- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oldmanoka
tag
Sajna tönkre ment 2 év után a Samsung plazma 127 cm ha mit mondjak nem örülök ezrt kicsit elgondolkodtam váltanék LG re ezt a típust néztem ki Lg 47lb730V valakinek valami tapasztalata pozitív negatív ???
-
motoflug
őstag
válasz membrandj #56250 üzenetére
Kicsit mashogy is megfogalmazom a tegnapi kerdesem. Vajon akkor is latnam egy nem valos 100hz-es TV-n a lagot,amikor nincs mellette egy jobb osszehasonlitasi alap? Tegnap latvanyos volt a kulonbseg,de kerdes,hogy itthon a negy fal kozott fifazva is latnam-e ezt a laggolast.
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz sznoopy1977 #56246 üzenetére
Ahogy Stevenstyle is írta, nem elkezdi a foltosodást, hanem tartalomfüggően látod, vagy nem látod. És lenne még egy kérdés: pontosan mit is látsz? Írd körül.
1. ha a fényesebb, gyorsan mozgó jeleneteknél egy fura statikus "felhős" alap jelentkezik, akkor az a DSE (dirty screen effekt) és nagyjából minden direkt ledes lcdre jellemző kisebb-nagyobb mértékben. Olyan, mintha a ledeknek "holdudvara lenne". A diffúzor és a ledek nem egyenletes távolsága miatt van.
2. ha fekete képen nem egyenletes a világítás (leginkább a szélek, sarkok környékén, de nagyobb felületeket is érinthet), azt nevezik "clouding"-nak, vagy felhősödésnek (van itt egy kis zavar az erőben, de mindegy) Ez már komolyabb hiba, érdemes szervizt hívni. A panel feszülése okozza, akár egy emelés következtében is előjöhet. De érdemes előtte egy mikroszálas törlőkendővel finom nyomással áttörölni, mert elég jó eredményt tud hozni
3. ha sötét jeleneteknél oldalról bevilágításokat látsz, az light bleeding (fénybeszűrődés) Ez az összeszerelés "hibája"
Az összefoglalót ha lenyitod, van ezekről szó.+1: sávosodás. Ez leginkább a színátmeneteknél jelentkezik, olyan, mintha nem lenne elég szín a palettán, és sávokat látni az átmenetekben
[ Szerkesztve ]
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
Shingen
addikt
-
Stevenstyle
senior tag
válasz motoflug #56252 üzenetére
Az, hogy te mit látnál azt sajnos nem tudjuk megmondani, de az biztos, hogy elég nagy a különbség a kettő között mozgásmegjelenítés terén. Lehet, hogy egy idő után simán megszoknád összehasonlítási alap híján, bár én erre a tényezőre nem bíznék egy vásárlást.
Én a helyedben biztos, hogy csak és kizárólag a 100-asban gondolkoznék. Válaszidő game módban nem egy SONY, de azért a jobbak között van a legtöbb modell esetében.
-
motoflug
őstag
válasz Stevenstyle #56255 üzenetére
Persze, nem is azt vártam el, hogy mások döntsenek helyettem, pusztán egy új információ miatt újra kellett gondolnom a vásárlást, de akkor a valós 100hz-es mellett teszem le a voksom.
-
ferensz
senior tag
Urak!
Mennyire essential tartozék egy webOS-es Smart TV mellé a Magic Remote?
"jah, mert a többi nyelvben a for nem for, hanem kapswagenschmetterling"
-
cidalain
veterán
válasz ferensz #56259 üzenetére
nekem tetszik, viszont én szeretek guide-ot használni, az rendes távval borzasztó.
smart menüben kolbászolni is könnyebb, bár az a rendessel is rendben van.
beállítások menünél nincs előnye.asszonypajti viszont a hagyományosat használja, ő csak tévénéz: csatornát vált, hangosít/halkít. ehhez bőven elég a rendes táv.
netezni, youtube-ozni (ahol írni kell betűket címsorba pl), szerintem mindegyik borzasztó. oda már billes egér inkább.
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
törölt tag
Venni szeretnék egy HDMI kábelt. Mivel egy normálisabb külső merevlemezre most nincs keret, ezzel szeretném megoldani a pc-n tárolt full HD/3D filmek nézését. Kérdés: mindenképp 1.4-es, s 3D HDMI-t kell keresnem? Vagy nem fontos 3D-nek lenni, azt a tv intézi a kapott jelből?
Másik kérdés: melyikkel jobb a netet a tv-re kötni: UTP kábellel vagy WIFI-n keresztül? Pro és kontra? -
Watt25
veterán
válasz #14121216 #56262 üzenetére
1.4-es kábel még mindig nem létezik. Vannak viszont ezek.
A net kérdés tök evidens.
