Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Dani82 #25394 üzenetére

    "na de ha pl. hamarabb letudjuk a hitelt, mint ahogy az elozo lakasomnal is volt, felvettem 6m Ftot 20 evre, de a munkam es egyeb lehetoseg miatt 4 ev mulva az egeszet kifizettem. Igy sokkal hamarabb kezd profitot termelni."
    Igazából ezzel is csak a kamatot tudod lecsökkenteni. Ugye profit szempontjából ne azt nézd, hogy így 4 év után már "csak úgy jön" a havi 80-100k, hanem úgy nézd, hogy beletoltál ~15 millió Ft-ot, amit helyette költhettél volna másra is (szóval hiába nincs hiteled, még nem profitot termel)
    Másik oldalról ha szívesen foglalkozol amúgy ilyesmivel, akkor jó választás lehet. Csak sokan azt képzelik, hogy megveszik a lakást, és csak úgy jön magától a pénz. Ami előfordul hogy így is van, ha talál valaki egy jó albérlőt, de ha pechje van és fél évenként más van a lakásban, az problémás lehet... :) Megjegyzem lehet érdemes lenne akkor már Airbnb-re ráfeküdni. Nyilván többet kell vele foglalkozni és nagyobb a kockázat, de elég jól hozhat.

    "Viszont a befektetesekhez, allampapirokhoz stb baromi nem ertek es nem is igen vallalok szivesen kockazatot."
    Szerintem egy ingatlanvásárlás kockázatosabb, mint egy stabilabb (értsd: nagyrészt nem részvényalapú) befektetési jegy :)

Új hozzászólás Aktív témák