Új hozzászólás Aktív témák

  • atti78

    csendes tag

    válasz Dasefx #82695 üzenetére

    Szia,
    ha van rá lehetőséged, próbáld ki előbb sötét szobában sötét tartalommal.. nekem volt egy 49LW5500-os lg-m, arról váltottam 55UH8507-re. A feketéje jobb volt mint a 8507-nek (local dimming bekapcsolva). A edge világítás jobb/bal oldalról ment, nem föntről/lentről, talán ezért nem lehetett tapasztalni a "függőleges csikókat", mint az újnál (ha be van kapcsolva a local dimming, és sötét a kép). A képe nekem a réginél is ok volt, szóval a 10 bit engem most nem izgat (nyilván szubjektív vélemény). A 3D viszont egyértelműen jobb a 4K-s tv-n (mert nem feleződik?).
    Mikor a 8507 mellett döntöttem, azt hittem, hogy ugyanolyan lesz a feketéje, mint az LW5500-nek, de nem. Local dimming-gel igen, de sajnos nem annyira jó, mert vannak "artifact"-ok (függőlegesen). De ezt csak sötét jeleneteknél, sötét szobában lehet tapasztalni. Nem sötét szobában tök jó, ha úgy nézed a filmeket :)
    Szóval az én személyes tapasztalatom az, hogy tényleg gyengus a feketéje (ahogy sok netes teszten is írják, pl rtings pont com-on).. aztán, hogy kit mennyire zavar ez, az egy másik téma.
    Nyilván itt nagyon szubjektívek tudnak lenni a vélemények/tapasztalatok. Legközelebb VA panelesen fogok gondolkodni, kivéve ha addigra nem lesz jobb választás (vagy olcsóbb az OLED).
    Viszont nekem most fontos volt a passziv 3D.. mivel már nincs ilyen, lehet hogy jövőben ennek már nem lesz döntő szerepe, így más szempontok alapján fogok választani tv-t.

Új hozzászólás Aktív témák