Kábel: stabil kapcsolat, de kábelezni, esetleg fúrni kell
Wifi: Nem kell kábelekkel bohóckodni, cserébe vagy lejátssza a tévé, amit éppen akarsz, vagy nem...[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
törölt tag
-
törölt tag
Bocs, lejárt a szerkesztési idő :/Az összefoglalóban a HALF-OU-t írják az ajánlatosabbnak, de most találtam egy kifejezetten 3D-s formátumokkal foglalkozó oldalon ezt:
-"Mivel a Half formátumok lejátszása igen könnyű, forrás oldalon plusz beruházást nem igényel, valamint a mérete is elfogadható, ezért ezek a leggyakrabban használt enkódolási formák. Bár mindkét formátum felbontása azonos, korábbi kisérletek arra a végeredményre vezettek, hogy az Half-SBS formátum a szem számára jobb minőséget jelent. Jobban toleráljuk az oszlopok hiányát, mint a sorokét, ezért is lett a Half-SBS a broadcast szabvány."Most akkor hogy is van ez??
Watt25: simát írtam, hisz amit oldalt belinkeltél ott a leírás szerint az 1080p-s tartalmakat az is simán közvetíti. Vagy a HighSpeed érezhetően jobb valamiért?
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Shingen #56267 üzenetére
+1
Maxx71: és ez
max az első képen a beállítás nem fontos, vagyis nem kell engedélyezni a GPU átméretezés, mert anélkül is megy a 3D tökéletesen, csak 0 legyen az érték
amennyiben radeon kártya van a gépedben[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
törölt tag
válasz Shingen #56267 üzenetére
Akkor ez megfelelő, ugye? Roline HDMI
Lacielvtars: köszi a linket, épp Ati karim van, ez alapján be tudom majd állítani
3D-re visszatérve: akkor Half-OU vagy Half-SBS??? Mert az összefoglaló szerint OU, ez oldal szerint meg az SBS az ideálisabb -
gyurasz
tag
válasz #14121216 #56270 üzenetére
+1
Az összefoglaló helyes: HALF-OU. Mivel passzív 3D tévéd van.HA aktív lenne, akkor SBS. (Ami egyébként a broadcast szabvány is (3D tv adások), pont amiatt, amit itt írtál belinkelve az oldalról. Viszont ez most neked nem releváns a váltott soros passzív 3D miatt. (keresőben olvass vissza ki lett vesézve párszor)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #94529552 #56274 üzenetére
Akkor ez elvileg HighSpeed, csak nincs kiírva? " A csatlakoztatott készülékek küldhetnek és fogadhatnak adatokat akár 100 Mb/s. sebességgel"... Vagy legalább is elég gyors, nem? Csak azért példálózok ezzel, mert ezt nálunk a Media Markt-ban meg tudnám venni Debrecenben, nem kellene még a futárra is költeni.
-
törölt tag
válasz Shingen #56276 üzenetére
Ok, köszi mindenkinek. Legjobb lesz, ha holnap felkeresek pár számítástechnikai boltot, s ott veszem meg azt, ami kifejezetten HighSpeed felirattal ellátott. Akkor nem kell ragaszkodnom hozzá hogy 3D-s is legyen? Sőt, az Ethernethez sem, ha csupán számítógép tartalom megosztás/lejátszásra kell, ugye?
-
Bitpalace
senior tag
Sziasztok!
42LB650V LG tv-m adott, és a kérdésem az lenne, hogy miért csinálja azt, ha feliratot bekapcsolom tv műsör alatt, akkor a tv újraindul? Utána bekapcsolja, csak nem értem mi szükség arra hogy ki/be kapcsolja magát?
Vagy ez egy bug?Üdv!
-
Tiby_83
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy kinézőben van egy lg 42lb5500-as tv. Tudom, ez 2x5 watt hangszóróval bír. Szerintetek van érdembeli különbség a 2x10 watt és a 2x5 watt között. Panel lakásban lenne, nem cél a bömböltetés.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv
Tibi -
törölt tag
válasz Tiby_83 #56280 üzenetére
Nekem a 671-es 2x12W, s 25% hangerőn szoktam hallgatni, a barátnőm meg kb 20%-on (az ugyebár durván 3W), az nekem bőven elég. Ha meg filmet nézünk, akkor kb 30-40%-on. Akkor sztem ha nem bömböltetésre használod, akkor elég kell legyen, hisz én akkor 3W-on használom
[ Szerkesztve ]
-
Kvelstadt
veterán
Üdv!
Van egy ilyen LG tv-m és szeretném fejhallgatóval használni. Jack nincs rajta. Egy olyan van rajta ahogy a linkben is látható, hogy "PC Audio in". Próbáltam hozzá átalakítót nézni de nem jöttem rá mi lehet az amibe ez belemegy és a másik oldalába meg dughatnék jack-et. Tudtok segíteni?
"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
-
törölt tag
válasz Bitpalace #56279 üzenetére
Egyedi dolog az biztos. Tipp: a jelenleginél újabb szoftver telepítése, 10 perc áramtalanítás, a tévé visszaállítása. Ilyen sorrendben, az utolsónál majd újra kell programozni is, ezért a csatorna listát pen-re le kell menteni előtte. (Meg az amúgy sem árt ha megvan) Ha nem javul meg akkor hívd az LG szervizt.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Kvelstadt #56282 üzenetére
szia
azon a tévén a Pc in audio, szerintem audio bement és nem kimenet
a használatijára is rákerestem ott is írja hogy csak fogadja a hangot...
szerintem ott nem megoldható a füles használata külső eszköz nélkül"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
mobilizmo
Topikgazda
válasz Tiby_83 #56280 üzenetére
Még 2x10 és 2x10 Watt között is érdemi különbség lehet! Az előző is ezt tudta, mostani 671V mégis nagyságrendekkel jobban szól (hangerőben is), mint elődje. Hallgasd meg valahol élőben, pusztán technikai adatok alapján szerintem tv-t nem szabad vásárolni.
[ Szerkesztve ]
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
vigyori78
őstag
válasz Kvelstadt #56282 üzenetére
A PC Audio in az csak hang bemenet ,mondjuk pc-t tudsz rákötni ILYENNEL.
Én anno egyszer hasonló tévét használtam /ez nem biztos,hogy ennél is működik/ egy ILYEN volt bedugva a SCART csatiba és azon keresztül nekem kijött a hang, egy ILYEN átalakítót beledugsz akkor mehet rá a füles vagy erősítő .
Persze ez csak akkor működik ha kiküldi a hangot scarton, leírás szerint nekem se küldte de mégis kijött a hang.Most néztem a használatiját a tévédnek a scart csatinál ott a jel ,hogy ki és bemenet úgyhogy elvileg működnie kell.
-
djnyakesz
aktív tag
Sziasztok!
Visszaolvasgattam a fórumban, de nem találtam meg a megfelelő választ.
Van egy 47LB650V LG LED tv-m. Elég új számomra, ez az első okos tv-m! A gondom az, hogy 720p, illetve 1080p esetében megakad a film, és pufferel. LG SmartShare, és Serviio is ugyan ezt produkálja, bár utóbbin nem tudom még mit lehet állítgatni hogy finomhangoljak rajta.
Csak wifin keresztül tudom megoldani a kapcsolatot a PC és a TV között, mert UTP kábellel nagyon messze van a tv, és nem tudom odaráncigálni a kábelt sehogy (fúrni meg nem fúrhatok)
Tud valaki segíteni, hogy így wifin keresztül hogy tudom megoldani ezt a pufferelési gondot? Mondjuk egy 1,5 órás HD filmnél szinte minden esetben a film felénél jelentkezik ez a gond!
köszSzerk: csak külső winyó, vagy bitang nagy pendrive oldja meg a problémát ezen felül? Esetleg ha winyó vásárlásra adoma fejem akkor számít, hogy mekkora a winyó és a tv közötti usb kábel távolság?
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz djnyakesz #56288 üzenetére
a wi-fi jelminősége és/vagy ereje nem okozhatja ezt a gondot?
nekem is ilyen tévém van és wi-fin nézek filmet és nincs ez a gon, bár a tévének jó a rálátása a routerre, és kábel 5 méterre van[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Egy kis gyors segítségre lenne szükségem, most hoztam haza 47lb670V tv-met és üzembe akarom helyezni. A tv beállításnál upc medicard esetén mit kell választani beltéri vagy tv vagy mindkettő?
[ Szerkesztve ]
-
hosszum
csendes tag
Sziasztok!
Kihoztam egy LG 42 UB820V tv-t. beüzemeltünk. Minden működik kivéve a HD csatornáknál kiírta a csatorna nevét de ha rá kapcsolok azt írja, hogy nincs jel. A szolgáltató Digi kábel. Van valakinek ötlete? Ja az előző tv is LG és minden csatorna elsőre bejött.
Esetleg valakinek nincs e egy javasolt, a gyakorlatban kipróbált beállítási listája. Nagyon megköszönném!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bozsozso #56290 üzenetére
Pont most rendeltem meg én is a digitálist. A "csak tv-t kell mediacard esetén bejelölni
"A beállítások most véglegesítődnek, ez eltarthat néhány percig. Ezt követően máris élvezheti a digitális tévézést" ezt bámulom lassan öt perce Ilyen lassan jön be beüzemelés után???
[ Szerkesztve ]
-
HdRew
őstag
Sziasztok!
LG 42LA620S-ZA_7D típusú televíziónk van, szeretnénk a hangot a házimozin keresztül fogni, mi szükségeltetik hozzá?
Köszi előre is,
Hunreeth -
-
MikiASD
tag
Sziasztok, Adott egy lg lb425500 tipusú tv és nem tudom összehozni a CI-modullal rádugom a tv-re és váltogatja a csatornát majd kis idő mulva kiirja hogy nincs CI-modul. Mi lehet a probléma?
-
HdRew
őstag
válasz Lacielvtárs #56296 üzenetére
Sony DAV-TZ140 típusú házimozira szeretnénk rákötni
-
djnyakesz
aktív tag
válasz Lacielvtárs #56289 üzenetére
Nos, nem tudom. TV-n belül meg lehet nézni a jelerősséget? Egy fal választja el amúgy a TV-t és a routert, nem gondolom hogy ennyire le kellene halnia UPC modem, wifivel együtt egy 120/60-as net. Mégcsak kevésnek se mondanám egy HD filmhez.
farkas-j:
Kicsit kínai, de megpróbálom értelmezni
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest