Új hozzászólás Aktív témák

  • tordaitibi

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz Kazakovian35 #79689 üzenetére

    "amúgy lightweight disztrót mert nagyon minimalista vagyok és agyfrászt kapok a bloattól, vagy attól, hogy olyan dolgok vannak a rendszerben, vagy olyan csilli-villi dolgokat csinál, amikre nekem semmi szükségem"

    Ez egy Linuxnál nem így működik. Még Windowson se ennyire pregnáns.
    Az hogy benne van a lehetőség az nem jelenti hogy ki is kell használni, valamint szerintem sokkalta könnyebb valamit lebutítani mint egy eleve butát felokosítani.
    Vagy ha egy fullos disztró tele van olyan szoftverekkel amiket nem használsz, az kit zavar? Tárhelyet foglal az igaz de ha nem indítod el akkor erőforrást semmit nem kér. És ha egyszer kell, azonnal kéznél van, nem kell telepítgetni. A mai napig járok úgy hogy valamit meg kéne oldanom gyorsan, elkezdek keresgélni neten, megvan a szoftver neve. Csomagtelepítőbe beírom hogy telepítsem, erre kiírja hogy már a legfrissebb telepítve van. Kellemes meglepetés. Meg az én hülyeségem, azt se tudom mi van a gépemen :)

    Én KDE fan vagyok, azt agyon lehet cicomázni mert alapból tele van effektekkel, csilivilivel.
    De ha valakinek nem tetszik, teljesen primitív megjelenést is be lehet állítani.

    Namost én évtizedekig az egyszerűség híve voltam, mint Te.
    És pár éve jött egy kattanás, ha az OS pontosan azt teszi, úgy működik ahagyan én beállítgattam, felszoftvereztem, akkor ugyan miért ne lehetne egyúttal látványos és szép megjelenésű?
    És ezt a hóbortomat nem bántam meg azóta sem.

    Ha van egy autód amibe nem használod a tempomatot, a klímát, az automata sávtartót, a vészfékaszisztenst stb. az egy dolog. De ha egyszer valamiért kellene, akkor ha Trabantod van, kell venni egy másik kocsit.
    Ha meg eleve benne van az autóba akkor csak be kell kapcsolni.
    Praktikusabbnak találom az utóbbit.

    Egy nagyobb tudású asztali felületben valóban el lehet veszni a beállításokban.
    De (nekem) még mindig egyszerűbb végignyálazni, kattingatni és így beállítgatni bármit mint egy egyszerűbb rendszeren terminálba vagy conf fájlok szerkesztgetésével.
    Nem beszélve arról hogy a gui-ba nincs olyan beállítás amivel el lehet baltázni a rendszert, míg egy sudoval kiadott és elgépelt parancsnak, vagy egy elcseszett, rosszul szerkesztett conf fájlnak igen negatív következményei is lehetnek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák