Új hozzászólás Aktív témák

  • Stevenstyle

    senior tag

    válasz hpeti2 #54274 üzenetére

    Két apróságot ha megjegyezhetek, szigorúan szubjektív vélemény alapján.

    Az egyik amit többször is említettem anno, hogy nem érdemes hasonlítgatni a beépített dolgokat egy célhardverhez, a legtöbb tv saját szoftvere kevesebb funkcióval rendelkezik és nem szabható úgy testre mint egy célhardver (komolyabb stb illetve média játékos). A szaklapok tesztjeinél sem róják fel ezeket mint komoly negatívum és nem is várható el, hogy pl a smartshare olyan funkciógazdag és testre szabható legyen mint pl egy med8er, Dune vagy Popcorn hour. Illetőleg akár elvárható is lenne de amíg a Tv gyártók közül egyik sem gondolja így vagy amíg egy komolyabb media player 60-80 ezer körül mozog addig egy 150-200 ezres tv-től ne várjuk el. (bár tudom nekünk magyaroknak minden kell egyszerre és lehetőleg az is ingyen) :D Az már szerintem nagyobb gond, hogy az 5-700 ezres kategória sem tudja. Addig meg örülhetünk az olyan dolgoknak, hogy az LG tvk legalább a Dts hangsávot nem keverik le sztereóra mint pl az egyik nagy nevű konkurencia. Ugyanígy körül lehet nézni, hogy hány márka beépített lejátszója tud kielégítően smb-t. Persze a media playerek többsége igen, de ismétlem ne almát a körtével.

    Másrészt azt azért megjegyezném, abszolút nem kötekvésképpen csak korrekcióként (ne terjedjenek butaságok, ha nem szükséges) , hogy nem azért van szükség egy eszköz leválasztására, hogy a fej parkolópályára kerüljön! Ez így ebben formában butaság. Minden mai Hdd esetében, a fej automatikusan visszaáll parkolópályára ha lehúzod és nem kap feszt. Nem fog neked félúton megállni, hanem auto visszahúzza!

    Leválasztásra azért van szükség, hogy az OP rendszer vagy egy program ne irogasson még a lehúzás pillanatában a hdd-re ezáltal jobb esetben ne sérüljön meg az adott fájl/fájlok, rosszabb esetben ne vágja haza az egész fájlrendszert, és menjen ki Raw-ba a hdd.

    Hozzáteszem ez esetben sem jön el a világvége, némi nemű szakmai tudást feltételezve az adatok zöme sérülésmentesen visszaállítható.

    Ennyi lenne az észrevételem, ismétlem az első fele még jogos is lenne ha a többi piaci szereplő tudását és árait nem néznénk. ;)

    Ui.: a képen látottak szerintem teljesen rendben vannak, teljesen vállalható :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák