Új hozzászólás Aktív témák

  • p_adam

    addikt

    válasz jjeahh #5705 üzenetére

    Általában az 1.7-1.8-as objektíveknél jóval 'idegesebb' tudni lenni a bokeh, mint az 1.4-eseknél (de ezek közt is bőven van olyan), tehát ha csak a 'minőség' javul, az is jelentősen javítja az érzetet, bár ez szubjektív.

    Ilyen téren a Sonnar design-ból fakadóan nagyon ott van, szvsz a Jupiter-3 szinte verhetetlen ebben a dologban az árához képest - csak ugye mint az orosz objektívekből általában - elég nehéz belőle jó darabot találni, meg élességben az m43 pixelsűrűsége kicsit sok lehet már neki.
    De nem csak a bokeh-ja érdekes hanem egy kicsit más a fókusztér görbülete is (ami az előbbit is befolyásolja), ettől van olyan egyedi kinézete.

    Itt van egy régi de azért érdekes kis írás egy pár objektívrő némi magyarázattal és szubjektív pontozással, az OM 50/1.4-et személy szerint nem értem, tény hogy a J3 jobb nála, de önmagában azért az sem rossz, az OM 100/2 pedig tényleg egy "cream machine" és kicsit jobb mint a Contax 100/2 szóval egy féllel kaphatott volna többet - annyit azért semmiképp nem mint a 75/1.4 Lux :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák