Új hozzászólás Aktív témák

  • Dare2Live

    nagyúr

    válasz Dare2Live #3163 üzenetére

    Egyszerűen kabaré és cirkusz.
    A világ legnagyobb pénzügyi elemző cégei hazudoznak folyamatosan össze vissza.
    felvonás2

    [I]
    "MBIA Inc. has asked a major ratings agency, Fitch Ratings, to stop rating the bond insurer's financial strength, the company said Friday. MBIA asked Fitch to withdraw only the financial strength ratings -- which judge an insurer's ability to pay claims. MBIA asked that Fitch continue to rate the company's credit, which judges how likely a company is to repay its debt.

    "Fitch's ratings process differs in many significant respects from those of the other rating agencies, which affects how investors assess value," MBIA said in a statement. "Fitch's coverage of the underlying credit quality of the transactions that MBIA insures is limited, and in turbulent times, the impact of this difference becomes significant, raising the risk of misinterpretation."

    In a statement of its own, Fitch said it "is disappointed and surprised to learn of MBIA's request."

    Na, ez már tényleg mindennek a teteje... - teljesen hiteltelen ez az egész hitelminősítői kabaré. Ceterum censeo, ez a bearmerket el forgja söpörni a hitelminősítőket, ki ad egyetlen szavukra is ezek után, hogy végig AAA minősítésen tartottak (és tartanak!) ilyen hulladék cégeket? Megvehetőek a minősítések, MBI aszondta, hogy mostantól nem vesz minősítést - a kis hálátlan, tán a három A nem elég, többet akart vóna? :-)
    [/I]

    szerk:
    nyilasi is leírja uezt.[link]
    [I]Ami a kötvénybiztosítók körül zajlik az utóbbi hetekben, az már tényleg olyan mint Győzike a Blikk címlapján. Minden második-harmadik nap, (amikor zárás előtt másfél órával új mélypontra csúszik a tőzsde), gyorsan breki nyúzként újra és újra és újra legyártásra kerül valami hír, hogy majd jövő héten megmentik (az egyébként teljesen menthetetlen) kötvénybiztosítókat. És ezt a piac mindig, már vagy tizedjére is, hurráoptimizmussal fogadja és kilőnek az indexek. (Persze sokadjára már egyre kisebb és kisebb erővel, de összességében már legalább 1000 pontnyi Dow emelkedés köszönhető ezeknek a zárás előtt szándékosan shortzárási pánikot gerjesztő breaking newsoknak.)

    A hitelminősítőknek eleve egy szavát sem szabad többet elhinni, hiszen AAA minősítéseket adtak egy csomo subprime tartalmú ABS értékpapírnak. Hogy lehet az amerikai államkötvénnyel megegyező (legbiztonságosabb és leglikvidebb) minősítést adni olyan ABS értékpapíroknak, amelyek illikvidek, cashflowjuk biztonytalan, kibocsátójuk pedig simán csődbe is mehet??? A hitelminősítőknek, Standard and Poor's, Moody's, Fitchnek már maximum a WC papírok puhaságát szabadna minősíteniük, nem pedig továbbra is több tízezer milliárd dollárnyi befektetőt manipulálniuk és átverniük. Hát ki az a barom, aki a tőzsdemaffiával összeesküvő lebukott hazudozókban és minősítéseikben továbbra is megbízik, és fizet nekik a hazugságaikért??? (Ez pont olyan, mintha olyan ügyvédhez mennénk ingatlan adás-vételi szerződést kötni, akiről már kiderült, hogy a lakásmaffiának játszott ki ingatlanokat.)

    Ez meg eleve nonszensz, hogy a legmagasabb AAA minősítést adjanak a hitelminősítők egy kötvénybiztosítónak, vagy bármilyen pénzügyi cégnek, amelyik ha elvesztené az AAA minősítését, akkor azzal csődbe is menne. Az ilyen cégeket a csődveszély figyelmeztetés lista legelejére kellene rakni, nem pedig az amerikai és német állammal egy kategóriába.
    ...
    [/I]

    Hazudnak, Hazudnak, Hazudnak...

    [ Szerkesztve ]

    don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

Új hozzászólás Aktív témák