- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- PR-Telecom
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- OpenWRT topic
- YouTube
-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
válasz concret_hp #4483 üzenetére
asszem jól döntöttem az eladással, bár igazság szerint már korábban ki kellett volna szállnom. mindenesetre, azért tizen pár%ot megspóroltam mához képest
vagy fullba vagy sehogy :D
-
mat-
csendes tag
válasz concret_hp #4548 üzenetére
állítólag angliából érkezett infó, hogy meg fog dőlni az otp illetve a forint. meg hogy majd az állam vásárol majd papirokat. ez pedig nem volt jó hatással a tőzsdére
-
törölt tag
Hopp, BÉT zárásor ugrott vagy 800 pontot.
-
student
őstag
vajon miért vett az otp 13miliárdért otp részvényt ? csak nem 3300 volt a mélypont?
-
student
őstag
mér nem vettem otp-t 3300ér . de egy beszari luzer alak vagyok omájgád
-
-
Dare2Live
félisten
válasz student #4557 üzenetére
hát amikor 3300on járt én azthittem összeomlik az árfolyam...... és ha nem szált volna be szvsz oti össze is omlott volna.....
Meg nem ezen a 300ftn mulik.... ha fordul és csak 4300 után szálok be még akkor is úgyérzem nagyon olcsón kaptam otit.....
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
concret_hp
addikt
vagy fullba vagy sehogy :D
-
attiati
veterán
"Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója. Jó erőben"
felette kép: Csányibá duzzadó vörös feje, teljesen kómásan
-
Róth
aktív tag
válasz Dare2Live #4561 üzenetére
"hát amikor 3300on járt én azthittem összeomlik az árfolyam...... és ha nem szált volna be szvsz oti össze is omlott volna....."
Az otp "csak" 12 milliárddal avatkozott be, viszont 50 milliárdos volt a napi forgalom, tehát a többségét rendes befektetők alkották (köztük jómagam)
Tiit, tiit, tibadam, tibadam!
-
Róth
aktív tag
válasz Dare2Live #4560 üzenetére
"Hétvégén G7, összeülnek a fejesek, hogy mit találnak ki azon szvsz nagyon sok múlik..."
Az eus pénzügyminiszteri találkozón már születtek döntések, többek között ezért írják át nálunk a költségvetést olyan 300-400 mrd ft-tal. Gondolom, ez volt a feltétele, hogy MO is bekerüljön az ekb ernyője alá.
-
Chili7
őstag
válasz Dare2Live #4561 üzenetére
A 3300ft-os szint majdnem a 15%-os küszöb. Aznap annál lejjebb nem mehet, tehát tudomásom szerint nem omolhat össze (nem mintha nem lenne összeomolva )
Úgyhogy daytradereknek olyankor venni kell! Én is vettem, persze azzal a céllal hogy még biztonság kedvéért aznap eladom. Így ezzel bukni nem lehetett. Max a brókerdíjat. -
viharhozo
addikt
válasz concret_hp #4548 üzenetére
Equitas. Ocso, altalaban mukodik.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
viharhozo
addikt
-
Mr.Grincs
veterán
Kicsit félek attól, hogy söprögetni fogjuk a forintot az utcáckon mint anno Mibe érdemes fogni? Autót kéne venni mert ilyenkor örülnek ha el tudják adni valamilyen áron, talán még alkudni is lehet rengeteget. Valakinek valami használható ötlet?
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
őstag
Aki itt OTP-t vett, az milyen összegért tette ezt?
Én vmivel kevesebbért, mint 700e Ft-ért vettem 200 részvényt, úgy ítéltem meg, hogy ez az a pénz, amit ha teljesen elbukok, akkor sem kell semmiféle jövőbeli, megtakarított pénzre alapozó tervről lemondanom. Ha viszont 1-2 év múlva megkétszereződik, akkor meg boldog leszek az extra magas hozammal.
Ezt azért kérdezem, mert a környezetemben elég sokan szinte az összes megtakarított pénzüket beletették. Egyik kollégám 8 millióért vett, aztán most meg ideges, mert ő már az első 20%-os esésnél bevásárolt, most meg szembesült azzal, hogy milliós bukóban van. (Én szerencsére 3463-nál szálltam be, pont amikor Sanyiék elkezdték felvásárolni.)
Az egyik barátom pedig, aki egy bankban dolgozik (nem OTP) 2 millióért vett OTP részvényt, és azt mondta nekem, h csak ő személyesen még legalább 15 kollégájáról tud, aki vett. Egyébként az OTP-s kisasszony, akinél az értékpapír szerződésemet pénteken megkötöttem, megsúgta, hogy a fiókban sok dolgozó - beleértve magát is - vett OTP-t. Mondjuk legalább bíznak a munkahelyükben...
De mondhatnám azt is, hogy pénteken a munkahelyemen beosztástól, végzettségtől függetlenül napközben sorban rohangáltak kifelé az emberek, hogy online értékpapír-bankolási szerződéseket kössenek, vagy részvényeket vegyenek a bankjukban.
Szóval most nagyon sok kisbefektető vagy nagyon jól jár az OTP-vel, vagy nagyon pofára esik.
[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
Alex123
senior tag
Kíváncsi leszek az olaj árfolyamára a november közepei OPEC ülés után.
Már most is 80$ környékén tanyázik, szerintem megy ez még lentebb is...(ennek szurkolok)
- Alex -
-
Dare2Live
félisten
Nem, illetve tudtommal 15%os esésnél csak 10perces fölfüggesztés van utána akár eshet is tovább.
OTP ahogy látom nagyon izgat itt mindenkit. Minden attol függ, hogy az alapokbol be vagy ki áramlik a pénz mert ha ki akkor és jelenleg ez a helyzet akkor még 20-40..%ot nyugodtan eshet az árfolyam. De uugy függ attol is, hogy a Bank Of NYnak van e készpénztartaléka mert ha nem akkor még mindig van 9.4%nyi OTPje....
btw egy másik forumbol
"[I]
G7 - ek: döbbenetes ajánlat a pénzügyi szektor vezetőitől
"One message the industry has given officials is that their plan should help strong banks, rather than save deeply troubled ones. They have suggested tying the eligibility for a government investment to a bank’s so-called Camel rating — a measure used by regulators to grade an institution’s financial strength. Only banks in the highest-rated categories would qualify for support."Ezek olyan rohadt nagy szarban vannak, hogy csak a leges legjobb bankoknak adnának lóvét a mentőcsomagból. A legjobbaknak!
Érthető ez a mondat? Tudjátok ez mit jelent?
A bankszektor nagy része menthetetlen.DOW limites esés lesz hétfőn.
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2008/10/10/AR2008101002441.html [/I]"
Egyébként érdekes eset lenne és hosszú távon lehet ez lenne a nyerő stratégia, olyan köztes út a japán és orosz megoldás közt.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
-
Róth
aktív tag
Az a furcsa ebben a nagy pénzügyi válságban, hogy 6 hónapos időtávban semmit nem emelkedett az arany, annak ellenére, hogy az eladásban érdekelt szereplők felvásárlási rohamokról és készletfogyásról beszámoló hírekkel próbálják srófolni a pánikot (és a saját hasznukat).
Ez mindenképpen elgondolkodtatja a magamfajta lúzer befektetőt.
Meggyőződésem, hogy az alábbi grafikon a kulcs ahhoz, hogy publikált válság 20%-át sem teszi ki a valóság.[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
-
stangli
senior tag
-
Dare2Live
félisten
Mért kellett volna emelkednie az aranynak? Legalább annyi ok van az emelkedés ellen mint mellett.
"Meggyőződésem, hogy az alábbi grafikon a kulcs ahhoz, hogy publikált válság 20%-át sem teszi ki a valóság."
amikor arrol cikkeznek, hogy ha a világ első(2.?) legnagyobb autógyártója nem tud tőkét bevonni (és senki nem akar adni neki) és így sanszos a csőd és a Ford is hasonló szinten áll és ez csak a jéghegy csúcsa az elég jól mutatja mekkora a szar.... Na nem mindha a LEH, Morgan, Wachovia, fargo, 2MAC, G&Sucks..... esete sokkal fényesebb lenne...
[ Szerkesztve ]
-
Róth
aktív tag
válasz Dare2Live #4581 üzenetére
"Mért kellett volna emelkednie az aranynak?"
Mert mindenki arra fordul általános gyengülés esetén. Gyengül az ingatlan, gyengül az alapanyag, gyengülnek a részvények és az alapok, nincs biztonságban a betét.
Legalábbis eddig mindig így volt.Tiit, tiit, tibadam, tibadam!
-
fLeSs
nagyúr
Kivegyem az Erstéből a pénzemet?
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Róth
aktív tag
válasz Dare2Live #4581 üzenetére
"Na nem mindha a LEH, Morgan, Wachovia, fargo, 2MAC, G&Sucks..... esete sokkal fényesebb lenne..."
Egyelőre maradjunk annyiban, hogy ezeket a híreket írják nekünk, mi meg fogyasztjuk az infót. Vot már úgy, hogy lóvá tették az egész világot a mogulok. A nagyok most vásárolnak. Majd térjünk vissza a hírekre egy hónap múlva.
-
stangli
senior tag
-
Dare2Live
félisten
"Egyelőre maradjunk annyiban, hogy ezeket a híreket írják nekünk, mi meg fogyasztjuk az infót."
ÁÁÁ értem én LEH pl nem is ment csődbe, nem is bocsátotta el az alkalmazottjait, nem is zárta be az irodáit, nem szünt meg cakkpakk....
Azok az emberek akiknek meg bentragadt a pénze a LEHnél azok csak képzelődnek hisz megvan a pénzük.... csak mégsincs.....don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
a kereslet meg a piacrol uugy vissza esik iránta, ha kenyérre kell a pénz nem veszek aranygyürüt.... + ugye ha forráshiány van és $ kell akkor bizony eladom az aranykészleteimet....
-
Dare2Live
félisten
-
törölt tag
válasz stangli #4580 üzenetére
Nem ajánljuk jelentős pozíció felvételét. További likvidálások várhatóak még bármely piacon és papírban. Nem zárható ki egy gyors emelkedés a mélypont után, a mélypontot eltalálni azonban nem lehet. (Raiffeisen)
HmmHmm...
Egyébként OTP papírokat vásárolok névértéken, korlátlan mennyiségben! Jelentkezés privátban vagy mélen.
-
stangli
senior tag
2007ben már szóltak az AIG vezetőségének hogy gondok vannak...
ez az idegesítő, a vezetőség el_axa és a kis befektetőknek, illetve az adófizetőknek kell megfizetni a válsághoz vezető út eredményét...
-
fLeSs
nagyúr
válasz Flashcash #4592 üzenetére
Túl sok minden nem fog történni, mert ahhoz, hogy kötvényeket vegyenek, először el kell adni a részvényeket, de a részvényeket nem fogják eladni ekkora zuhanás után.
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Dare2Live
félisten
válasz Flashcash #4592 üzenetére
Na de ha a nyugdíjpénztárak is elkezdik adni a részvényeket márpedig ők ha kicsit is adnak az se kevés se fölfelé nyomja majd az árakat....
-és ugye a vételekhez a legtöbb határidős finanszírozó már nem nyújt segítséget (nem lehet új pozit nyitni).
-és a KELER is megemeli az alapletétet....adjuk ezeket össze és olyan érzésem támad mindha itthon direkte össze akarnák omlasztani a BUXot...?
-
Róth
aktív tag
válasz Dare2Live #4586 üzenetére
"ÁÁÁ értem én LEH pl nem is ment csődbe..."
Félreérthető voltam. Nem vonom kétségbe a válság tényét, csak olyan érzésem van, hogy iszonyatos manipulációba és nyilatkozatháborúba kezdtek a pánikoló szereplők, és ez azt eredményezi, hogy mi - kisbüfik - hülyén maradunk.
-
Dare2Live
félisten
válasz Flashcash #4596 üzenetére
Akárhogy magyarázzuk a hír egyértelmüen negatív a rvpiacokra nézve:
Nem kell tovább venniük, nem kell elérni a 40%ot.
Sött akár el is adhatják.mióta utolsó hszem beírtam újabb két bank húzta le a rolót(ment csődbe...).... [link]
-
Dare2Live
félisten
Pont fordítva: Minden héten elmondták és elmondják a nyilatkozataikban, hogy semmi probléma.
Ugye pont a LEH "föbasz" állt ki a bukás elött 2héttel az emberek elé és mondta, hogysemmi baj, minden jó.....
és a FED is mit harsogott? "subprime is not a problem...."A pánikot az kelti, hogy se a nagybüfik, se a bankok, se a kisrészvényesek nem bíznak okkal senkiben.... se egymásnak, se FEDnek se senkinek. Elég jó okkal.
-
Róth
aktív tag
válasz Dare2Live #4599 üzenetére
Oké, értelek, de most is hazudnak, legfeljebb mások és más indokból. Túl egyszerű volna a világ, ha a Lehman és a FED hazudozása után eljönne az igazmondás időszaka. Az egy másfajta hazudozás volt, most jön a másik, de van egy közös bennük: a piac manipulálása a célja minden egyes nyilatkozatnak. Az ausztrál faszi borított az otp piacán a múlt héten? Ki tudja. Lehet, hogy Csányi.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Formula-1
- DPD tapasztalatok
- Robotporszívók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- EAFC 25
- Csúcskamerával jöhet a szupervékony S25 Slim
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest