Új hozzászólás Aktív témák

  • attiati

    veterán

    válasz fLeSs #3900 üzenetére

    Naja, tipikusan az általános szentiment határozza meg (nem napi szinten értem). Szarban jó hírre is esik. Rózsaszín felhőknél meg senki le se sz*rja a károgókat.

    Amúgy alapkezelőknek állandóan venni kell, ráadásul mindent, ami a benchmark indexet képezi. Rohadtul passzív vagyonkezelés, ami alapkezelőknél folyik. Tartják a részvényhányadot (néha felül, alulsúlyoznak), és valójában tökéletesen együttmozognak a benchmark indexekkel. Amúgy szerinted ha TA tökéletesen működne, akkor létezne még tőzsde?

    Alapkezelőknél is tökéletesen működik a csordaszellem. Senki nem akarja az állását kockáztatni, és hősködni a piaccal és a versenytársakkal szemben. Elég ha 1% ponttal felülteljesítenek. Ha mindenki vesz, akkor xy alapkezelő is, különben lemarad.

    Én csak egy dologban hiszek. Megy megy megy a világgazdaság, újabbak befektetnek, emelkedünk egyfolytában, aztán jönnek a későn érkezők is. Már rég elhagytuk a valóságot, de még mindig emelkedünk. Aztán pukk. Esünk, esünk, esünk. Páran már rég kiszáltak a csúcson, valakik még tartanak azért is. Mások azért nehezen, de észbekapnak, veszteséget realizálnak, aztán a végén már a későn ébredők is kiszálnak. Megint rég elhagytuk a valóságot. Talán maximum ezek a szélsőségek kereskedhetők le, a hosszútávú hangulat. Semmi mást nem látok, ami működne.

Új hozzászólás Aktív témák