Új hozzászólás Aktív témák

  • Rainf0r3st

    csendes tag

    Van egy olyan para a gépemmel, hogy amikor World of Warcraftozok egy ideig magas fpsem van ahogy annak lennie kell (mivel a gépnek a specjei simán maxolják a wowot, i7 3610qm, 4 gig ram, gtx660m) majd visszaesik 20-30ra~. Utána egy idő után megint normális fps, szóval ugrál a teljesítményem valamiért. Azt nem néztem eddig, hogy ez más játékban is előfordul e.

    Nem vagyok benne biztos, hogy mitől keletkezik a probléma de pl. amikor crashel a driver 1-2 másodpercre akkor van egy ugrás általában (fel vagy le). A drivercrash, critical error stb amúgy viszonylag gyakran fordul elő. Az alap gyári driverek vannak rajta, mondjuk időközben párszor feltettem másikat és utána tettem vissza a mostanit de mindegyiknél úgy tűnt h fennáll ez a probléma.

    Ami furcsa, hogy amikor kevés az fpsem GPU-Z szerint 99%on pörög a grafkártya. Jó fpsn-nél pedig:

    gtx 660m: 65-75% load~, 65 celcius~
    hd 4000: 30-40%~ load, 69 celcius~

    Normális, hogy mind a kettő GPU-n van load?

    Illetve annyi még, hogy a grafkártya ventrije nem egyenletesen pörög. Magas fordulatszámon de időközönként kicsit begyorsul aztán picit visssza és így ugrál, ez normális? Nem volt még laptopom ezért nem tudom, asztalimon ha jól emlékszem amikor bepörgött a ventri amig ment a játék nagyjából azonos gyorsaságon futott.

Új hozzászólás Aktív témák