- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajafix
addikt
tildy itt senki nincs észnél... ezt untad meg és léptél le te is. Egy lakáshitel évtizedes móka, pl hol van garantálva hogy a határ mellett lakó évtizedig fog kint dolgozni? Az az ország, amelyik képtelen saját valutájára alapozva működtetni a saját gazdaságát nagyon melléfog, sokkal könnyebb saját normál gazdaságot csinálni mint bevállalni évtizedekre a dev kockázatot. (azt a moral hazardot meg nem is emlitem, hogy aki határ melett átjár és kint adózik, az igénybe vehesse a devhitelt, aki meg nem kint dolgozik hanem itthon s adózik is, az ne kaphasson. De facto azt mondod ezzel, hogy költözz a határ mellé, úgyis olcsó az ingatlan és járj át dolgozni, de élni itt élj mert itt olcsó az ingatlan a folyamatos eltolás mellett.)
ford: hitelt sem nagyon kínálnak, most borul a mérlegük.
ford2: értem az elgondolásod, csak kétlem hogy a külkermérleg pozitívuma teljes egészében erre fordítható lenne.[ Szerkesztve ]
Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
kedves tildy, ha jól rémlik 200as CHF körül tiltották be, s jó ideje közelbe se vagyunk a 200hoz. Aki dev hitelt vállal az nemcsak az ország kockázatának hanem a külföldi hatásoknak is kiteszi magát. S elnézve a nagy magyar átlagot -pár kolléga devhitel szerződéseit láttam mostanában, fogom a fejemet a csak a kamatotfizesd10évigutánamajdatőkét konstrukciókon...- helyes lépés megóvni azokat, akik még nem ugrottak fejest bele. Különösen, ha hülyeséget művel az ország...
szabályozni pedig 10 éve kellett volna(akkor kiesett volna a mostani hitelesek 80 százaléka) de legkésőbb 2004től, ha pótcselekvést keresünk, merthogy a racionális kormányzás csökkenő kamatszinttel lett volna a működő megoldás. s lenne most is.Rock'n Roll
-
amargo
addikt
Szerintem itt inkább egyéni felfogás kérdése a dolog. Aki az albérletével nem foglalkozik az a tulajdonával sem fog.
Mert megállapodás kérdése a főbérlővel, hogy beszámítja-e az értéktartó/növelő beruházásokat. Nekem a szerződésben erről is külön tétel van.
lajafix: Biztosan más, mert sokkal könnyebben otthagyok egy albérletet, mint egy tulajdont. De konkrétan mikre gondolsz? Csak kíváncsi vagyok.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
efge
aktív tag
off:
pesten multinál junior pozíciók vannak, vagyis inkább voltak 250ért... KSH 2008as magyar átlagfizetés 198900Ft...
a max 100ezer szja kedvezmény pedig 3.4milliótól indult és arányosan 3.9nél már el is fogyott. 325brutto...A tűzfal a gyengék menedéke! A bátrak IEt használnak!
-
attiati
veterán
Ha megtartod futamidő végéig, akkor mindenképpen a teljes tőkét+kamatot kapod vissza.
Az futamidő közbeni árfolyamváltozás nem érint ha végig meghagyod.Viszont ha másodpiaci forgalomban, azaz banktól, brókercégtől veszed (máshonnan nem is nagyon tudsz), akkor én hivatalos forrásból azt a tájékoztatást kaptam, hogy onnantól nem az állam visszafizetési garanciája vonatkozik rá, hanem a BEVA, azaz 1 millióig 100%, felette 90% 6 millióig. BEVÁ-tól kaptam az infót. (persze csak csődeljárás esetén, amit kizártnak tartok).
Fless:
"állampapíroknál minél magasabb a hozam, annál alacsonyabb a kamat."
sztem "annál alacsonyabb az árfolyam"-ot akartál írni[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
igen.
az állampapírok most elég vonzó szinteken vannak, de ugyanez elmondható a részvényekről is, nem?
amíg nem tisztázódnak a pénzügyi problémák addig valszeg nagy lesz az ingadozás (volatilitás) a hozamokban, szóval ha veszel, akkor ezt vedd figyelembe.[ Szerkesztve ]
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
-
attiati
veterán
hát eladásra javaslást egyenlőre még sehol sem olvastam, korrekcióról beszélnek, maci piacról még nem. A medvét biztosan akkor veszik észre, mikor nyakig benne leszünk. Ha van nyerőd bőven, akkor ''tartás''
De azért ha több nap zsinórban beszakadást látsz, akkor meggondolandó. -
concret_hp
addikt
szvsz: elég nagy a bizonytalanság mnost a világ tőzsdéin + ázsia alapból kockázatosabb (ha a feltörekvő piacokra gondolsz) , szóval az amúgy is kockázatosnak számító helyre akkor pénzt vinni amikor világszerte bizonytalanság van szvsz elég bátor dolog lenne
amugy: emlékeim szerint márciusban volt egy 10%os esés aminek aztán semmi előszele nem volt
[Szerkesztve]vagy fullba vagy sehogy :D
-
Agyzuzo
addikt
-
viharhozo
addikt
Meglehetosen hatarozott velemennyel birok a kistaffirozott piramisjatekokrol (meg MBI treningen is voltam am!), es nem szeretnem ebbe az iranyba elvinni a topikot, de azert egy kerdest feltennek. Miert nem kozvetlenul ahhoz az intezmenyhez fordulsz, amelyik az adott termeket menedzseli?
Viszonylag minimalis gazdasagi erzekkel belathato, h egy termek sok minden lehet egy kozvetito beiktatasaval, de olcsobb biztosan nem.Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
attiati
veterán
nem nagyon kell az ingadozástól tartani
ez kizárja a kockázatot szinte 100%-osan
5-6 hónapra is érdemes
a hozam nem megy a likviditás kárára
emelkedik dinamikusan a csomag értéke, szinte már mint egy ingatlanalap esetében
Egyenletes, stabil, kiemelkedő hozam, rövid távra is jó, kockázat sincs. Erre akadtam ki.
Elnézést kértem privátban is!
És én akkor most befejeztem ezt a témát.
[Szerkesztve] -
attiati
veterán
hát ez kész mondom hogy igazad van erőszakos voltam, meg kioktató.
és nem értek hozzá! ezt én mondom. egy éve sem dolgozom, és az nagyon kevés egy pénzügyi szakmában! BNP alapra írtam is, hogy az alap jó!
Agyzúzóval volt bajom, és van is először megkérdezte kinek mi a véleménye egy alapról, aztán kiderült, hogy kínálni akarja. Jó hozamokat ígérget, szinte csábítgat. Közben ő is tudja, hogy egy részvényalap nem rövidtávú befektetés. Az összes Bnetes, meg az értékesítésből élő, jutalékos rendszerben dolgozó üzletkötőt hazugnak találom.
Én senkivel nem kötök üzletet. Inkább az alap működését ellenőrzöm. Az a letétkezelő dolga, hogy felügyeljen, és védje a befektetők érdekét. Szerintem engem jó beleneveltek ebbe
Személyes vita volt, de neki szólt. Nemár, hogy vele van konfliktusom, és te haragszol rám?
[Szerkesztve] -
viharhozo
addikt
En konkretan egy traktort szerettem volna venni, a kulonbseg a masodik helyezetthez kepest harom eves futamidonel 800k volt, ez eleg jelentos. Egy masik forum autostopikjaban az elmult honapban harom ember is veluk finansziroztatta a hasznalt autojat, kimagasloan az ovek volt a legjobb ajanlat.
Azt meg tudom, h a cegnek iden nagyon nagy novekedest kell produkalnia, ezert mindent hitelez.Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
attiati
veterán
Nem értek bankok likviditásmenedzseléséhez, de az egészen nem úgy megy.
