Új hozzászólás Aktív témák

  • Alvin_ti4200

    félisten

    Sziasztok!

    Sikerült nemrég KBC-nél számlát nyitnom és én kretén nem olvastam el a kondíciós listát, szóval egyrészt vonogatni fogják, ha jól látom a havi 1500 forintot a NYSE után "valós idejű űrfolyamadat-szolgáltatás" címszón, ami igazán gáláns tőlük, hiszen nincs opt-out belőle, ha akarom, ha nem, akkor is van és lesz (gondolom, akkor is vonni fogják, ha be sem lépek a Webbrokerre hónapokig). Ha magyar piacon nem kereskedek, akkor remélem, azt nem húzzák le...ehhez hozzácsapva a 99 forintos havidíjat (1 millió felett ugye már 0.01% (max 3000 Ft)), az jön ki, hogy gyakorlatilag hiába vannak magas indulóhozammal és korrekt DGR-rel rendelkező részvényeim, ha még le kell vonnom az osztalékok után a 15%-os SZJA-t meg a 14%-os EHO-t, gyakorlatilag mínuszban jövök ki, mivel még csak fél millával kezdtem, hogy tanulhassam ezt a "műfajt".

    TBSZ-t elfelejtettem nyitni (Webbrokeren tudom, hogy megtehetem bármikor), de totál homályos nekem, megéri-e egyáltalán. Mivel én elsősorban osztalékfizető portfóliót szeretnék összerakni évek alatt, így erre a TBSZ nem alkalmas, ha jól értem, ugyanis ott van egy gyűjtőév és utána nem lehet piszkálni a bent lévő pénzt, tehát nem adhatok el róla részvényt és nem is vásárolhatok rá (az osztalék fogalmam sincs, ilyenkor hova érkezik, gondolom, a normál számlára). Van valami módja annak, hogy ez a mocskosul sok adót meg lehessen valahogy úszni? :F Persze, a fiókban (Lechner Ödön, KBC), mikor megkérdeztem, hogy a havidíjon kívül milyen költségei vannak a Normál számlának, halálos unalommal rávágták, hogy 1 millió forintig csak az a 99 Ft, felette meg 0.01%. Ettől persze még én voltam a f*sz, hogy nem olvasom végig az egész leporellót.

    Szerk: hosszútávú befektetést szeretnék itt felépíteni, az osztalékokból - amikor éppen lehetőség kínálkozik - újabb részvényeket vásárolnék. Kivenni pénzt nem tervezek róla elég sokáig, arra nyitok majd egy másik számlát (valsz TBSZ lesz a MÁK-nál a jó öreg és unalmas PMÁK-kal).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák