-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dave0825
őstag
válasz Indiant #77639 üzenetére
És ha a boltban ki van próbálva, és minden működik rajta, és adnak rá 2 év garit, akkor sem érdemes?? Ha garanciás, akkor alapból nem zsákbamacska, nem? Mert úgyis javítják, ha valami baja lenne mégis. Persze ha karcos, vagy ilyesmi, akkor alapból nem veszem meg...
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
Indiant
addikt
válasz dave0825 #77654 üzenetére
Ahogy mike1334-nak is javasolva lett, legjobb az új. Abban igazad van, h. ki van próbálva, de esetleg hamarabb megy tönkre. Szerintem a bemutató darab mindig olcsóbb. Már csak azért mert ki volt bontva.
Pumma: Tegnap ért vissza a boltba a tv és este megjött az ára is. Nem mertem bevállalni másikat.
Elvileg árulnak újat is, de azért max. személyesen megyek el. De igazából elgondolkoztatott a -120e-s árkülönbség. -
Tutu7030
veterán
válasz dave0825 #77635 üzenetére
Én is polcon lévő lg monitort (24mp56hq-s) vettem az mm-ban (utolsó darab volt). Minden szögből megnéztem, hogy a panel karcos e.. Tetszett, megvettem. Kb másfél hónap után elkezdte ki-be kapcsolgatni a háttérvilágítást. Székesfehérvár, szerviz. Kb 3 nap múlva kész is volt, azóta hiba nélkül működik. Én nem bántam meg a vételt, mert ilyen a fóliázott példányokkal is előfordulhat.
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
Outblast
tag
Hali!
Az LG 43LH630V és LG 49LH630V tv-k között csak a méretben van különbség? (száma alapján arra következtetnék ) Mert akkor Vond kolléga beszámolója a 49esről erre is jó lenne csak kisebb méretben (nah de majd ti megmondjátok )
a 49es 160k az emagon míg a 43-mas 125k 220V-nál.
Nagyon gondolkodom hogy melyik legyen a 125ös is beférne ahova kell. De most elugrok a Média Marktba és meglesem ott milyenek vannak, de lemerném fogadni hogy a legtöbb UHD lesz csak kirakva....
Egyébként megéri várni esetleg Black Friday-re? Lehetnek olcsóbbak emagon vagy máshol ezek a tvk? Bár ha jól emlékszem tavaly még belépni sem tudtunk a honlapjukra, annyira le volt terhelve, nem hogy még rendelni -
mike1334
veterán
Hm...megnéztem az LG szervíz honlapját. Ott fel van tüntetve minden tvnél, hogy hol veheted meg a környéken. No az edigitalt, a tescot, az auchant, az expertet, a mediat meg az euronicsot ajánlotta fel...220 volt sehol sincs...akkor ezek szerint az ő garanciájuk nem gyári?
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
sajtos75
tag
Sziasztok!
Kérdezni szeretném,hogy tudnátok ajánlani olyan LG TVt ami UHD ,HDR ,jó az input lagja 200e forintig? PS4 Pro hoz lenne. Én ezt néztem. http://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/49uh6207-p336471238/ Szerintetek?
-
[CS]Blade2
addikt
Valaki le tudja írni, hogy mi a különbség a 43LH500T, 510V, 5100, és LF510V között?
H264-et H265-öt viszi vajon mindegyik?
Az 500T szokott lenni áruházakban. Webshopban minden elérhető. A 5100-as egy weblapon VA panelesnek van feltüntetve, máshol simán IPS. Van ahol az egyiken 2 HDMI is van, míg másol ugyanazon csak 1.
Árú kereső nem hozza fel ezeket, ha bejelölőm, hogy MKV támogatás kell, ami számomra hihetetlen, mert egy Dzsunka 39.900Ft-os TV viszi a 720p-s MKV-t, igaz néha szétesik kockásra a kép.Ami kell:
- Maximum 103cm szélesség talpal.
- vigye USB-ről az 1080p-s MKV-t, meg hasonlók
- UPC box SCART-os, és egy DVD lejátszó is van, ami SCART-os. (boxot megpróbálom majd cseréltetni)
extra kívánság: szürke, metál, ezüst jobb lenne
90K felett kicsivel jó lenne, ha megállna. -
Outblast
tag
válasz Klara_ #77659 üzenetére
Most a Mediaban 130k a joy napok alatt a 43LH630V. Kérdeztem az eladót hogy IPS paneles e, és erre megkopogtatta a képernyőt és azt mondta hogy IPS amúgy eléggé pixeles volt a kép kérdeztem is az eladót erre azt mondta hogy minden tvhez külön vevő van hátra bedugva és némelyiknél örülnek hogy egyáltalán ad képet, így ne alapozzak arra....
-
vond
MODERÁTOR
válasz Outblast #77663 üzenetére
Igen, ez is egy módszer. A VA bevillanik egy elég nagy felületen, amikor megkocogtatod, az IPS nem. Bár én azért nem ütögetném a helyükben. Valakinek meg majd eladják a kiállított darabokat.
A lényeg a lényeg, az idei LH630-asok egyelőre mind IPS-esek.
A képminőséget áruházban összehasonlítani pedig szigorúan hozott anyaggal (több képméret, több minőség, több formátum, felirat, fotó, stb., amire csak szükség van), valamint előtte azonosra beállított képprofilokkal.
(#77662) [CS]Blade2: Attól is függ, hogy mit pakolsz bele az MKV-be (mivel az csak egy konténer), de biztos, hogy viszik a legtöbb félét a mai tévék.
(#77658) Outblast: 43 és 49 között elvileg csak a méret a különbség. Az 55-ös már edge ledes, de a többi dolog elvileg ott is kb. ugyanaz. Ha elfér, és is inkább a 49-est venném, szerintem simán megéri a felárat a 43-ashoz képest.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Outblast
tag
LG 49UH6107 erről a TVről tud valaki nyilatkozni hogy milyen? kár hogy a tvkről nem találni annyi tesztet mint a pc hardverekről
Emagon jót írnak róla és most akciósan "csak" 172k. azt nem írja hogy IPS vagy nem. 2 év gari van rá.@Vond: köszi én is inkább a 49est venném, remélem erről a 4K-s tvről is tudsz mondani valami jót
kb 2 méterről lenne nézve leginkább gépről film / sorozat meg néha esténként alvás előtt az éppen aktuális műsor ami megy a tvben játékra nemigen kell arra elég a 24es Dell moncsim.[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
válasz Outblast #77665 üzenetére
Na megvettük az LG 43LH630V-t a Mediában. A 8%-os kuponnal 128 790 ft volt, és adtak hozzá egy tisztító folyadékot ajándékba. Amennyit spóroltunk a tv-n az el is ment az 5 év gold garanciára (még tuti fogunk költözni, jobb a biztonság). Az Árkádban még volt 5 darab (plusz gondolom a kiállított), így maradt még 4, ha valakit érdekel
Kérdés: mivel láttam hogy vki írta, hogy hagyni kell a tvt szállítás után egy óráig állni, azért érdekel, hogy ez csak az OLED tv-re vonatkozik, vagy erre is? Köszi!...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
törölt tag
válasz [CS]Blade2 #77662 üzenetére
Nézd meg itt, hogy mit tudnak, vagy a honlapján. A panel azonosításról, már biztos olvastál itt, mert biztosat nem lehet tudni a távolból. Minden tv viszi az mkv-ket.
Outblast Vannak akiknek megfelel, és elégedettek az UH61-es és UH62-es tévékkel(ugyanaz, csak a külső más), de azért sose árt, ha nagyobb tudásút és jobb minőséget veszünk, mint pl. az 50UH635V-t a mostani akcióban 198k-ért. Ez úgy tudom nem IPS-es, de jókat írtak róla itt is. Ráadásul normális itthoni garanciás, nem romániai.
sajtos75 Valós HDR-es a 49UH7707, és 8507. A PS4 csak konvertált 4k, az se igazi.[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
És impact2
Köszi, igaz, számítógépnél mindig alap, hogy várok, csak azt hittem van vmi külön extra pihentetés
Más: ha valakinek ilyen tvje van...a talp és a hátsó tartó csavarjai végig bemennek? Eléggé szorulnak (mondjuk műanyagnál sose lesz olyan a csavar menete...) és max a feléig csavarodnak be, meg elég csálén is állnak...2 szett csavar jár hozzá, de a másik csomagban lévő csavarok sokkal kisebbek, azok tuti nem jök hozzá....
Indiant
Köszi
129e a tv és a tisztító folyadék, és 16e az öt év garancia. Műszaki meghibásodásra és balesetre is, holnaptól él, és nem a 2 évhez adódik, tehát összesen 5 év (5év GOLD a neve). A "sima" 5 év 4e forinttal volt olcsóbb, de tuti, hogy fogunk még addig költözni, szóval nem árt, ha van...meg kicsi a lakás, rosszul fordulunk és megvan a baj..így mindennel együtt volt 145e forint, alapból 140e lett volna akciók nélkül mondju kaz edigitalnál, szóval csak 5e plusz[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
válasz mike1334 #77674 üzenetére
Khem...egy kis erőlködés után megnéztem és nincs végig menet vágva a műanyagba...létezik, hogy ezt direkt csinálták ilyenre, hogy csak 4 mm-re fogjon, vagy egyszerűen elfelejtették végig vágni a menetet?
-
Outblast
tag
válasz #94529552 #77672 üzenetére
és miben nyilvánul meg az eltérés és a tudás a 2 között (49UH6107 - 50UH635V ) ami megér majd 30k felárat?
Csak mert lehet olyan funkciók amire kb nincs is szükségem. Azt láttam hogy az UH61en csak 1 usb bemenet van, de nekem ez nem gond mert vagy gépről nézek filmet hdmi-n vagy max használom majd a wifit, esetleg az az egy elég majd egy vezeték nélküli egérhez.
A tv-n netezés annyira nem izgat mert a gépem úgy is megy ha itthon vagyok, lehet még valami lényeges különbség? gondolom az emagos garancia garifutárral történik, ha meg itt veszem Miskolci MMben akkor hurcolhatom vissza a boltba és majd ők onnan küldik ahova kell nem?
Pls help nagyon nehéz dönteni[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
Megoldódott
Másnak is okulásul, ha így járna:
Visszavittük a boltba, hogy ez így kerek, hogy nincs furat? Mondta az eladó, hogy nem vagyunk egyedül a kérdéssel. Az idei LG tv-kbe nem csinálták meg végig a menetet, csak az elején, és a csavarral kell belevágni. Ők is megkérdezték anno az LG szervizt, hogy ez direkt van-e így, és igen. Én egyrészt nem akartam erőltetni, másrészt egy kis szirszar csavarhúzóm volt, azzal nem igazán lehet menetet vágni. Ha mondjuk elektromos fúró lett volna, akkor észre se veszem a problémát, bevágta volna...
Szóval ennyi, remélem több baj nem lesz a tv-vel...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
törölt tag
válasz Outblast #77676 üzenetére
Blutooth, AC-s wifi, de lehet , hogy ezek nem fontosak mindenkinek. Jobb képminőség, mélyebb fekete, szebb színek, simább mozgás, stb. Talán még a 49LH630V is elég lenne, és olcsóbb is. De ahogy gondolod. Az MM-ből gyári garanciás lesz, Bp-en általában 1 napos a szerviz a helyszínen, vidéken is max 1 hét ahol nincs szerviz helyileg. Egy esetről tudok, ahol hollandból még alkatrészt is kellett rendelni, ezzel együtt hétfőtől péntekig visszaért a tv. A nagyobb városokban nem tudom, hogy van-e kiszállás, de anélkül is talán gyorsabb lehet 5 napnál. Az emag romániai szervizbe viszi.
-
szasza8207
újonc
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok! Eddig 2 fajta nyerte el a tetszésemet!
Lg 40Uh630v
Lg 43Uh610vNagy külömbséget nem látok a kettő között. Árban sem tudásban sem!
Segítenétek, hogy ki melyiket választaná? Tudom mindkettő belépő szintű, de inkább csak a kép minőség a fontos az usb-ről tőrténő lejátszás, és esetleg egy kis youtube.
Vagy ha valaki tud hasonló árfekvésű (Az sem baj, ha olcsóbb) és tudású tv-t ajánlani szívesen meghallgatom!
Mostani akciók nem nagyon érdekelnek, mert karácsonyra venném. Addigra tuti minden más lesz!
Köszönöm a válaszokat! -
sting2
addikt
Sziasztok!
Esetleg tudja valaki, hogy a "friss" Kácsa Silver Line Hdmi kábelek 2.0 protokolt ( a 4K és HDR miatt) használnak már?
(lenne két darab eladó jó áron, és elbizonytalanodtam)
Mert a végdugók már csak Kácsa feliratosak és nincs rajta szám. jelölés mint példáiul az előző 1. 4-es sorozatnál, ahol ez tisztán látszik is mindkettő végén..Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
-
mike1334
veterán
válasz Indiant #77680 üzenetére
Hát én se szívesen feszegettem még kézivel sem...
Tutu7030
Mondjuk nem tudom, hogy mi ebben a logika, hogy nem csinálják meg rendesen...de akkor nem cska LG sajátosságA tv szuper, bár a tetején volt egy pici karc a kereten, de letojom, az legyen a legnagyobb baj...
Viszont a csatornahangolás után pár csatornánál azt írja ki, hogy "nincs CI modul". Sima UPC kábel tv-m van, amiben tuti van Comedy is (meg még pár ami hiányzik), szóval nem tudom, hogy ez miért lehet...valami tipp az orvoslására?
-
dave0825
őstag
Voltam ma reggel a győri Euronics-ban, de kiderült, hogy tegnap este elvitték a fönt említett tv-t, Mór-on nem is tudnak róla, hogy lenne (pedig a webshop-ban az euronics.hu-n írják)... Hol érdemes szerintetek venni? Láttam tvraktar.hu-n, avbox-on, atomtv-n, de mindenki más véleménnyel van róluk. Avbox például árukeresőn kb. 100 véleménnyel 5 csillag, nagyon sok pozitív. Edigital, Emag, Aqua, MM, náluk már nincs, tőlük rendeltem eddig dolgokat. Ha megveszem valahonnan, és 2 év garanciát kapok rá, minden gond nélkül meg is jön, működik, hogyan deríthetem ki, hogy gyári, vagy bolti garanciát kaptam-e rá? LG oldalán regisztrálni kell, és írja, vagy hogy? 180-ért van több oldalon is, de nem túl ismertek az oldalak, bár avbox-ról tényleg sok jót olvastam.
Vagy érdemesebb egy 43LF652V-t vennem újan (tesco-ban) leárazva 117k-ért?[ Szerkesztve ]
Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
mike1334
veterán
Hát akkor nagyon ügyes vagy, mert igencsak észre lehet venni Vagy lehet az újabb széria ilyen fasza megoldásos...
Amúgy közben a comedys dolog is leesett...a comedy sima kábel, a többi digitális, és először csak a digitálisra kerestem rá...mondjuk eddig nem is tudtam, hogy van különbség...a kocka tv-n nem tűnt fel
-
törölt tag
válasz nokia123 #77686 üzenetére
Magasabbra van pozicionálva, de csak a sokkal vékonyabb kialakítással különbözik. Az 55UH8507-nek remek ára van az MM-ben, ha rendelhető még, és 1-2 hét alatt meg is érkezik.
sting2 Hát, ha van valakinek itt, de addig is majd nézd meg a Kácsa oldalán, vagy kérdezd meg őket, esetleg még a Házimozi, vagy HD-film topikban.
-
Nospa
tag
sziasztok!
A Mostani tévéknek már használható a webböngésző része, vagy még mindig nagyon döcögős?
Asrock Z77 Pro 4 M, Core i5 3300, gigabyte R9 280X oc 12Gb DDRIII 1600 Ram,Asus Wh222D moncsi
-
daara
aktív tag
Csak a smart tv játsza le a usb bementéről az mkw filmeket vagy divx-et vagy tudják a sima fulh hd tévék is?
+1 LG 32LH6047
elfogyott a media markt-nál szerintetek karácsony elött lesz még? -
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
Van egy kis problémám az LG Smart TV-mmel, amin talán tudtok segíteni. Próbáltam az LG supportot, úgy nézem teljesen kikapcsoltak mindent, csak telefonon tudnám elérni őket nemzetközi hívással. A chat nem működik, az email küldő űrlap szintén nem működik. Mondhatom fasza support...
A probléma nagyjából annyi, hogy HDMI-vel rákötöttem a PC-re a TV-t, és felugrál nekem néha egy olyan ablak kizárólag a TV-n, hogy adjam meg a pairing key-t. Gondolom ez valami olyasmi lehet, mint a bluetooth, hogy össze kell párosítani az eszközöket, de nem igazán találtam semmi erre utalót a PC-n a megjelenítési beállításoknál vagy az Nvidia control panelben. Egyébként windows 7 x64-ről van szó, ha ez számít valamit. A TV típusa 32LV5590-ZC. Próbáltam google-ben találni valamit ezzel kapcsolatban, de semmi használhatót nem dobott ki. Egyébként minden működik rendesen, csak zavaró, hogy filmnézés közben felugrál ez a popup. Tudtok erre valami megoldást?
Köszi,
LaciBuliban hasznos! =]
-
Indiant
addikt
válasz #94529552 #77689 üzenetére
Én már tegnap reggel meg is rendeltem.
Nem is tudtam ,h. van 2.0-s HDMI. ...pedig a 4K-s tv-hez majd az kell.
Itthon horror árak vannak. Szerintetek ez a switch tud 4K-t? (illetve vajon a CEC mit szól hozzá?)Nospa: én nem vagyok a tv-n való böngészés híve. Szerintem a smart sokkal feleslegesebb egy tv-ben, mint a 3D. De egy magic hangbemondásos keresést el tudok képzelni használhatóan.
[ Szerkesztve ]
-
tigipuf
senior tag
válasz Klara_ #77695 üzenetére
Hát az be is b..na,ha nem tudna magyarul
1 perce m1 földi sugárzást néztem, adás közben mondom a távnak,hogy Bélapátfalva,már dobta is a google térképet.
Ja meg seggfejt is mondtam,arra meg már ugrott is a youtube-ra,obszcén kifejezéssel nem próbáltam
Ezek szerintem elég magyar szavak tesztnek,nem?[ Szerkesztve ]
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest