Új hozzászólás Aktív témák

  • jeffo

    tag

    Vírusirtó program miatti fagyásra gyanakszom, e kapcsán kérnék segítséget. A következő páros van feltelepítve a gépemre Windows XP Pro SP3 rendszerhez:
    - Comodo Firewall ingyenes
    - ESET NOD32 Antivirus 4.2.71.2

    Külső HDD - konkrétan egy Hyundai Mbox R600 médialejátszó készülékbe épített merevlemez - USB-n történő csatlakoztatásakor gyakran előfordul, hogy teljesen befagy a rendszer, vagy nem látja a hdd tartalmát, vagy másolás közben elszáll a kapcsolat, vagy nem csatlakozik fel sehogy. Kész lutri az egész, hogy összejön vagy nem, pedig hát elvileg látnia kellene egyből ahogy rádugom.

    Egy NOD32 fórumban azt javasolták, hogy XP-hez használjam a régebbi, 4-es verziót, mert az 5-ös az újabb Windowsokhoz lett optimalizálva. Próbáltam a Cserélhető meghajtók vizsgálata mellől kivenni a pipát, de ez sem segített. Az 5-ösre volt jellemző ez a külső hdd fagyasztás hiba, itt e fórumban most találtam is javító linket, de most már mindegy. Anno csak az 5.0.94-ről 5.0.95-re frissítéssel próbálkoztam, és a Cserélhető meghajtók mellől kivettem a pipát.

    Szerintetek próbáljak más antivirus programot feltenni a Comodo mellé? Vagy még olyanban is gondolkozom, hogy netán az usb kábel lenne hibás, netán azt kellene rövidebbre vagy jobb fajtára cserélni (régebben egy nyomtató kapcsán külföldi fórumban adtak ilyen tanácsot).
    Antivirus program ingyenes, csökkentett képességű verzióját nem szeretném feltenni, a NOD32 is újságos kóddal van a gépen, pénzem meg most nincs arra, hogy egy fizetős változatot vegyek, szóval valami hasonló megoldás kellene.
    Smart Security-t nem igazán szeretnék a gépemre, mert egy régebbi telepítésben használtam, és hibás letöltéseket csinált. Persze lehet, hogy azóta az 5-ös verzió jobb.
    Persze az is lehet, hogy a Hyundai készüléknek hibás lehet az usb kapcsolat kezelése, de egyelőre ezt a készülék netes fóruma és a hazai forgalmazó nem erősítette meg.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák