-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bali27
addikt
Ma jön a 49Uh7507
Nekem Wp-m van és látok rá 3 Lg remote appot. Az egyik kilöve mert régi 2011-es modellekhez..
A másiknál csak WebOs van írva, de ez win8-re készült szóval régebbi progi, a 3. meg WebOs2.0-ra van és az us Új mert win10 re készült[ Szerkesztve ]
-
pasig
csendes tag
Üdv
Valószínű elég láma kérdéssel fordulnék hozzátok. tegnap megrendeltem egy 55lf652v-t. Még analóg jel jön a kábeltévén, amit szeretnék kiegészíteni, egyenlőre egy ingyenes mindig tv. vétellel.Elvileg beltéri antennával tudom fogni a mindig tv-t.
Hogy tudom megoldani hogy egyszerre jöjjön mindkét jel vagy át kell dugdosnom az a koaxot mindig?Vagy külön bemenete van a két jelnek?
Bocs, ha hülye a kérdés. -
emzeperix
tag
Sziasztok
Az alábbi kérdésem lenne:
Ha a 4k (UHD) TV natívan 3840x2160 képpontot tud megjeleníteni, akkor számítógépre kötve miért 4096x2160 az ajánlott felbontás?
-
vond
MODERÁTOR
Tegnap kipróbáltam egy Rapoo 8000 vezeték nélküli billentyűzet + egér szettet az LG 49LH630V-vel, és jelentem, tökéletesen működik.
Bedugtam az adóvevőt a TV USB portjába, és egyből fel is ismerte a cuccot. Ki kell még tapasztalni, hogy mi mire való, de értelemszerűen az egérrel a kurzort irányíthatjuk, a görgővel scrollozhatunk, a bal gomb az OK, a jobb gomb még lehet bármi (nem volt sok időm próbálgatni), a billentyűzettel meg természetesen írhatunk, a funkciógombokkal vezérelhetjük a médialejátszást, hangerőt, stb.
Szuper kis cucc.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
-
herdsman12
őstag
Ezt ragozhatnád még egy kicsit.
49LF630-on a Logitech K220 a böngészőben és a súgóban használható (ékezet nélkül), de a Youtube alkalmazásba csak a képernyő bill-el lehet írni, az meg elég béna. Origo és másokat nem próbáltam, mert frissíteni akarta, én meg nem.
Androidos LG TV Plus is csak a böngészőbe tud írni, a Youtube-al nem bír.
Ezeket a legújabb frissítéssel se javították.
Normál használatnál, média vezérlésre a gyári táv elég jó (még a TV box-on is jól kezeli a funkciókat). -
Denieel84
csendes tag
Sziasztok.
Ma este megyek az új TV-mért (LG 49UH7707). A hétvégén már tudok mondani tapasztalatokat is , ha valakit érdekel ez a típus.
-
vond
MODERÁTOR
válasz herdsman12 #76914 üzenetére
Este megnézem, hogy a Youtube app-ban tudok-e írni a Rapoo-val.
Egyébként mintha úgy rémlene, hogy az LG webOS Magic Remote app képes erre (amúgy is jobban testre szabható, mint az LG TV Plus). De ebben nem vagyok teljesen biztos. Esetleg próbáld ki.
Mondjuk ha már amúgy is kéznél van a mobil/tábla szerintem kényelmesebb a mobilos/táblás youtube alkalmazást használni, és azt kitolni a TV-re.
-
törölt tag
válasz herdsman12 #76914 üzenetére
Nézted (#76887) GoodSpeed videóját? Pont ebben próbálta ki, hogy mely szolgáltatók támogatják a billentyűzetet.
Jocy Kérdezd meg a supportot, az a biztos.(vagy az se )
[ Szerkesztve ]
-
herdsman12
őstag
Nem egy főnyeremény az okos oldala ezeknek a TV-knek, nálunk egy Androidos box okosítja. Kb ég és föld a különbség a használhatóságban, élményben.
Közben meginterjúvoltam az LG-t, pár perc alatt válaszoltak. Google (youtube) a hunyó és valószinű így is marad, mert a jelzésük ellenére nem változtattak a billentyűzet kezelésén.
Akár igaz, akár nem, elég nagy gáz mindkét cégnek.
A böngészőben lévő "TV adás" ablak viszont szenzációs, még a csatorna váltás is működik.(#76917) Pumma
Most megnéztem, hát ez a bill kezelés nem a képernyő mérettől függ.
Viszont mostanában egy másik gyártó Androidos készülékét is látom. Kiváncsi vagyok, hogy hosszú távon, hogy működnek azok az alkalmazások.[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz herdsman12 #76918 üzenetére
Nálunk is androidos box lesz hamarosan, plusz SD kártyára telepítek egy LibreElec Kodit, és szerintem nagyjából lefedünk minden médialejátszó-, és okosfunkciót. 40 dollár körül baró kis s905-ös 2/16 gigás cuccokat lehet rendelni külföldről.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igen, én is a smart menübe beraktam a legtöbbet használt csatornákat. Itt azonnal lehet váltani egy műholdas/antennás/kábeles adás között is.
Dehogyis gáz, a hatalmas gugli nem foglalkozik vele és kész, simán megteheti. Vagy írjál nekik, ha gondolod.
A tévék smart részét pedig a helyén kell kezelni, mint vond teszi, mert nem fog nekünk senki se egy kedvező árú nagy kijelzős tévéből szórakoztatóipari központot csinálni.[ Szerkesztve ]
-
ittakary
nagyúr
Milyen külső kütyüt ajánlotok okosításra 40$ körül?
-
herdsman12
őstag
válasz ittakary #76921 üzenetére
Nem vagyok képben az újabb boxokkal, nekem még M8S (S812 SOC) van.
Az újabbakról itt lehet olvasgatni, vannak ott ajánlott tipusok.
Esetleg Win-es gépek. -
Balazs84
csendes tag
Sziasztok!
Lassan 1 éve vettem egy Zyxel 450 NAS-t, és egy LG 42LB650V-ZN; eddig minden remekül működött. A mai nap folyamán pedig nem jeleníti meg a külső feliratokat, de az mkv ban szereplő feliratok és hangok változtathatók és tökéletesek. Eddig minden ment, de nem volt sem firissítés egyik eszközön sem. A fimnél a felirat gomb és a hang sem aktív, csak az mkv nél ha benne van a felirat és a hang, akkor aktív. Ami fontos NAS-ról játszok le mindent!
Valakinek van valami ötlete.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Helyileg hol kapsz te analóg jelet a kábelen? Ki a szolgáltatód?
Mindenhol megszüntetik az analóg adásokat és átállnak digitális jelre.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Jockes
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Vásároltam egy 49UH7507 LG tv-t, és olyan problémám van, hogy mikor megpróbálok létrehozni egy felhasználói fiókot (beállítások-általános-saját oldalam) akkor 10-ből 9-szer "hálózati hiba(-324)" hibaüzenettel nem jön be a felület, ha véletlenül bejön és rányomok a felhasználói fiók létrehozása gombra, akkor kb. fél percre megfagy a TV majd mikor magához tér ugyanott vagyok és onnantól kezdve bármilyen ikonra nyomok a felületen nem csinál semmit.
Bármilyen alkalmazást próbálok elindítani, akkor is frissíteni próbál, majd a "hálózati hiba(-324)" hibaüzenettel kilép.Böngészővel szépen megy a net és a youtube is, szóval nem a hálózattal van baj. Próbáltam már wifiről is és ethernet csatlakozással is, de mindig ezt csinálja. Esetleg más is tapasztalt hasonlót a webos-nál? Van erre valami megoldás?
Köszönöm a válaszokat!
-
Bali27
addikt
Közben megjött a 49Uh7507.. Ja a WP-n azonnal az első Magic Remote működik. Alap dolgokat tud, de kímélem a távkapcsolót
Gyönyörű képe van. A HD asdásoknál látom a színészek fején a rengeteg vakolatot :S Eddig ilyesmik nem voltak Wifiről nyomom de a 4K-s adások is csont nélkül mennek pedig csak 8 megás netem van.
A Kodit én is hiányolom. Jó lenne feltenni, de cserébe a sorozatbaratot kitetem főmenübeAZ a felhasználói fiók amikkel baja van az előttem szólónak mire való és hogy kell létrehozni?
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz shteer #76928 üzenetére
pasig-nak is szól.!!
Nem kevered véletlenül az analóg adásokat az SD digitális és HD digitális adásokkal?
Nálunk a Tkom már az év elején beszüntette mivel rendelet írta elő tavaly őszére az analóg adások lecserélését digitálisra. És DVB-C tuner nélküli TV már nem tudják az adásokat fogni csak dekóderekkel. Mivel a mostani TV-ben mindben benne van és egyes szolgáltatók mint a DIGI,Tkom nem kódolják az adás 80 %-t így ezt észre sem veszi egy halandó.
Elképzelhető kisebb szolgáltatóknak még most sincs meg a technikai feltétele a digitális adásokra és ott még mindig elérhető az analóg adás.
Az alap kérdésre még mindig nem kaptál választ tőlünk.
Meg kell nézni. hogy a hangolásnál ki lehet-e választani a kábel és a tető antenna foghatási lehetőséget, ha igen akkor nincs semmi gondod behozza minkét lehetőséget és azután rendezheted a csatornákat kedved szerint.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Megnéztem az automatikus hangolásnál ki lehet választani a KÁBEL és a TV lehetőséget egyszerre.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
prannk
őstag
Tescoban mennyi garanciát adnak lg tv re?
Ott is van pénzvisszafizetés ha nem tetszik? -
Bali27
addikt
Ez már egy komplett számítógép basszus.. Ma regel bekapcsolom és 149 db frissítés jött pff
-
Beni2360
félisten
válasz prannk #76932 üzenetére
Általában 2 év, de regisztrálod az LG honlapján biztos a 2 év. Vannak még boltok ahol külön fizetés ellenében lehet hosszabbítani a garit de figyelni kell pl 3 - 5 év+ és volt ahol a vásárlás napjától és nem a lejárat idejétől számolódik az a bizonyos + évek.
Régebben volt LG akció amikor a gyártó adott több 5 év garit de ezt a honlapukon megtalálod.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
prannk
őstag
Tescoba van ilyen elégedetlenségi garancia? Hogy visszaadják x napig a lovét?
-
Beni2360
félisten
Véletlenül kitörtem a Toslink kimenetet fedő lapocskát.
Milyen hátrányokkal kell számolnom?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
puskas1993
tag
Esetleg erre valaki?
-
Beni2360
félisten
Köszi azon már túl vagyok ha bent hagyom lógva a kábelt és a kupakot ráteszem a végén mert néha szükség van rá és nehéz a tv-nél hozzá férni. Falon van és a tartó résznél nincs kivágva a hozzá férés.
Csak mintha írták volna, hogy nagyon kell rá vigyázni mert............. Erre nem emlékszem, hogy mi volt.
------------------------------
puskas1993 - éppen előtte volt egy ajánlat. Nagyon dicsérik ezt a kiadást.[ Szerkesztve ]
-
online1986
tag
Sziasztok lenne kérdésem nekem van UF 680V készülékem menü lépegetésnél beállításoknál szinte akadozik be van lassúlva Tv.Mi lehet a gond ?
-
Bali27
addikt
Amugy mi a különbség a sima Kodi és a Libre Elec Kodi közt?
-
Rohir
tag
Üdv!
Ez a HSZ olyan topic-ban szerepel amit már lezártak és ide irányítottak.
Volna egy LG 32LD320-ZA amin a Service Portot Média lejátszóvá kéne okosítani.
A HSZ-en kívül leírást a folyamathoz még ezt találtam: [link]Mind 2 esetben kellene egy Univerzális távirányító, ami jelenleg nincs. Viszont találtam ezt a videót (ugyan az a kiadás, igaz nem 32" hanem 22") amin a srác gyári távirányítóval csinálja ezt az egészet.
Ez mennyire legit?Lépések nagyvonalakban (már amit ki tudtam venni német kézi kamerás videóból, javítsatok ha valamit elnéztem):
I. DOWNGRADE (ha, 3.75-ös a fw)
1. FAT32 USB-re rámásolni 3.15-ös fw-t
2. Pendrive TV-be, bekapcs
3. Menu->Options-> 7x FAV gomb-> fw kiválaszt-> OK ->Restart
II. USB HACK
4. Bekapcs->TV-n és TI-n az OK gombok egyszerre-> Pass: 0000
5. Tool Option 3-> EMF:1 , Divx:HD ->Return -> USB
6. A videó hátralevő részéből már csak a 3.75-re való visszafrissítést tudom kivenni.[ Szerkesztve ]
-
budy01
csendes tag
válasz japunk #76747 üzenetére
nagy nehezen az alábbiakat tudtam meg LG-től, eladóktól, mert én is hasonló döntészavarban vagyok:
a 8507nek erősebb a hangja, 2x20W, a 7707 1x10W
A 8507-ben van passzív 3d a 7707-ben nincs (szerintem felesleges is)
a boltokban azt mondták az eladók, hogy ők inkább a 8-asat vennék mint a 7-est, még úgy is, hogy mondtam, hogy a 8-as 49"-es lenne, a 7-es meg 55-ös, szóval árban a 7-es egy picit több lenne a méret miatt. Ettől függetlenül a 8-ast ajánlották, inkább a kisebb méretben, ha csak arra van pénzem, de konkrét indokot nem mondtak, csak azt, hogy szeintük az jobb.
Megkérdeztem levélben az LG magyarosrszágot is, de ők csak az UH UF közti különbséget ecsetelték (amit senki nem kérdezett) és a vége szó szerint ez volt: "Amit javasolnék, hogy nézze meg élőben a képminőséget a boltban és ennek megfelelően döntsön.", illetve "Továbbá a nagyobb szám magasabb kategóriát jelent - így néhány funkcióban már ezért is többet ad majd a 8507-es." de hogy mit, azt nem írták.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest