Új hozzászólás Aktív témák

  • attiati

    veterán

    válasz fLeSs #3874 üzenetére

    A tőzsdepszichológia című könyvben is Templeton alapokat emlegetni a szerző. Az egy jó könyv, ezekután én is megbíznék temp. alapokban.

    Nem azt mondom, sok pénz. De ha usd-ben számolod azt a 3000et, akkor 470e ft körül van. Vedd hozzá, hogy külföldi piacokon egy kötés ára 10$ körül mozog. Plusz egyéb nyalánkságok (költségben). Minimum 300-400e ft között érdemes egy-egy kötést csinálnod, de majd kijavítanak, akik gyakorlatban is űzik. És akkor van egyféle részvényed. Semmi diverzifikáció.

    Ezekután fél misiért kapni egy külföldi részvényekből összeállított csomagot, szerintem nem rossz. Gondolkodtam azon, hogy mivel érdemes tőzsdézni. Kezdetben kevéssel, de akkor az csak tanulópénz, és nem is a nyereségemet/veszteségemet lesegetem. Igazából nem is tudok örülni annak, hogy egy jó pozival 100.000 ft-al nyertem 3000 ft-ot két hét alatt. Mert nem segít ki az életben 3000 ft. Inkább annak örülök, hogy jó döntést hoztam, hogy tanultam, és később nagyobb pénzzel is merek döntést hozni.

    Úgyhogy szerintem 2-300e ft elég equitasnal megtanulni az alapokat a hazai piacon. Befektetésnek meg 2-3 millió is kevés sajnos. Nyugdíjasként örül az ember, hogy visszanézve tök jó, hogy 3-4% extra hozamot hozott az elmúlt 10 évben a részvénybefektetés. De fiatalon én úgy érzem, nem vagyok kisegítve azzal, hogy 500e ft-ot beletettem, és 100e ft-ot hozott 1 év alatt jóesetben. Ez csak akkor, ha rá se nézek, és csak dolgozik a pénz helyettem. De ha napi 2-3 óra munkát ráfordítok, akkor nem térült meg a belefetetett idő. Valószínű csak azért voltam hajlandó ennyit időt beleölni, hogy később majd nagyobb tőkével is megtegyem.

Új hozzászólás Aktív témák