Egy kockázatmentesként értékesített eszközt nem fognak kockázatos eszközökbe továbbfektetni.
Csak gondolj bele, ha részvényben feküdne a betétesektől összegyűlt pénz, akkor miért kellene követni a betétek kamatinak a jegybanki alapkamat változását?
Hisz a versenytársakhoz képest pofátlan kamatakciókat lehetne hirdetni. -
attiati
veterán
magyar diszkont kincstárjegyek fizetnek 8% körüli hozamot.
Szóval ha szigorúak akarunk lenni, a cib 10%-os ajánlata őnekik veszteséges. Csak hitelkihelyezéssel behozzák a többletként kifizetett hozamot.
Úgy képzeld el, mint Tescoban a 80ft/kg-os kenyeret...
De bankoktól eltekinte, ha őket kihagyod a buliból , nem létezik 15%-ost hozamot garantáló eszköz. Kivéve talán török és kínai állampapírokat...
A többi csak marketing, és jó adag kockázat-többlethozam... -
szatocs
őstag
Nagy valószínűséggel a brokernetes is lesz 30 % - os, legalábbis sztem. Ahogy a brokernetes ismerősöm mondta - 5 év alatt a befizetett 1,5 millás összegem olyan 4-4,5 millásra fog gyarapodni. Ez az, amit jósolt, nem bánom ha kevesebb lesz, de ő kb így saccol az eddigiek alapján. Nekem tökéletesen meg fog az is felelni, ha csak 3 lesz belőle, de bizakodni azért csak lehet
=== Szatocs ===
-
Dare2Live
félisten
fundamentánál nézted?
szatocs: államilag támogatott lakáskassza. ű
gyorsan irok vmit róla de inkább nézzutána!
Előnye, hogy ha kiszámolod a hozamát az még a rémisztő számlanyitási díjat mindent levonva is évi kb 30%os hozamot garantál fixen. Evvel szemben ugye mennyit is kapsz fixen egy bankbetét után 20%levonása után? max 8%?
annyi a hátránya, hogy az államilag garantált részt csak akkor kapod meg (azaz a ''kamat'' 25%át) ha lakásvásárlásra vagy felújításra fordítod az összeget elvégre lakáskassza. vmint 4évig folyamatosan fizeted a 20Kt havonta. Lehet 20Knál kevesebbre is kötni akkor arányosan kevesebb az állami támogatás.
nézz inkább pontosan utána mert nagyon sz*r amit leírtam...don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
A 23%os növekedésbe aztis beleszámoltad, hogy a $ mennyit gyengült?
Nem kritizálni akarom, a legdinamikusabban, legnagyobb lehetőségekkel rendelkező gazdaságok/tőzsdék Ázsiában vannak, csak ''pontosítok''.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Flashcash
Közösségépítő
A 8év még lehet hogy sok mert most változnak majd a nyugdíjazás szabályai. Viszont ha már biztosan csak kb. 5-6 évre lesz nézzétek meg a nyugdíjelőtakarékosságot amit írtam, ezzel is igen szép hozam érhető el. (nincs kamatadó, az általad választott befektetésben kamatozik a pénzed, erre jön még rá az évi max. 130ezres állami támogatás)
[Szerkesztve] -
szatocs
őstag
Megegyezhettek esetleg, hogy esetire beteszi a tiedre, ha megbízik benned, megbíztok egymásban Vagy akinél kötöttétek, annál utánakérdeztek, hogy nincs - e valami jó portfolio neki. Úgy emlékszem, hogy van 10 éves futamidő is. Vagy neki mennyire kéne, hány évre?
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
Brokernetnél nincs számlanyitási díj, és nem is vonatkozik rá annyi adó, mint a többire (sajnos nem tom a nevét, hogy konkrétan melyik nem, mert már elfelejtettem ). Nekem 19 évesen egy olyan számlám van, amire félévente be kell fizetnem 150 ezret, és garantálják a minimum 20 % hozamot évente. Ha gondolom, és nem tom fizetni, akkor 2 év után csinálhatok egy olyat, hogy szüneteltetem, de nem fogom.
=== Szatocs ===
-
Flashcash
Közösségépítő
A Fundamentánál a szerződéses összeg 1%-a a számlanyitás díja.
Gondolom itt arról van szó hogy mivel állambácsi ezt a számlát nagyon jó feltételekkel támogatja, ráadásul kamatadómentes, és biztosan jó hozamot produkál ezért a bankok megpróbálják lenyúlni az ügyfelet amennyire csak lehet.
A nyugdíjelőtakarékossági számlánál (szintén jelentős mértékben támogatja az állam) az állam már meghatározta a bankoknak a számlavezetés maximális díját.
Nincs véletlenül valaki a családban aki 4-8 évre van a nyugdíjtól? Ha igen a kamatadómentes, államilag évi. max. 130ezerFT-al támogatott nyugdíjelőtakarékosság is jó megoldás lehet a szülők nevére. [link] [link] -
Dare2Live
félisten
fundamentánál minden évben van egy hét amikor féláron van a számlanyitás.
Egyébként még midig evvel elhet MOon tökegarantáltan a legmagasabb hozamot ''tutifixen'' elérni.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
attiati
veterán
Állandó átutalásnak máshol sem lehet minden értékét módosítani.
Gondolj bele. Otp állandó átutalás összegtől függetlenül 100 ft. Kis trükközéssel, akkor mindig ezt módosítgatnád, mikor utalni akarsz. és megúsztad 100 ft-ból, holott egy eseti átutalás legjobb esetben bankon belül is min. 180 ft+százalékos ktg.
Igaz nem próbáltam, de szerintem ki lehet játszani
Mászkálj kicsit több kp-vel, és akkor elég az 1 ingyenes... vagy maradj rafinál, törölj és vedd fel újra a megbízást. Nem nagy cucc.
Rafi+Cib ajánlatai verhetetlenek, szolgáltatás minősége már nem annyira Legalábbis cib-nél... -
-
Ariadne
őstag
Nekem eredetileg 4 éves LTP-m volt/van OTP-nél, aztán mindig hosszabbítottuk, most lett 8 éves, innentől szabad a vásár. Ahhoz képest viszont vesztettünk, mintha eleve 8 évre kötöttük volna. Tudtommal lehet előre felvenni, gyakorlatilag azonnal, egy ismerősöm így vett lakást. A nagy szívás csak az, hogy az igény benyújtásától 3 hónap múlva utalnak kb., de ez mindkettőre érvényes, így szerepel a jogszabályban is, ami alapján létrehozták őket, biztos van valami banki alapja a dolognak. Majdani lakáshitel mellé én is tervezek egyet, talán kettőt párommal ha belefér, jó lesz előtörlesztésre (ha futja a befizetés)). Érdemes minél magasabb összeget fizetni persze, a támogatás miatt. A kapcsolódó hitel nekem nem igazán szimpi, szóval én a Hozam családot választom majd, ott a legmagasabb a betett összeg kamata, már ha ezt magasnak lehet nevezni egyáltalán...
(Hitel: 40% megtakarítás, 60% hitel, betéti kamat 1,5%, hitel kamat 4,5%
Lakás: 50% megtak, 50% hitel, betéti kamat 1,5%, hitel kamat 4,5%
Hozam: 50% megtak, 50% hitel, betéti kamat 3%, hitel kamat 6%
+ mindegyiknél 1 % kezelési ktg)
[Szerkesztve]"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
-
attiati
veterán
-
tildy
nagyúr
Ez mennyire suxx: Nem lehet neten módosítani az átutalást, csak telefonon.
Egyébként elégedett vagyok velük, a havi bankköltségem 250 ft volt, szemben az otp 600-1200Ftjával! De ennek az átutalási mókának most nagyon nem örülök"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
(Bocsi az lemaradt, hogy a havi első két készpénzfelvét ingyenes az egyiknél idegen automatából is,a a másiknál csak az első... )
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
vati
senior tag
Előttem van egy számlakivonat. Akárhogy nézem, 99Ft áll rajta mint OTPdirekt havidíj
A rendszeres átutalás a külvilágba tényleg ennyi. A nem rendszeres 140.
A ''Zárlati díj'' = számlavezetési díj.
Elég sokat veszel fel ATMből (ki lehetne számolni Ftra a beírtakból ) így tényleg nem optimális... Pénzt lekötni bankbetétként sem érdemes náluk, viccesek a kamataik.
Erre említettem, hogy ha megtakarítani akarunk, folyószámlához kapcsolódó értékpapírszámlát kell nyitni, máris lehet bef.jegyeket adni-venni akár netbankról is.
A bef.jegyeik nem rosszak: a pénzpiaci alapnak 4-5% körüli éves hozama van, viszont nem kell lekötni, és nincs jutalék sem. (Én 100 khuf-ot ilyenre tennék lekötés helyett)Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
vati
senior tag
''Nem gondolod, hogy meg ez az 1200 Ft is kurvasok?''
Az elektronikus számlacsomag az ennyi.
Szerintem OTPs összehasonlításban sem egy bombaüzlet, nem véletlen hogy pont jár az ügyintézőnek ha átszerződteti az ügyfelet...
Sima OTP LAFO esetén, amihez 99(!) Ft/hó-ért köthetsz OTPdirekt szerződést netbankolni, a fix havi költségek nem magasak: 250 Ft a számlavezetési díj.
Neten keresztül majd minden szolgáltatásuk vagy olcsóbb, vagy ingyenes, és szinte mindent el lehet intézni netbankon keresztül, még értékpapír / valuta adásvételt is. Utóbbinál a számlavezetés 0.1% / év, szerintem kibírható. (1000 Ft 1 miller érékpapír után)
Ami komolyabb levevés:
-kp-felvét saját ATMből sem ingyenes: de ha valaki nem vesz fel havonta százezreket ATM-ből, kibírható, havi pár százból bőven megáll. (az a röhejes, hogy 111 eFt feletti kp-felvétnél az idegen ATM olcsóbb mint az OTPs )
-eseti átutalásonként még netbankon intézve is 80 Ft-ot kell csengetni, idegen célszámlánál 140 Ft.
-fiókban intézve minden drágább, még a levegővételért is tejelni kell. (költségalapon szemlélve, végülis érthető: az élőmunkás ügyintézésa a legdrágább, netes tranzakciók kb. ingyen vannak)
Bankkártya éves dja sima debitkártyánál 1700, komolyabbnál 4000.
Nagyjából ennyi a költség amivel ténylegesen számolni kell.
Tehát 500 Ft/hó alatt megállhat egy netbankolással bővített sima LAFO költsége az OTPnél is, más kiadást nem számolva. A végösszeg inkább attól függ, mennyi kp-t akarsz felvenni. (a képlet 35 Ft + 0.45% felvétenként)
1200 Ft-ból már az OTP-nél is kijön 4x kp-felvét (100eFt összértékben), néhány átutalás, egy jól használható netbankkal bővített folyószámlavezetés meg a sok egyéb szolgáltatás mellett.
Az igaz, hogy az OTP a legdrágább bankok közé tartozik, de nem mondanám hogy szar.
A sűrű fiókhálózatot, és ATM-hálózatot (ahol nemcsak pénzt felvenni lehet, hanem sok mást intézni is!) valahol meg kell fizetni. Az ilyen bank megteheti, hogy drága legyen.
Arról sem vagyok meggyőződve, hogy MINDENKI jobban járna ha más bankhoz menne át.
Más az ügyfélköre, mint a nagyváros-centrikus kisbankoknak, így más a marketingje is (pl. sose zaklattak telefonokkal 10 év alatt) nem hajtanak annyira az új ügyfelek szerzésére, a fiatalok ''behálózására'' mindenféle trükkös-mézesmadzagos konstrukcióval, mert nem szorulnak rá.Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
luciferc
őstag
az 1 db ingyenes felvét a cibnél is bármilyen automatából mehet. utána 100 (saját) vagy 250 (más) a díja. ha 4-szer veszel fel kpt, akkor a cibnél legrosszabb esetben 750-et fizetsz, míg a rafinál 500-at (vagy legyen 300 - euronetes atm), legjobb esetben a cibnél 300, rafi 100.
összeadva ezt a havi díjjal a cibnél legrosszabb esetben 849, rafinál 1090 (vagy legyen 890), legjobb esetben cib 399 rafi meg 690. tehát a cib kicsivel olcsóbbnak tűnik. persze ha rafi atm jobban útba esik, akkor már az lehet a jobb.
amúgy havi 4 kp felvét nem sok? én 2-szerre szinte mindig elintézem, legfeljebb ha vis maior van, akkor kell harmadik. persze te tudod.
rafinál van internetkártya? -
Kraptor
őstag
Tildy nézted már az Erste On-Line bankszámláját? Ez nem rég indult (felváltotta az elektronikus csomagto) havi 500Ft a díjja, minden átutalás ingyenes netbankon keresztül(bárhova), jár hozzá egy Electron vagy Cirru,s Kártyaőr és számlaőr díjmentes, mondjuk 10Ft felszámolnak SMSnként de ezt ki lehet kapcsolni. 2db havi ingyenes kp felvétel saját ATMböl is jár a számlához.
-
fokukac
nagyúr
Tildy : kilenc tized... ez jó.
(most mondjam, hogy tíz évet letagadhatsz? )
-----------------------------------------
Versus82 : jobbnál jobb akciók...
sajnos () már megszüntettem az otp számlám. és pick szalámit se veszek.
nem kérek a csányi-birodalomból.
a pénzem meg jobban érzi magát 7,25%-on. és bármikor kivehetem.
[Szerkesztve]Pleased to meet you - hope you guess my name
-
luciferc
őstag
szerintem írd fel egy papírra a havi tipikus tranzakcióidat (átutalás, kp felvét), írd melléjük az egyes bankoknál felmerülő költséget (ahol többféle lehet, pl kp felvét, ott a kedvezőtlenebbet is, meg mellé a tipikusat), aztán a fix költségeket (havi díj, kártya díj, stb) és add össze ezeket. ha precíz akarsz lenni, akkor ebből levonod a tipikus lekötéseidnél elérhető kamatot (illetve elég a bankok közötti kamatkülönbséggel számolni), mert ebben is jelentős eltérések lehetnek, ha számottevő havi lekötésed van a fizuból és után meg is van a költség rangsor. ehhez hozzáveszed a bankfiók közelségét ha számít (gondolom nem -> netbank), meg az automata közelségét ha a díjak miatt számít és már döntöttél is. szerintem.
pl hiába van a rafinál 2 ingyenes kp felvét, ha mondjuk max 2-szer veszel fel pénzt, hiszen a cib még így is olcsóbb, de ez a fenti összeírásból pillanatok alatt kiderül. persze összeségében akár még a k&h is nyerhet, bár ezt nem hiszem. -
_seth_
veterán
Ha olyan hülyék a cibesek mint amennyire mutatják akkor én nem foglalkoznék velük....
Trémobilos előfizu miatt hívtak pár hónapja, hogy rendeljek tőlük dombornyomásos kártyát, ez ok, elmondtam, hogy nem kell. Hívnak me elmondja, hogy milyen jó én pedig, hogy nem kell. Utána 30 percel hív egy másik nő ugyanazzal a szöveggel mire mondom, hogy nincs 30 perce, hogy hívtak és nem kell de neeeeem ő csak azért is mondaná amit akar... de letettem... Ha már zaklatnak a hülyeségeikkel legalább egyezzenek meg, hogy xy hívja az a-d-ig a zy hívja d-f-ig a telkönyvetIntel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
luciferc
őstag
ha minden hónapban van tuti 2 átutalásod, akkor a cib internetes számlacsomagja 99Ft havonta (amúgy 499), ezért cserébe minden átutalás ingyenes, ingyenes a kártyatranzakciókról szóló sms, 1000Ft a kártya éves díja, és saját automatából havi 1 felvét ingyenes, a többi 100Ft, más autómatából jellemzően 250Ft fix díj. netbankja szerintem nagyon jó. a rafi hasonló tudására én is kiváncsi vagyok, egyelőre drágábbnak látom a cibnél.
-
Flashcash
Közösségépítő
Mi nem derül ki belőle?
1, Írják hogy látraszólóan a napi egyenelegedet Raiffeisen Likviditási Alapba fektetik.
2, Innen kb. 2 kattintás hogy megnézd mit takar a likviditási alap: [link]
3, Innen +2 kattintás megnézni a likviditási alap napi árfolyamát és az elmúlt évek adatait. -
zjuhasz
aktív tag
OTP-ből mentem át HVB-be. Nonstop számlacsomag, legmagasabb havidíj, de ellensúlyként a legtöbb ingyenes szolgáltatás (havi 2 kp felvét ingyé' bármelyik automatából, ingyenes internetbank, átutalás neten ingyenes) Csak a bankfiókba ne kelljen bemenned, mert az ügyintézők itt is katasztrófálisan felkészületlenek, flegmák, stb. De sztem ez valami magyar betegség, ami megfertőzött MINDEN bankot. Példa: lejárt a napokban egy Télitalálat megtakarításom, ahol a pénz 50%-a egy alapba megy 1 évre, a másik fele pedig 10% kamatra 3 hónapig. Ez járt le most. Gondoltam, ezt a részt a kedvező kamat megszüntével átteszem valami másba. Adott volt a Télitalálat utódja,a Tavaszi kamatvirágzás, ugyanazokkal a feltételekkel. Köztük az, hogy a befektetni kívánt pénznek külső (bankon kívüli) forrásból kell származnia. Nosza beáldoztam a kp felvét ktsgét (automata 100 000HUF-ban limitálva van) felvettem a pénzt, majd 5 perc múlva mondtam, zsebemben a pénzzel, hogy akkor ezt most betenném. Nem engedték, mert hogy most vettem ki... NEM MINDEGY, HOGY MIKOR?? HA 1 ÓRÁJA, VAGY 1 NAPJA, VAGY 1 HETE VAN NÁLAM, AKKOR JÓ??? Így átmentem egy másik fiókukba, ahol ugye nem tudták, hogy még csak fél órás a pénzem, így engedték.
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
-
Ariadne
őstag
Itt [link] az összes lakossági folyószámla költség/kamat megvan, összehasonlíthatóan. Én ez alapján CIB-re váltottam OTP-ről, és nem bántam meg. Egyedül a kpfelvét költsége rázós kicsit (nyilván az OTP-nek van a legtöbb ATM-je, ezért nekik legolcsóbb fenntartani), de minden másban szerintem ők a legjobbak.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Agyzuzo
addikt
Van amiben viszont nagyon jók és gyors az ügyintézésük.
De nem véletlen írtam a K&H-t első helyre.Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
Új hozzászólás Aktív témák
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- HIBÁS! eladó alaplap + proci + hűtő
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 - 16GB RAM - Ryzen 7 5800H - RTX 3050 - 10hó gyártói garancia
- Lenovo SFF Intel 14Gen i5 - 16GB DDR5 - 512GB nvme
- BRAUN 300S Férfi borotva, piros gyári dobozában
- Apple Watch Ultra 2, Black Titanium, kettő darab eredeti apple Ocean Band szíjjal! 28 hónap garancia