Új hozzászólás Aktív témák

  • Thunder78

    senior tag

    válasz #94529552 #41479 üzenetére

    Ezt a véleményemet továbbra is tartom, bár akkor még első benyomások voltak inkább :)
    Azóta volt szerencsém mellétenni egy Samsung 55HB690 tévét, ami a maga közel 500k-s árával mondható magasabb kategóriásnak. Nekem egy 47LB671V-m van.
    Tény, hogy jobb volt a képe, a sarkain kevésbé érezhető a fényerő csökkenés, de jelen van, illetve a bevilágítás is látszódik a fekete háttereknél. Az egyetlen dolog, ami sokkal jobb volt, hogy nem voltak maszatosak az egyszínű világos képernyők. Ezt kb pont addig láttam, amíg beállítottam rajta valamit a menüjében. Szóval nem sokáig.

    TV adásnál semmilyen különbséget nem vettem észre szinte, ami nagyon szembetűnő lett volna. Nyilván itt nem a tévé volt a szűk keresztmetszet, és nem igazán van számottevő minőségi különbség a jobb kijelző esetében.
    Utána kipróbáltam 1080p felbontású alapanyaggal. Itt azért már volt némi előnye a Samsungnak, de azért nem volt kétszer olyan jó képe (mint amennyivel többe kerül). Nem tudok nagyon kiemelni itt sem egy-egy tulajdonságot, mindenben egy picivel jobb volt. De a képváltások nekem valahogy már itt sem tetszettek, mintha nem lett volna elég gyors a képfrissítés. Bár a gyors jeleneteknél sem nagyon látszott, inkább csak érzésre volt folyamatosabb az LG.
    Ezután jött a 3D-s anyag. Természetesen Avatar BluRay-ről. Itt már jobban kijött a Samsung képfrissítési gondja. A képernyő olyan részein, ahol nagyon eltérő színű volt a két kép (bal és jobb szemnek), ott előfordult, hogy nem látszódott az a képrészlet. Ez leginkább gyors mozgásoknál jött elő, és nem is feltétlenül az Avatarnál. A Repcsik rajzfilmnél sokkal jobban látszódott. Még az eleje felé van az a jelenet, amikor Dusty szlalomozik a tornyok között. Na amikor ezt oldalról mutatják, a repülő alsó szárnya a Samsungnál teljesen eltűnt. Csak vibrálás volt azon a képrészleten. Arra tippelnék, hogy kevés volt a képfrissítés, nem tudta követni. De persze lehet, hogy más volt a gond és én vagyok tudatlan. De vibrált és nem látszódott a szárnya. Ez tény.
    Ami még zavart, hogy az egyik szemüveget folyton "ledobálta". Újra be kellett kapcsolni (gondolom szinkronizálni is). Arról nem is beszélve, hogy tartós használata esetén ipari mennyiségű Visine szemcsepp kell mellé.

    Engem ez a lehetőség maximálisan meggyőzött arról, hogy jól választottam.
    Nem a legjobb tévét vettem meg, vannak ennél jobbak is a megfelelő árak mellett, de azt gondolom, hogy ezért a pénzért jobbat nem nagyon kapnék. És nekem ennyi elég is, hiszen így is megemeltem a keretet már az eredeti elképzeléshez képest.

    ''A víz a legerősebb ital. Egy egész hajót is elbír!''

Új hozzászólás Aktív témák