartsa be azokat a szabályokat és viselje azokat a terheket amiket a hazai kereskedő is és ha utána is olcsóbb a Temu én örömmel vásárolok ott.
-
-
-
válasz
arnyekxxx #11 üzenetére
Senki sem kényszerít arra, hogy az EU-ban élj, szabadon lehet költözni.
#8 nem csak a te érdeked van hanem ott van még az európai kereskedők és kereskedelem akikre egy sor plusz szabályozás, teher, különböző törvények vonatkoznak ami a Temu-ra nem és így tisztességtelen előnyre tesz szert.
#9 nem etetem hanem a helyére teszem.
-
Alusky
senior tag
Ne etesd a trollt (ja ez nem trollkodás, hanem eltérő magánvélemény).
Annyira nem nagy a lapcsalád, lehet tudni kinek nem érdemes reagálni kommentjére, mert szándékosan előkészített pszichológiai légyragasztók. Pikáns, elhatárolódó, lágyan kötekedő, simogatóan passzív agresszív, mindenképp olyan komment amire mindenképp reagál valaki és a stílus miatt mindenképp pörgethető dolgot ami beindítja a virtuális ego faszverést. Kár, hogy bambano már nem aktív, neki is specialitása volt ez.
Hiába van itt a tehetősebb IT-s elit a fővárosból, a fórum stílusa továbbra is kelet-európai és magyar.Ettől eltekintve az EU valóban több szart okoz, mint hasznot.
-
arnyekxxx
veterán
Kérhetném a fogyasztóvédelmi szervezeteket, hogy engem ne akarjanak megvédeni a temutól?
-
Johnny001
senior tag
Eddig csak a Temu-ról rendeltem, most megnézem a másikat is!
-
Nem egészen értem, mi ez az egyeztetés, meg haladék. Életben van a jogszabály jó ideje? Igen. Akkor ennek meg szabad felelni, vagy ki szabad vonulni erről a piacról. Vagy az EU dolga, hogy blokkolja ezeket a site-okat.
Ha én jegy nélkül parkolok, ott sem állnak neki kérdezgetni, van-e kedvem majd jegyet venni, és hogy ugye majd két hét múlva fizetek-e.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Lenovo Thinkpad T480 8-32GB 256GB-2TB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest