- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- Hálózati / IP kamera
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Vírusirtó topic
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stangli
senior tag
válasz TexT-BoY #2450 üzenetére
ajánlanám figyelmedve a következő adatbázist
itt megtalálgatod a Generali aranyszárnyat illetve más befektetési alap termékét is -
Vandit.
addikt
válasz TexT-BoY #2434 üzenetére
Ez nem a portfoliós balhé?Állítólag jó mi is fontolgatjuk.De nem csak kínai részvények vannka,hanem csomó féle és attól függ mekkor a kockázat és mennyi a haszon.
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
-
Agyzuzo
addikt
válasz TexT-BoY #2450 üzenetére
És azt nem kérdezted meg tőle, miért vele kötnél ilyen szerződést, mikor ha bemész a Generali-hoz/Uniqa-hoz/stb-hez tök ugyanezt ott is el tudod érni?
Na szóval kapásból beajánlott 3 biztosítást, hát nagyszerű, kérdezd meg tőle, neki hány van, mióta és mennyit fizet bele, de úgy még hitelesebb, ha meg is mutatja.
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
stangli
senior tag
-
tkazmer
addikt
Befektetési kártyát (bb-nél hívják így, de ez írja le a legjobban, mire gondolok szerintem) melyik banknál érdemes csinálni? Nézegettem 1-2-t, így a citibank kiesett a maga bubor-6% ajánlatával, a bb-nél 4.25%-ot (asszem, de biztosan 4-el kezdődött) fizetnek, ennyit legalább szeretnék, csak lehetőség szerint kicsit kevesebb költséggel (évi 3500huf csak a kártya fenntartás, külföldön 1500huf a kp felvét(még az otp-t is veri ), de belföldön is 75 - min270huf, havi 100 huf a számlakivonat, stb )
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
tkazmer
addikt
-
Josh
tag
válasz tkazmer #2461 üzenetére
Nem hiszem, hogy kapcsolatban lennének.
Ez egy "független pénzügyi tanácsadó cég, akik az ügyfeleiknek legjobb pénzügyi megoldást ajánlják" hisz tudhatnád....
Mert egy ilyen engem is érdekelne, hogy forgatják a lóvét, és az elért hozamot jóváírják a bankkártyára, de ha gáz van, és kell az összes lóvé, akkor ahhoz is hozzá tudjak férni.
Ha tudsz valamit, írj majd légyszi.
[ Szerkesztve ]
Az én generációm már nem drogozik. Direktbe stimulálják az agyhullámokat.
-
tkazmer
addikt
-
Josh
tag
tkazmer
Igen, ezt már én is néztem, ez a 2,5 %-os alapkezelői díj, tényleg fogós (1.000.000x0,025=25.000), és ehhez nem teljesít olyan jól, hogy megérné belevágni. Vagy szerinted igen?stangli
Tudnál linket adni, hogy a 2 hónapra adnak éves szinten 8%-ot? Mik az egyéb feltételek? Mert ez nekem megint trükkösen hangzik.Az én generációm már nem drogozik. Direktbe stimulálják az agyhullámokat.
-
nagyúr
most az összes b.zi bank ezzel szórakozik. van bent egy nagyobb összegem a rafinál, augusztusban tettem be. erre kihoztak most egy olyat, hogy akciós lekötés, új összegre. a pénzem már 2 hónapja ott van, és persze már nem számít új pénznek. kapják be.
toljam át az egészet a cib-be?aztán ha letelt a 2 hónap, vissza?
mind a ketten, tövig.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Josh
tag
Mondjuk ez egy érdekes kérdés, hogyha valaki 2-3 hónapra le tud mondani a pénzéről, akkor nem igazán értem, hogy miért nem fektetik be? Ennyire nem merjük vállalni a kockázatot? Vagy miért? Jómagam csak azért kötöttem le a pénzem a bankban, hogy annak a havi jóváírt fix kamataiból fedezem a banki költségeimet (számlavezetési díj, stb)
-
Josh
tag
CS EF (Lux) Greater China I. Az elmúlt 3 hónapban 15,79%-ot (15,79*0,8=12,632 mínusz jutalékok) hozott. Tehát ha befektettél 2 milliót az elmúlt 3 hónapban akkor kerestél rajta (2.000.000 x 1,12632 = 2.252.640) 252.640 Ft-ot, mínusz jutalékok.
Erre én is csak most akadtam rá, úgyhogy ha valakinek a Credit Suisse alapjaiban van a pénze, az írjon légyszi, diskurálnunk kéne.
De persze ez a plafon, a legjobb alapnál számoltam, akit érdekel:
[link][ Szerkesztve ]
-
-
Róth
aktív tag
Mivel annak a valószínűsége legalább 70%, hogy csökkenteni fogják a ft kamatát, az elkövetkező 4-6 hónapra biztosnak látszik a magyar kötvényalapok jósága.
Ha meg hajlandó vagy kockáztatni, akkor szinte bármi jó lehet. Minél vadabb, annál jobb (és annál nagyobb pofáraesés lesz előbb-utóbb a vége).[ Szerkesztve ]
Tiit, tiit, tibadam, tibadam!
-
Josh
tag
Na belepofáztam, felkavartam az állóvizet, és sokasodnak a kérdések.
tbs
Erre az oldalra ma délután akadtam rá, itt rá tudsz keresni kötvény, és pénzpiaci alapokra is. Hogy hogyan tudsz ilyen bef. jegyeket vásárolni? Fingom sincs, valami netes áruházon keresztül lehet őket megvenni, de hogy hogyan megy a számlavezetés, arról aztán már semmit sem tudok, ezért kéne valami járatosabb ember.Ja igen, ez részvényalap volt, amit kiszámoltam, és itt elég nagy a kockázat.
Hogy érted azt, hogy kicsi vagy az ilyenekhez?
Róth
Mire alapozod ezt a 70%-ot, hogy csökkentik az alapkamatot? Azt hiszem, már jópár ilyen hónapon túl vagyunk, hogy "most aztán biztosan csökkentik" aztán nem lett belőle semmi. Csak egy dolog, ami megragadt a fülemben a napokban, hogy rekordmagasan van az olajár, valami 90 $ körül van.Az én generációm már nem drogozik. Direktbe stimulálják az agyhullámokat.
-
Róth
aktív tag
"Mire alapozod ezt a 70%-ot, hogy csökkentik az alapkamatot?"
Egyrészt arra, hogy nagyon szeretnék csökkenteni , másrészt arra, hogy komoly áremelések jellemezték az elmúlt időszakot. Nem látszik további árnyomás. Emellett a tőkepiacot mintha nem érdekelné az, hogy már régóta nem éri el a kamat az inflációt, ehelyett a japán jen és a magyar kamat közti különbségre összpontosít. Szerintem akár ma is csökkenthetnék fél százalékkal, meg sem mozdulna az árfolyam. Persze, a jegybank nem árfolyamot irányít, hanem az infláció ellen harcol, de akkor is....
[ Szerkesztve ]
Tiit, tiit, tibadam, tibadam!
-
CriticalHit
őstag
Az OTP Hozam Duo min 12% két hónapra,a befektetésed felére. Jól hangzik de mi lehet a csapda? A másik felére max 20%-os hozam, viszont a min hozam nincs megadva, ami azért érdekes lehet.
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
stangli
senior tag
válasz CriticalHit #2485 üzenetére
ez egy évre 12% azt visszaosztod 12hóra, illetve még levonod a kamat adót oszt az a te nyereséged/hó... ez nem olyan befektetési alapos katyvasz, beteszed 1évre, ígérnek 12-20%.os hozamot de ellenben csak az elso 1-2-3hóra számolják el, ezután normál kamatozásúvá vált a betét? ...
-
nagyúr
válasz stangli #2482 üzenetére
félreértesz. most nincs lekötve, hanem egy megtakarítási számlán van, bármikor hozzáférhetek. ugyanakkor most van lekötési akció, csak az rám már nem vonatkozik, mert az én pénzem nem az elmúlt 2 hétben érkezett.
egyébknt útálom az ilyen diszkriminatív akciókat.
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
TexT-BoY
addikt
válasz Agyzuzo #2456 üzenetére
Hát én mégis belevágtam, lehet hogy lehülyézel mert nicsn értelme etc. De ha azt mondjátok hogy a generali ugyan ezt adja akkor legyen a srácnak is egy jó napja. Amugy 180.000Ft (azaz 1éves dij) amivel kezdünk és havi 15.000Ft-ot vállalok be, és leghamarabb 10év mulva szeretném használni a pénzt, nekem ugy tünt hogy ilyen intervallumra megéri belevágni. (Van más tőke amit továbbra is használhatunk ahogy egy másik pénzügyi tanácsadó mondaná: "Leszarési pénz" ( igy nevezett egy olyan elkülönitett összeget ami elég arra hogy az ember akár 1évig is eléljen az életszinvonala csökkenése nélkül, ezalatt pedig van idő esetleg ujra talpra álni, utazni egy kicsit, pihanni és fojtatni az életet a darálóban). Meglássuk mit ad ki a dolog. Csak ne mondjátok hogy ezek tükrében ez a havi 15 kidobásra kerül.
HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
TexT-BoY
addikt
válasz Agyzuzo #2489 üzenetére
igen Az első évben 175.000Ft marad "befektetve" valamint a visszavásárlási érték is elég szar, szoval azt hiszem a srác minden probált elmagyarázni. Ugy fogalmazta meg hogy az első 2 évi dijbol a biztositó "lecsipeget" hogy később a maximális hozamot kapjuk, ez kicsit sántit, de végső soron nevezhetjük a gyereket a nevén is. Az első 2év az bukta.
[ Szerkesztve ]
HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
Agyzuzo
addikt
válasz TexT-BoY #2490 üzenetére
Na ne finomítsunk. A biztosítónak az a haszna a későbbi költségek mellett, plusz az ügynök abból kapja a fizetését. A többi csak szépítés.
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
Oreg_Nene
tag
Fiuk-lányok van nekem még otthon kb 80-90e ft kárpótlási jegyem, mennek haza hamarosan 2 hetre de elgondolasom sincs hogyan lehetne azt penze tenni. Valamilyen bank foglalkozik meg ilyennel? Vagy becserelhető más papírra?
Elore is koszonom
''A mohóság motivál. A mohóság tisztánlátáshoz vezet, összefoglalja az evolúciós lényeget. A mohóság minden formája életért, pénzért, szerelemért, tudásért fellendítette az emberiséget.”
-
tkazmer
addikt
válasz stangli #2464 üzenetére
kiemelt ügyfél vagy x milliárddal a hátad mögött...
kiemelt ügyfél megoldható, de sajna milliárdok nélkül
akkor az ilyen "kiemelt ügyfeleknek" mit ajánl az otp (csak ott oldható meg )?úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
tkazmer
addikt
nem igazán számolgattam, hogy hogy teljesít, csak az otp-s számlám 0.75%-os kamatánál mindenképpen jobban hangzik a bb-s 4-5%, csak a költségek ne lennének olyan magasak.
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
ngabor2
nagyúr
gondolkodom némi takarékszelvény vásárlásán... csak valahogy nem tiszta a kamatszámítása...
Éves kamatláb Betétdíj mutató
1-30 napra 2,5 %
31-60 napra 6,0%
61-90 napra 9,45%
A takarékszelvény visszaforgatás utáni éves hozama 6,08 % 6,08%hogy lesz a 3-havi 9.45%-ból (ami gondolom 9.45/4) 6.08%?
-
attiati
veterán
válasz ngabor2 #2495 üzenetére
éves átlaghozam-> (2,5+6,0+9,45)/3=5.98333*
ha pedig újrabefekteted, akkor kamatos kamat: [1+(5,98333*/4/100)] a negyediken
Pontosan nem jön ki, de a számítás elve ez.
lehet hogy 30naponkénti kamatból számítanak kamatos kamatot, de a titka az.Gondolom rövid távra kéne a pénznek hely, így neked marad az éves szinten bruttó 5,983%, ha végigtartod. Ha nem, akkor a sávos kamat marad.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
mindenesetre elég óvatosan nyúlnak a kamathoz, ráadásul nem is következetesen. Mikor van tér, nem vágnak, máskor pedig meglepik a piacot.
Bár a FED kamatemelés már kikerült a tényezők közül, az EKB kamatemelés meg kitolódhat. Most koncentrálhatnak a hazai folyamatokra.
Maginflációszámításhoz meg a fene se ért, meg ki tudja milyen inflációs időtávot nézve döntenek. De nem heti fejlemények alapján döntenek. legalábbis remélem
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Windows 11
- OLED TV topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Formula-1
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Suzuki topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest