Új hozzászólás Aktív témák

  • fattyu

    veterán

    válasz Mr.Csizmás #3014 üzenetére

    írtam én olyat hogy nem lehetséges? :D

    Történeti hűség kedvéért. Eléggé megalkuvós fényerők azok. 3.5 ill 2.8a mir ha jól rémlek. Azért nem akkora etwas ilyen fényerővel használható obit csinálni...

    Történeti hűság kedvéért használok most egy volna9-et elég nagy örömmel, de 2.8 on iszonyat spheric aberration van, és keresztbe megeszi az amugy teljesen penge felbontását az üvegnek. 4en már karcol. Csak ezzel tudok együttélni, mert azt nem arra vettem hogy nyitva használjam. Míg egy jupiter 3 nál hogy 2.8ig nem sok mindenre jó azért elég bosszantó mert nem véletlen van az az 1.5... Nem panaszkodok mert amilyen áron szereztem annyiért elmegy hogy bele kell nyúlni kontrasztba meg élesítésbe MINDEN képbe de ha azt veszem hogy ebayen azok is mennek 50-80k áron akkor azért pofám leszakad hogy ötből egy lesz kb ami tényleg rendben van... ( ismerősöm tapasztalata )

    Szerk: Ja és még egy utolsó gondolat. Mindenki számolja már hozzá hogy mire is adaptálta az üvegeket. Mert igen egy 10mp-s apsc váz sokkal megbocsátóbb, felbontásra is meg ugye a képszélek már nem is képszélek. M43-ról már nem is szólva ahol az obinak eleve csak a sweet spotját használod.
    Nálam ugye full frame 21mp amin nézem ezeket és azért az kicsit más tészta.

    [ Szerkesztve ]

    a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

Új hozzászólás Aktív témák