Új hozzászólás Aktív témák

  • anaqer

    veterán

    válasz Parci #63312 üzenetére

    Hát a szemüveg meg a kukucska az sajnos eleve sose lesz úgy igazán kényelem-kompatibilis (és ezen a dioptria-kompenzáció sem segít).

    Persze eddig is együtt éltek ezzel emberek és sok fasza fotót lőttek - de akinek bírja a szeme, érdemes fotózásgyanús helyzetekbe inkább néhány pár eldobható kontaktlencsével belemászni. Nagyon sok helyzetben kb. baszhatod a hátlapi LCD-t.

    Most meg akartam nézni, hogy mit nyújt az NX mini pl. highlights/shadows indication ügyben, ami sokszor hasznos lenne (az M10-nél ez annyira fasza, hogy lassan már inkább csak M-ben lövöldözök A plusz expokomp helyett... sose gondoltam volna) - na, és hát a júzermanuálban highlight/overbright/washed* keresésekre nulla találat. Nyilván nem elemeztem ki az egészet, de ezek alapján baromi kíváncsi vagyok, hogy mondjuk verőfényben hogy viselkedne a cuccos - hátlapon olyankor meg nem látod a gebaszt, és ha tényleg nincs szoftveres beégés-elleni mankó, akkor az kicsit gáz.

    Tudom, ott van a RAW és onnan ennek is utána lehet kicsit menni, meg DxO szerint a dinamika-tartomány is meglepően jó - de az valahogy inkongruensnek tűnik, hogy vesz valaki egy kis kényelmes zsebrevágható cuccot, aztán otthon negyed órákat üljön a Lightroom előtt szüttyögve olyan hibákkal, amik egy EVF-en rögtön kijöttek volna.

    Nem megköpködni akarom a választásodat, örülök, ha tetszik - csak nekem ez piszkálná kicsit a csőrömet. :)

    [ Szerkesztve ]

    And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You

Új hozzászólás Aktív témák