Új hozzászólás Aktív témák

  • DonRazzino

    senior tag

    válasz jeni #46626 üzenetére

    Köszönöm szépen a válaszokat!

    Röviden leírom, mire használnám a gépet. Kisebb gépet keresek, amit túrázáshoz, hegymászáshoz vihetek magammal (nem szükséges "kalandálló"). Size does matter, a pénz nem annyira, de szeretem a jó ár-érték arányú dolgokat, ezért kérdeztem, hogy az XZ10-LX7 közti kétszeres árkülönbség megéri -e a pénzét.

    Kimagasló videó funkcióra nincs szükségem, arra ott a GoProHeroBlack+. Amire én használnám: mozgó alakok, viszonylag rossz fényviszonyok közötti fotózása pl. sötét szurdokban mászó, felhős időben kocogó emberek. Gondolom én (fejlődőképes, de még nagyon újoncként), hogy gyors autófókusz meg gyors fénymérés kell nekem, meg egy fényerős-gyors objektív. Egykezes gépre van szükségem, ezért az X20 kizárva (pedig mennyire tetszik!). Az ND szűrő dolog igazán tetszik mert sokszor kell erős ellenfényben képeket csinálnom. Makróképesség hidegen hagy. Vaku hidegen hagy. Ez elég furcsán hangzik, de tetszenek az olyan gépek, ahol nem kell az objektívre kupakot illeszteni (LX7).

    Arra is gondoltam, hogy megvárom a SonyRX100 M3-at, de nincs szívem egy kétszázezres műalkotással úgy bánni, ahogy én kezelem a műszaki eszközeimet....

    Mindenesetre most elugrom a BestBuyba egy SD kártyával megnézem az Olyt. Elnézek a MMarktba is, mert ott van CanonG16. Igaz az csak 15 ezerrel olcsóbb mint az RX100 Mark2....Amiben meg ugye a colos szenzor....nehéz döntés.

    Automata módon kívül néha kattintok csak P-be. Egyszer-egyszer S-be, de nem vagyok az az enthusiast, aki mindent állítgat. Erre nekem nincs időm/türelmem.

    Szívesen fogadok tanácsokat! Köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák