- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
farkas-j
őstag
válasz érdeklÖDÖN #49838 üzenetére
Hasonló gond nálam is volt. Nézd meg, hogy tövig be van e nyomva a jack dugó a TV-be. Az enyémbe elég erősen kell bedugni. Elsőre úgy tűnik, hogy be van rendesen dugva, mégsem megy be ütközésig, ezért csak határozottan!
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
petya2012
őstag
válasz érdeklÖDÖN #49849 üzenetére
próbáld már meg mozgatni a kábelt a tv-nél
de azért előtte vedd lejjebb a hangerőt
-
érdeklÖDÖN
csendes tag
válasz petya2012 #49852 üzenetére
Most megpróbáltam a kábelt a laptopomra kötni. Youtube zene kiválaszt és tökéletesen megy az erősítőn keresztül. Nem tudom jack szabványon belül lehet eltérés? Vagy a TV-n lévő jacknak is ugyanígy kellene szólni. A kábel ezek szerint jó, azt kicsukhatjuk a problémák közül sőt az erősítő és a hangfal is jó kell legyen ezek szerint.
[ Szerkesztve ]
-
petya2012
őstag
válasz érdeklÖDÖN #49853 üzenetére
tuti nem dugod bele rendesen
mozgasd már meg ott a csatit ahol bele megy a tv-be,serceg-e stb
-
farkas-j
őstag
válasz érdeklÖDÖN #49838 üzenetére
Egyébként most jutott eszembe, hogy volt olyan 3,5-ös jack kábelem, amit nem lehetett tövig bedugni. Most meg is kerestem, és most sem megy be teljesen. Valószínűleg enyhén mérethibás. A meglévő másik 4 kábelem viszont bemegy, bár kissé erőszakosan kell dugni
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
laszlo168
senior tag
vegyél elő egy telefon hetszetet vagy minek hivják, azt dugd be a tv-be, szól e?
-
érdeklÖDÖN
csendes tag
válasz petya2012 #49854 üzenetére
Valóban pattant egyet és beljebb ment, de brutálisan meg kellett nyomjam, azonban a hangerő 100-ra feltekerve, erősítőn pedig 10-re még mindig nem éri el azt a szintet, hogy 5 méternél távolabbról is hallható legyen a hangfal, azaz borzasztó halk. Nem kell még valamit állítani? Addig keresek egy teló headsetet is.
[ Szerkesztve ]
-
luckyman
aktív tag
Akkor szokott némely készülék ilyet csinálni, ha nem a sima fejhallgató jack van bedugva, hanem headset jack, azon több az érintkezés talán egyel. Ebből gondolom, hogyha az nem ilyen headsetes jack, akkor méretprobléma lesz.
-
petya2012
őstag
válasz érdeklÖDÖN #49857 üzenetére
próbáld meg végigzongorázni a hangüzemmódokat,tiszta hangot,stb
sajnos nem tudom mi lehet-nálam tökéletes,bár nem erősítőbe megy a cucc,hanem csak egy 2 hangfalas mini hifibe
[nekem ilyen sima jack-rca-val van összekötve]
valóban nézd meg hány rovátka van a csatinál amit bedugsz a tv-be
[ Szerkesztve ]
-
érdeklÖDÖN
csendes tag
A telefonheadset dugója vékonyabb, az kiesett belőle. Az erősítőn lévő bemeneteket is végigpróbáltam, egy árnyalatot javult, most egy átlagos hangerőt produkál, amit a TV hangereje is képes felülmúlni és úgy, hogy TV 100-on van a 4szer 40W-os erősítőm pedig 10-esen. Ha a laptoppal kompatibilis a dugó, mert azzal teljesen jó, akkor a TV-vel is jónak kéne lennie? Nekem is ilyen kábelem van, de most meg is számolom hány rovátkás a vége. Három rovátkás azaz 3 fém része van és két eres a kábel plusz egy talán árnyékoló lehet
[ Szerkesztve ]
-
petya2012
őstag
válasz érdeklÖDÖN #49860 üzenetére
régebben vettem én is valami 3 rovátkásat és az nem volt jó hozzá
a smart hangot kapcsold ki
[ Szerkesztve ]
-
érdeklÖDÖN
csendes tag
A hangüzemmód a surround és a tiszta hang üzemmód nálam inaktív bárhová kapcsolgatok. Nem is értem.
A saját hangszóró alatt is inaktívak. Mi lehet az oka? Pont ilyen a kábelem vége.[ Szerkesztve ]
-
Diamond500
senior tag
Erre valaki? [#49834]
[ Szerkesztve ]
-
cicur99
tag
válasz érdeklÖDÖN #49857 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
csalafinta65
senior tag
válasz Diamond500 #49863 üzenetére
A felhősödés az LCD tv-k 90%-nál jelentkezik. Az LG különösen hajlamos rá. Egy általam hosszasan keresett jó tv:[link] Pana, Philips, és LG kiesett. Holnap nézem meg. De már meg is rendeltem. ( 2+3 =5 év gari +15 ezerért)
-
-
petya2012
őstag
válasz érdeklÖDÖN #49864 üzenetére
sajnos akkor passzolom
optikai nem megoldható??
-
csalafinta65
senior tag
válasz Diamond500 #49863 üzenetére
Amit linkeltem, tesztek, és felhasználók szerint nincsen! 2014-es új modell, és pont a probléma megszűntetésére, a Sony új panel beszállítót keresett. Van LG tv-m, van felhő is. Ha zavar, már pedig egy igényes vásárlót zavar, akkor ez a márka, a Samuval együtt , nem ajánlott.
-
sicc33
aktív tag
válasz csalafinta65 #49870 üzenetére
Ki lett a beszallitoja?
-
érdeklÖDÖN
csendes tag
Köszönöm minden segítőmnek a válaszokat. Sajna egy kicsit lett csak jobb a jack erőteljesebb betolásával.
Minden más próbálkozás eredménytelen.
Még egy kérdésem lenne. Mivel tervezek átmenni egy másik szolgáltatóhoz, ezért a felvételezésre jól bevált
set top boxomat visszaadom, amin egyszerre akár 2-3 adásból is lehetett műsort rögzítenem, miközben más csatornákat nézhettem.
Kérdésem, hogy LG TV-re, ha HDD-t kötök, azzal miképp tudok majd felvételezni, lehet-e úgy, hogy mást nézek mint amit éppen felveszek. A távirányítóval műsor alapján is, mint a set top boxnál felvehetek-e valamit, vagy be kell állítanom előre a felvenni kívánt műsorokat. Milyen HDD_t érdemes venni 2.5-öst 3.5-ös külső tápost? Esetleg lehet-e egy saját STB-t a tévére kötni csak felvételezéshez? -
luckyman
aktív tag
válasz csalafinta65 #49870 üzenetére
Azért a lényeget ne felejtsd el, AKTÍV 3D. Nálam emiatt esett ki, pedig megalkudtam egy 50"-ra már a bolttal telefonon. Aztán láttam, hogy aktív. 47" 671 semmilyen képproblémám nincs, vagy ebben a méretben és típusban jó a kijelző, vagy csak k. mázlis vagyok és kifogtam. Ami itt is megtalálható az a sarkoknál jelentkező fényerő csökkenés, de olyannyira minimális, hogy sokszor észre sem veszem ( reggel síugrást néztem eurpsport hd-n, se felhő, se folt... ) valamint a csont fekete háttérnél a magic mutató körül kivilágosodás, de ez gondolom kikapcsolható.
-
OldMike
őstag
válasz sicc33 #49872 üzenetére
Egy külföldi teszt szerint ez a Sony tévé csak ebben a méretben egy különc dolog.
A panel szállítója az AUO, a panel VA típus (olyan mint a Samsungokban), de ez kivételesen passzív 3D-s. Edge LED megvilágítású, jó a feketéje (ez jellemző a VA panelre), a teszt szerint a piros szín nem igazán jó.
Amúgy a Sony tévéknél jellemzően eléggé keserves a smart használat, nincs mágikus távirányító, egeret-billentyűzetet nem lehet csatlakoztatni, a telefonos távirányítás lehetőségét nem ismerem.
Az edge LED tévéknél egyébként a sarkokban esetleg megjelenő bevilágítás inkább előfordul, mint a felhősödés.
luckyman
csak ebben a méretben (42") passzív 3D-s
[ Szerkesztve ]
42LM660S
-
-
luckyman
aktív tag
válasz Diamond500 #49875 üzenetére
Szerintem nem. A haverom 60" 650-e is felhős, foltos, már így vette. A fater régi 32" (tehát nem is nagy!) ledes samuja is felhős, fekete háttérnél. Pedig az nem IPS. A Sony fórumban sem ismeretlen jelenség. Ez sajnos a ledes háttérvilágítás nagy hátránya. A régebbi 42-es neoncsöves Philipsem full homogén volt. Ezért is ragaszkodtak/nak néhányan a plazmához.
-
törölt tag
válasz csalafinta65 #49878 üzenetére
200 körül már 50"-ost érdemes venni, nem 42-est.
Viszont a többi márkával az offolást befejezhetnéd itt, még nem szóltak érte a modik? -
A-l-i-e-N
aktív tag
Próbált már valaki 2 TB külső vinyót a 650V-n?
Esetleg 1 TBosat?Hallottam olyanról, hogy nem látja a nagyobb vinyókat.. Erről mit tudtok?
-
törölt tag
válasz csalafinta65 #49884 üzenetére
Neked van gondod, és az LG topicban mindenféle más márkákról beszélsz, holott mindegyiknek van saját topic-ja, vagy ott meg az LG-kről mesélgetsz?
Te vagy az aki kezdésnek belekötött DaliBaba fórumtársunkba, mindenféle ok nélkül, nem más.[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
válasz érdeklÖDÖN #49868 üzenetére
próbálj másik Jack RCA kábelt,
nem mindegy hogy audió, vagy AV kábel!
2 vagy 3 részre osztott.
Nálam is ilyen megoldás van, hangfal maxon, tv-n állítom a hangerőt, és 10 en már visít az asszony
20 nál már a kristály pohár mocorog a vitrinben, és 100 ig lehet tekerni.
évekkel ezelőtt írtam, de most is így vana női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
huncutka1029
addikt
válasz csalafinta65 #49884 üzenetére
az offolás azt jelenti, hogy nem témába vágó dolgokról beszélsz, elviszed a tpoicot más témába
PL egy tipus topicjában mást promotálsz, mert ők fizetnek neked, ha ügyfelet hozol, vagy átcsábítod őket más oldaklra például..
egyet értk Pumma -val, ha nem jön be az LG haladj a sony topicba, és ott sztárolj.
Minek vettél LG-t ha nem tetszik? miért nem sony mindened? Talán jövőre az Androidos smart tv-vel lehet esélyük, ha nem árazzák túl, és a panel is lesz olyan, amivel meg tudja szorítani az LG-t vagy a samut, bár nem lesz könnyű dolga.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
-
huncutka1029
addikt
válasz csalafinta65 #49890 üzenetére
nem linkeltél, csak idéztél egy másik HSZ-t
A passzív 3D panelt a sony is az LG től veszi, és a Pana is! Van VA paneles sony is ez tény,
Nézd meg egymás mellett élőben vakteszten őket, mint én!a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
huncutka1029
addikt
a tv-ken van Passtrough funkció, ami azt jelenti, hogy konvertálás, kodekelés nélkül átengedi a bejövő hangot kodektől függetlenül akkor is, ha a tv nem képes az adott hangot megszólaltatni.
Le fogja adni a DTS HD-t is optikán, és csak kizárólag optikán keresztül, HDMI-n nem.Ez már 2011 ben is működött, amikor az LG smart tv még a DTS-t sem támogatta
Az optika, egy az egyben átengedi a jelet, csak a fogadón műlik,hogy tudja e kezelniHA pcről, mediaplayerről játszol le filmet True HD hanggal, és optikán megy át a tv-n akkor úgy is fog megszólalni.
[ Szerkesztve ]
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
csalafinta65
senior tag
válasz huncutka1029 #49894 üzenetére
-
érdeklÖDÖN
csendes tag
Érdekes dologra lettem figyelmes.
Internetes oldalakat nézve baromi hangos erősítőn keresztül a TV, azonban a csatornákra kapcsolva a tizedrészére esik vissza a hangerő. Valaki ehhez esetleg hozzá tud szólni. Fejhallgató kimenetről szól mindkét esetben. -
huncutka1029
addikt
válasz csalafinta65 #49896 üzenetére
ok, TFT panel gyártót keres,
Az LG 3 éve "szinte" kivétel nélkül csak IPS panellel szerel.
Lehet a sony jövőre kijön a CRT 84" tv vel is??Miközben az LG egyedüliként, és piacvezetőként Oled panelt készít sorozatban 4K tv-hez, és FHD-hez is
[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
válasz érdeklÖDÖN #49897 üzenetére
Ugye nem analóg adást nézel a tv-n?
Az tényleg halk, keress kábel tv ( DTV adást) és ne boxon keresztül, hanem a t saját tunerén keresztül hangold be.
Kérj a szolgáltatótól Ci /CAM modult kártyával. IPTV kivételével minden szolgáltató elérhetővé tette tavaly.
HA mégis boxon keresztül nézed, akkor a boxon a csatornák hangerejét állítsd maximumra[ Szerkesztve ]
-
Diamond500
senior tag
Gyerekek ez a Serviio nem ingyenes? Most nézem a névjegyekben, hogy 11nap múlva lejár
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest