Új hozzászólás Aktív témák

  • Paxker315

    addikt

    válasz zoo8800 #117189 üzenetére

    Óh, hát nem releváns. A 2023-as IB-st december közepén nyitottam, ideit januárban. Még mindig "erősen" pluszosak, dea "month-to-date" esetén azért szép zuhanás van. Ennek jelenleg örülnék, mert legalább diszkontban bővíthetek. Csak nem kellett volna tavaly novemberben belelocsolni annyit Erste-s vásárlásra, de akkor még nem tudtam, hogy IB-re menjek-e vagy sem. De ezzel sem foglalkozom, addig nem terveztem hozzányúlni azokhoz a számlákhoz, amíg el nem telik az 5 éves holding period. Szvsz jó döntés volt akkor befektetned, mikor tetted, és nem várni a "korrekciót". Ha véletlen ATH-n sikerült belevenned, az sem "tragédia", majd hosszú távon nézd vissza a kimenetelt.

    Még visszacsatolnék:
    #117117ngaba
    IQSA-n felül még teljesen más megközelítésű, de "multi-factor"-nak címkézett alap is van, a Gerd Kommer féle, szintén relatíve kevés tech-kitettséggel (így is túlnyomórészt az: tech& telcom). Én mondjuk egyiket sem terveztem később tartani, meg igazából az IQSA-ban én azt látom, hogy főleg momentumra& qualityre, kicsit value-ra koncentrált, akkor meg már nem gondolom, hogy szükségem lenne rá (a WVAL és XDEM mellé).

    Aztán lehet egy szép napon arra ébredek, hogy eladom az összes faktor-alapot, oszt FTSE All-World all-in vagy MSCI ACWI lesz, hiába jutottam oda, hogy meggyőztek az érvek... ;]
    :U

    https://dynotech.hu/ - Új, kultúrált környezet, könnyen megközelíthető : )

Új hozzászólás Aktív témák