Új hozzászólás Aktív témák

  • PredatorZoli

    Topikgazda

    válasz julius666 #55631 üzenetére

    Na hát ezt én pont nem ajánlanám. :D
    Takarékoskodni nyilván érdemes, de azért egyszer fiatal az ember. Nem mellesleg sokan ekkor szedik össze mind a jövendőbeli párjukat, mind a későbbi lehetőségeiket megalapozó kapcsolataikat (network). Amit azon megtakarítasz, hogy moslékon élsz, esetleg alig jársz szórakozni, összesen mennyivel hozod előbbre a lakásvásárlást? Nagyon max fél évvel. Cserébe kidobod a fiatal felnőttkorodat a kukába, meg csomó jövőbeli potenciális lehetőségedet.

    Többet kell keresni, nem nyomor szintig visszavenni a költéseket. Jól kell szakmát választani, kapcsolatokat, lehetőségeket keresni. Ezzel simán megtöbbszörözheted a későbbi fizetésedet, sokkal többet számít, mint hogy alsópolcos szutykon élsz-e egyetem alatt.

    Akkor ezek szerint ez egy véleményes dolog, de nincs ezzel baj :D
    Én magam és mások példáján ami a networképítést illeti azt láttam, hogy a jó networkök nem olyan helyeken és alkalmakon születtek, amikért az illetőnek egy forintot is fizetnie kellett. Hogy konkrétan is mondjak valamit, azt láttam hogy jó kapcsolatokat építettek ki emberek az egyetem alatt ipari kooperációs projektek és munkák során, illetve öntevékeny körökben eventeken, versenyeken (Pl.BME Formula Racing team->Redbull F1). Ezekért az ember az esetek többségében pénzt nem fizet, de akkor biztos van ennek olyan formája is ami pénzbe kerül. Nem látom hogy bulizás vagy költséges nyaralás, a luxusalbi az egy jó network építő lenne. Szóval én csak azt akarom mondani, hogy a költési szokásoknak és a networknek a korrelációja alacsonyabb mint az a közhiedelemben él, és mégegyszer mondom ez az amit én láttam, lehet hogy másnak van ezzel ellentétes tapasztalata.
    Többet kell keresni, ezzel egyetértek, ez azonban szerintem már a következő lépcső, várhatóan ez nem is egyből fog megtörténni, ha ez mellett ha még sikerült jumpstartot is venni, az csak plusz ezen felül. Illetve ne túlozzunk azért, mert kisarkítva kicsit más az üzenete. Én azt állítom, hogy ha valaki csak a drága albit kolira cseréli, pár alternatív megoldást talál a drága szórakozásokra, akkor Miliókat lehet 5 év alatt nyerni anélkül, hogy jelentősen rosszabb minőségű/egészségtelenebb életet élne az ember. Egyik kolegám az előző munkahelyemen egyetemi csoporttársam is volt, vele erről el is beszélgettünk, ő volt a másik véglet én meg emez a véglet, számára is sokkolóak voltak a számok ahogy mégnéztük és ő is nekem adott igazat és mondta hogy "milyen jó lenne ha az a zsebében lenne most".

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák