- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluobluo
aktív tag
1 biztos, marhajó videót csinál a TZ5, a hangja néhol pocsék
, de mivel ez nem egy 200000forintos Sony HD kamera, elnézhető!
Kérdés, hogy Plazmával, összelehet-e úgy kötni, hogy ne kelljen kiírni blu ray lemezre, mert sem íróm nincs olyan, sem asztali lejátszóm! -
bluobluo
aktív tag
válasz
philoxenia #16196 üzenetére
Ez valami regisztrációt kér, nem látni, legalábbis én nem....
ha más nem, adj linket -
bluobluo
aktív tag
válasz
philoxenia #16194 üzenetére
ááá annyi nem lehet!
nekem nagyon lassú netem van, ahhoz képest milyeneket töltöttem le ezelőtt, ez nem nagy!
Hol írja, hogy 470MB?
....viszont konvertálás függő is lehet a dolog! -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bluobluo #16193 üzenetére
Ez a videó 470 MB és nincs három perc....
Tehát a 15 perchez kell a 4GB-s kártya.... Persze 8GB-s sem rossz, akkor elég sok videó ráfér már...
Persze a teljes méretben megnézéshez /felbontásra gondolok/ érdemes letöltened és úgy megnézni...
Utólagosan persze a töredékére tömöríthető a videó, mert ahogy elnézem ez MJpg formátum lehet... -
bluobluo
aktív tag
válasz
philoxenia #16191 üzenetére
Ok
Köszi! Akkor jól olvastam, tényleg 15 perc!
Jobb mint 30másodperc!
a 15-nek még a negyede is elég!
Arra én is kíváncsi lennék, mennyit eszik (MB) -
-
bluobluo
aktív tag
válasz
philoxenia #16187 üzenetére
Megkell mondjam, gyönyörű!!!
Köszi a videókat!!
Még közelebb kerültem asszem a TZ5-höz!
Azt nem tudni, hogy a videók ideje korlátozva van egy fix időre?
Úgyértem például 1 videó 1perc.
Mert amim most van digifényképezőm, hiába nagy az SD kártya, félpercnél többet nem lehet csinálni! -
bluobluo
aktív tag
Valaki tudja milyen minőségben lehet videót csinálni a TZ5-el?
Úgyértem a TZ5-el készített HD videó élvezhető minőség? -
Cenzur
csendes tag
A kompaktok közül melyiknek van a legnagyobb méretű képérzékelője mert nagyon fontos lenne hogy ne legyenek képzajosak a képek. Sokszor fotózok félhomályban vaku nélkül nagy zárt terekben (pl
emplom,csarnokok) és elégé zajosak lesznek a képek. Előre is köszi!
-
bluobluo
aktív tag
válasz
rumos14 #16181 üzenetére
Köszi az infót, ma voltam megnézni, kérdezősködni a Photo Hall-ban, ott azt mondták az akksinál, hogy a TZ4 kb 400-500 képet is tud 1 feltöltéssel, a TZ5 egy-két százzal kevesebbet, mivel nagyobb a kijelzője!
Ebben a boltban adnak 1 kistáskát hozzá, 1 db 4GB Panasonic SDHC kártyát, és így kerül 69-bejobb lenne 59-ért, 69 már cseppet drága!
A Media Marktban kézbe is vettem a TZ5-öt, kipróbáltam, marhajó volt, míg le nem merült!(már bekapcsoláskor piroson volt az akksi jele)
Itt 66ezer, de úgy láttam semmi nem jár hozzá.
A Photo Hall-ból elviném 59ezerért, de többet nem szeretnék áldozni rá! -
-
bluobluo
aktív tag
(#16172) erre valaki?
meg az is érdekellne a Panasonic TZ5 -ön belül, hogy a 1000 miliamperes akksit lehet bővíteni nagyobbra? Ha igen, mekkorára?
....mert én például régen a kodakhoz (AA ceruzást) 2100milist használtam, ma meg 2600-ost!
Az 1000-rest kissé keveslem! -
Grillo
őstag
Szerintetek 30-40k körül melyik gép felel meg a legjobban a továbbianak:
- 7-8 MP elég
- 5x zoom min
- kis méret
- nőnek lesz
- full automata
- főleg táj és épületek fényképezésre kellEddig a Sony Cyber-shot DSC-W150-t és a Panasonic Lumix DMC-LZ8-at néztem. Még ötlet?
Kösz
-
runner 125
nagyúr
válasz
runner 125 #16174 üzenetére
Srácok,senki?!
Vázba épített optika/manuális zoom-mal előnyösebb lenne,mint pl FZ-50 és társai..
Melyik a legjobb ezek közül?
-
Teemu
tag
Sziasztok.
Szerintetek milyen gépet éri meg venni kb 60 ezerért? Ez az a max összeg amit áldoznék fényképezőre. Ezt néztem ki :Sony h50. Esetleg még ezt Canon PowerShot SX110 IS.
A sony nagyon tetszik pont 60 ezerért lehet kapni 1-2 helyen. Szeretnék éjszaka is jó képeket készíteni. Szerintetek melyik lenne erre alkalmasabb?
Vagy ha tudtok vmi jobbat 60 alatt akkor légyszi segítsetek.Teemu
-
jeni
félisten
Hello
Szerintettek melyiket?
Panasonic LC-80
vagy a
Panasonic DMC-FS 3
vagy a
Canon Digital IXUS 80 IS
vagy a
esetleg a Nikon Coolpix 600A lényeg,hogy optikai stabilizált legyen az is jó pont ha fémes a burkolata.Az utóbbi 3 az fém házas
Melyiket inkább páromnak lenne(rózsaszínben szeretne) -
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Egy másik topikban már feltvetettem h unokabátyám szeretne 90k környékén fényképezőt vásárolni,először egy bridge gépet nézett,aztán áttért a dSLR-ekre,most ismét vissza a bridge.ekre.
A kérdésem egyszerű; 90k környékén milyen bridge gépet érdemes vásárolni? Legjobb ár/érték arányú gépek jöhetnek.
Köszi előre is.
Üdv.M -
bluobluo
aktív tag
Üdv!
50 és 60ezer forint közötti kompakt fényképezőt keresek!
Tudtok ajánlani valami jót?
Panasonic TZ5-t néztem ki, erről is kéne vélemény!
Köszönöm! -
Kombat
őstag
Hali!
Képminőség terén (6MP), illetve ár/érték arányban melyik a legjobb?
Samsung S85 30k
Panasonic DMC-LZ 8 27k
Canon PowerShot A590 IS 35k
Fuji FinePix J50 30k
Fuji FinePix J100 33k
Sony CyberShot DSC-W110 27k -
skoda12
aktív tag
Sziasztok!
Kb 35 000 -ből szeretnék egy gépet + táskát venni. A témához egyáltalán nem értek, első digit gép lenne, tehát nem szempont a manuális beállítások száma. Elsősorban nyílt terek, épületek fényképezésére kellene. Lehetőleg élethűek legyenek a színek és ne legyen homályos a kép. Nem árt, ha strapabíró, 4-5 évre venném. Memóriakártya méretével kapcsolatban is tanácstalan vagyok, mert nem tudom milyen tömör formátumot használnak ezek a gépek. Fél vagy egész A4 mérteű képeket készítenék, ebből kb 150 - 200 db-nak kellene elférni a memóriában. Kihozható ez a fenti összegből?
-
AMD Pista
tag
Hi!
Fujifilm FinePix S100fs típusú géphez milyen külső vakut lehet venni?
-
Milan86
tag
Sziasztok lenne kb 40000em gépre aki szán rám egy kis időt vagy árul garanciásat akkor privátban írja meg hogy milyen gépe van és miért azt ajánlja. Köszönöm
-
Undoroid
őstag
válasz
janos1988 #16166 üzenetére
Szia!
Nehéz ügy...
A kérdésedre egy lehetséges válasz: Én már házilag sikeresen javítottam egy hasonló hibával küszködő kis gépet!Nem tudom,hogy Te hogyan hoztad helyre,de Nekem több speciális eszközre,esztergagépre és igen tiszta környezetre volt szükségem a lehető legkisebb kárral való helyrehozás érdekében!(kicsit furcsán fogalmaztam)
Nos,ha csak simán visszahúztad a beragadt(beesett) optikát,akkor valószínű,hogy "annyi" azt optikának...Ezek igen érzékeny anyagból készülnek!Az optika(C-Z optika) 3db,120fokban eltolt vezető 'stiften' fut egy kb.2.5mm-es nútban(ráadásul több gyűrű van egymásban,ami mozog!)...Mint írtad " keményet és keményre " esett...Valószínű,hogy a stift letört és a törmeléke okozza a bajt, avagy a vezető nút látta kárát a mutatványnak(nem beszélve a közben keletkezett forgács kellemetlen hatásairól) Mivel nyitáskor/záráskor több fordulatot megtehet az optikában lévő mechanikus szerkezet,így nem valószínű,hogy használható lesz...
Elég,ha csak az egyik porvédő gyűrű nincs rendesen a helyén és a beszivárgó szennyeződés(is) tönkre teheti a mozgó alkatrészeket!
Ezt a hibát javarészt a teljes mechanikus rész cseréjével lehet orvosolni!...ami meg van pakolva érzékelőkkel és mozgó alkatrészekkel és van egy nagyon kicsi,de erős motor is benne!
Javaslom,hogy házilag ne kezdj bele a javításba!
Szerintem jobban jársz vele,ha eladod alkatrésznek és az érte kapott pénzt kipótolva vásárolhatsz egy teljesen új és hibátlan készüléket!
Üdv: Undoroid
-
janos1988
addikt
Hello.
Van egy fujifilm finepix f40fd-es gep, ami mukodes kozben kemenyet es kemenyre esett az oldalara. S ami az elejen kijon - obejktiv? - az az egyik reszen "kipattant", s en visszaraktam, de akkor mar nem csukodott be, probaltam allitani, aztan ugy maradt, felig kinyilt allapotban. Javithato a dolog? S kb. mennyibe kerul? Nyiregyhazan foglalkoznak ezzel valahol? Itt egy kis segedlet (katt)
Koszi elore is a segitseget.
-
AMD Pista
tag
válasz
philoxenia #16160 üzenetére
Mi az a bgridge?
-
AMD Pista
tag
Sziasztok!
Kompakt gépet szeretnék vásárolni. A következőre gondoltam.
Fujifilm FinePix S100fsEgyébként fullamatőr vagyok a dologhoz.
Mire kell figyelni a vásárláskor?
Olyan lehet, hogy más felszereltségű? -
törölt tag
válasz
Badb0y #16153 üzenetére
amikor minőségi kompaktot akartam venni, hosszas keresés után az lx3-ra és a canon g10-re szűkítettem a kört.
az lx3 ma a legjobb képminőségű kompakt, a g10 egy kicsit elmarad tőle. viszont a g10 rohadt jól néz ki azokkal a retro feelingű tárcsákkal, sokkal jobb a fogása, és van rajta automata objektívsapka.
a g10 gyengesége a magasabb iso, ott már nagyon zajos. viszont ha megmaradsz iso 100-200 körül, az lx3-mat megközelítő minőséget lehet elérni.
én amúgy a g10 mellett döntöttem.
(menj el egy boltba, és fogd kézbe őket, úgy sokkal könnyebb véleményt alkotni)
-
bul07
nagyúr
Sziasztok
megvetem a kiszemelt Canon PowerShot A590 IS gépet
Debrecenbe a Media-ba azt mondták hogy kifutó széria és nem is lesz nekik a Saturn-ba találtam meg is vetemJó kis gép így elsőre remélem sokáig nem lesz baja
2db CD is volt a dobozába ha valakinek hiányoznának ezek a CD-k akkor írjon nekem vagy itt megtalálja a letöltő linkeketKöszönöm mindenkinek a segítséget aki eleve írt ebe a témába mert segített dönteni
-
-
Badb0y
addikt
Panasonic LX3-nál van jobb választás kompakt szinten?
-
Undoroid
őstag
válasz
MrCsiT #16150 üzenetére
Szia!
Egyszer találkoztam ezzel a jelenséggel egy leejtett gépnél(bekapcsolt állapotban,nyitott optikával!
)!A kinyitott optika 3részéből kettő 'szépen' beesett...Ezt még több órás munkával ki tudtam javítani!Ezután az elkészített kép gyors nézetén pár pillanatig ott volt a hiba,de az elmentetten már nem...Bekapcsolt állapotban viszont tökéletes volt a látható kép!Első körben arra gondoltam,hogy a vaku 'zavarhatja be' a képet,de ha kikapcsoltam,akkor is ugyanez volt...A készülék továbbra is működött ezzel a kicsi hibával is!
Szerintem Nálad komolyabb sérülés érhette a gépet és ezért nem hinném,hogy olcsón megúszod a javítást...
Üdv: Undoroid
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest