Új hozzászólás Aktív témák

  • Paxker315

    addikt

    válasz aAron_ #119486 üzenetére

    Nyilván, onnan indultam. Csak a "fun-factor" miatt felszámoltam a MCW-pozikat, és gyakorlatilag 100% faktorra voksoltam. Igen, saját döntés volt, de mint mondtam, nálam ez nem annyira releváns, mert tkp soha nem tudtam, mit szeretnék (az élet semmilyen területén sem...) és soha nem tudtam döntést hozni*.

    A FF5 modell alapján történő portfolio-építés azért került elő, mert. "Fun", meg kikapcsol, és így esik jól-jobban, azzal a megjegyzéssel, hogy amúgy picit több időt igényel. De ez hatványozottan igaz az emberi kapcsolatokra, szociális eseményekre, szvl semmi új*.

    * Tudom volt róla szó korábban, de nagyon erős vagyok auti-spektrumon, így számomra sokszor rendkívül nehéz dönteni. Más helyett tudok, de saját dolgaimmal kapcsolatban teljesen meg vagyok lőve és még nem volt olyan döntés az életemben, amit ne bántam volna meg utólag. Ezeket mindig igyekszem "kiszervezni" ;] . Szvl tankönyvi példa arra, hogy jelentős támogatásra szorulok a mindennapi életben.

    Szóval. 18% EM belefér? FLXE csak nem megértett niche termék, vagy inkább maradjak csak 5MVL-nél? Vagy tökmindegy, úgyis megbánom, maradhat a 10-12%. (tippre utobbi az észszerűbb) :B

    & #119488avl
    Köszönöm. Este feltétlen átfutok rajt', úgy rémlik, a Gerd Kommer multifaktor alapnál 50-50-ben veszik tekintetbe a GDP-t és market-cap arányt, így körülbelül 20% körül van a teljes EM kitettség. De nem esküdnék meg rá.

    [ Szerkesztve ]

    https://dynotech.hu/ - Új, kultúrált környezet, könnyen megközelíthető : )

Új hozzászólás Aktív témák