- Rendszergazda topic
- [Re:] Tiltakozik a Starlink internetszolgáltatás ellen egy francia falu
- [Re:] Elárulta az NVIDIA, hogy mennyit keresett a kriptobányászokon
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Windows 10
- ASUS routerek
- Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
- CSS topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Weblap készítés
Hozzászólok Aktív témák
-
brumi1024
veterán
A Borderlands 2 dx9-es(unreal engine 3 egy tuningolt valtozata). Patchel sem lesz dx11-es.
#2697: Az elitebook pont nem jo pelda mert ott mas az ertek. Aki minden nap hordozza a gepet, de nem kell neki bika gpu az sokkal-sokkal jobban jar egy elitebookal az osszehasonlithatatlanul jobb anyagminoseggel, strapabirosaggal, supporttal.
[ Szerkesztve ]
-
robin18
tag
Fura számomra ez matt vs fényes kijelző nyafogásotok, ez egy multimédiás gép azért van benne fényes kijelző, mert ezt a gépet 90% ban a szobában használják, játék/fimezés/ esetleg munka szal nem napfényben!!! Ergo ilyen körülmények közt felsem tünnik senkinek h fényes, viszont a fényesnek szebbek a szinei mint a mattnak SZTEM!
Aki munkára akar gépet venni, az vegyen matt kijelsőset!
Én speciál furának tartanám ha vki fényes nappal vhol egy parkban akar filmezni azért fontos neki a matt kijelző xD
Ilyen esetben tökk mindegy h matt vagy fényes ugyan ugy nem látni semmit!
Nos egy szóval sztem nem ennek kéne meghatározónak lenni, akinek még is ez a fontos akk annak nem az Y580 az ideális gép!
Egyébként nekem is Y580asom van és semmi gond nem volt még vele eddig, 2 hete van megPrivátra illik válaszolni! :)
-
masholnap
senior tag
válasz
Jackal2 #2697 üzenetére
azért ebbe gondoljunk bele, és ne csak a Lenovóval kapcsolatban, mert (állítólag) ez az arány más gépeknél is hasonló, azaz 10% esélyed van, hogy problémás gépet fogsz ki. na ez, ez brutálisan magas érték, pláne ha még azt is hozzátesszük, hogy ezek csupán a napfényre került problémák, mivel van olyan, aki nem veszi észre, hogy nem stimmel a gépe, vagy azt gondolja, hogy a szar is megfelel
minőségen aluli tömegtermelés van, melynek következtében alacsonyabb áron vásárolhatunk, aztán ez sokaknak biztos megfelelő, én inkább a minőséget respektálom, kár, hogy itthon csupán szériagyártott termékeket lehet venni. asszem, ha arra gondolunk, hogy az Apple azzal oldja meg adott termékeinek konstrukciós problémáját, hogy elmagyarázza, az miért jó úgy, vagy hogy hogyan ne használd, akkor érezhetjük, mennyire pocsék a helyzet a számtech termékek terén.
egyébként egész egyszerű a kérdés: pl. vennél olyan tv-t amelyikből minden tizedik hibás?
-
Soak
veterán
válasz
masholnap #2705 üzenetére
egyébként egész egyszerű a kérdés: pl. vennél olyan tv-t amelyikből minden tizedik hibás?
Ez akkor lenne reális, ha nem cserélnék a hibás terméket, viszont ha cserélik akkor nem kockáztatsz, esetleg egy kis időt amíg hozza-viszi a futár. Nem azt mondom, hogy 2-3 havi átlag keresetnek megfelelő termékeknél elfogadható az arány, de "valamit valamiért".
-
MaxxDamage
nagyúr
válasz
masholnap #2705 üzenetére
Látod teljesen egyetértek !
Visszagondolok a régi Compaq Contura 4/25 Notimra (megvan Win95-el üzemel , fekete-fehér noti)
A lényeg.... az abból az időböl származik mikor még "megcsinálták / összerakták" és minőségi alkatrészekből, + minden egyes alkatrészen szerepel a "Made In U.S.A" (még a szalagkábeleken is) ..... nem China(+ Contura 410c , Armada M300... 1-2 példa amim megvan még) + 2000 környékéről pár...
Mai világba meg mindent "gyártósoron" úgymond kifo*nak !
+ A fő szempont az "olcsó" munkaerő / darabszám / minőség** - a minőség van a legutolsó helyen (kb.), persze a megfelelő idő / odafigyelés hiányzik, mert munkamenet az még jó, de a sebesség a nem megfelelő.... stb..stb.. (részletezhetném még, de inkább nem.... sokat dolgoztam nagy multi cégeknél ami elektronikai termékeket gyárt / repair)
Soak: nemhiába van akkora "hajtás" a gyártási / előállítási folyamat során.... ha veszel egy terméket és hibás visszaküldöd, replace .. és ezt akár addig is eljátszhatod míg "jót nem kapsz..." (cég üzletpolitika / szerződési feltételek --> amit "elfogadtál" vásárláskor..)
L
[ Szerkesztve ]
◄►Laptop? " I wait for the miracle" -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►LG® V50 ThinQ 5G Dual Screen 6/128GB "Black"◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
A megváltó
tag
Sziasztok!
Az után érdeklődnék hogy van ez a két gomb a laptopon a recovery gomb meg a theatre gomb azokra nem lehetne valami ráállítani mondjuk egy programot , személyre szabni?
y580 (I7 3610QM, 8GB, GTX660M, 1TB, HD) There is no fate but what we make
-
Mottie
őstag
válasz
A megváltó #2708 üzenetére
Nem lehet, viszont szerintem bármely más gombra lehet (pl Fn + [gomb]) de ennek járj utána
Be Victorious!
-
Jackal2
senior tag
válasz
MaxxDamage #2707 üzenetére
Ha ma is így gyártanák akkor ez a laptop 1 millió forint lenne
Az Appleből meg autót vennénk
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
masholnap
senior tag
válasz
Jackal2 #2711 üzenetére
ezzel nem értek egyet. szerintem 20-30 százalékkal lenne drágább. olyat azért ritkán hallani, hogy a processzorral van gond, inkább az a jellemző, hogy a legolcsóbb összetevők hibáznak.
ami pedig az Apple-t illeti, ők meg egyszerűen nem hajlandóak beismerni, ha konstrukciós hibát vétettek. mondjuk ha egyszer vissza kéne hívni egy iPhone-juk vagy iPad-juk adott verziójának teljes eladott mennyiségét, az azért rogyasztana a cégen. -
Soak
veterán
válasz
masholnap #2712 üzenetére
Nem hinném, hogy egy olyan céget akinek van 100 milliárd dollárja KP-ban nagyon megrogyasztana egy visszahívás, sokkal inkább van ennek márka építés jellege. Minek csináljon hatalmas visszahivási akciot ha a user ugyis visszaviszi akkor meg adnak neki egy újat ? Aztán azt majd kijavitva eladják újnak, ha meg nem viszi vissza akkor nincs is miről beszélni .
-
slayer93
tag
OFF
Nem tudjátok, hogy honnan lehet venni csak noti alaplapokat? Egyáltalán lehet venni csak lapot?
"Ne próbáld, hanem csináld meg"~ egyik kedves volt Tanárom :)
-
masholnap
senior tag
-
Jackal2
senior tag
válasz
Szerintem kimondtad a lényeget, nem a processzorral van gond. Azt nem is kínaiak gyártják, de ha megnézzük micsoda üzemi körülmények kellenek hozzá meg milyen gyártástechnológiával csinálják, meg mennyibe kerül a gyár akkor szerintem ez pontosan azt tükrözi amit én mondtam. Egy processzor gyár kb 1 milliárd dollár, az emberek maszkban tevékenykednek és egy porszem nincs bent. Mint kb. egy nukleáris hulladékmegőrzőben (én voltam bent egyben, megdöbbentő). Na de azt felépíteni, meg ott tevékenykedni... Nem a kínai ching kerül oda a rizsmezőről és főleg nem annyit keresnek a mérnökök akik ott melóznak.
A kínaiak gyakorlatilag mindent gyártanak kivéve a precíziós elektronikát, könnyűfémárút (lásd svájci bicska, meg svájci órák), finommechanikát. Illetve gyártanak azt is, csak az ugyan olyan drága ott is mint itt. Ennyi.
-
Soak
veterán
válasz
masholnap #2716 üzenetére
Ebben nem teljesen értek egyet, nekem is van iPhoneom, 4-s , amikor volt az antenna mizéria az is szerintem apple gorrilla marketing volt, mert fogdoshattam akárhogyan nem dobott el jelet, viszont van vele pár másik szarság amit nem fujtak fel az apple-haterek ( mivel nem volt soha kezükbe készülék csak okoskodás megy ) , pl hogy a home gomb egy kinai mobilba se menne el olyan szar, vagy hogy verziok között a kijelzőben mekkora eltérés van (4 és 4 között) meg még van egy-két apróság ami önmagában nem nagy cucc ( bár a home gomb néha korlátozza a használhatóságot ) , de sajnos ilyenjei minden készüléknek vannak, ugyanugy mint amikor veszel egy 40 milliós porschet és a szalon után 5km-el lehal alattad, mert épp te vagy a hiba százalék. Kicserélik, de azért mégis
Ez a tömegtermelés és a "megfizethetőség" ára .
-
Jackal2
senior tag
válasz
Nekünk bent van egy MacBook Pro-nk. Mondjuk én eléggé Apple ellenes vagyok, de nem akarok belemenni ebben a topicban az antagonisztikus Apple nem Apple ellentétbe, de az igazából egy nimbusz. Ott ugyan úgy vannak a hibák, miért is? Mert a hardvert nem ők gyártják már. Innentől kezdve ugyanazt kapod Almával, meg nem almával. Csak neked azt mondják hogy az jó, meg te leszel a király, az emberek meg veszik. De abban is Intel proci van, a memóriák ugyanúgy Hynixek a vezérlő meg sandforce.
-
Jackal2
senior tag
Soak: jah, csak az a különbség hogy ugyan ez Appleban 2x annyiba kerül
De én megértem azt aki Apple hívő nálunk családon belül is megy a harc ez ügyben, vannak Apple termékeink is, meg mindenféle más is, nem is egy. De kinek a pap, kinek a paplan
-
Soak
veterán
válasz
Jackal2 #2720 üzenetére
Mondjuk a telefon nem kerül kétszer annyiba, meg az iPad se mint a konkurensei, viszont az, hogy egy Y580 mellé ha odateszek egy 6kilós macpro-t akkor még mindig az Y580 a jobb ( 3kilóért ) az már szerintem vicc kategória. Mert legyen annyi, lehet, hogy meg is venném , csak nem látom hova megy el az a maradék 3kiló? A szép aluházra? Vagy mire? És amúgy nem flamelésből, mert nekem is van apple termékem, csak egyszerűen nem értem, hogy ha valaki egymás mellé teszi a kettőt akkor mi az ami igazol kétszer akkora árat?!
Jah és ne mondja senki, hogy az OS mert a Win egy kurvajó OS-é nötte ki magát (egyelőre csak a 7-esnél maradva ) .
Szerk: Amúgy ezt a 3 hsz-t egyész nyugodtan rakhattad volna egybe is
[ Szerkesztve ]
-
masholnap
senior tag
válasz
Jackal2 #2717 üzenetére
szerintem az 1 milla akkor sem reális
(huhhh, egy ilyen gyárba én is bekukkantanék)
ha azt vesszük, hogy pl. az Y580-nál a termék árbeli összetevőinek a fele igen jó minőségű a másik fele nem, viszont ha a másik felére +50%-ot költenének, hogy jó minőséget építhessenek be, akkor is csak 25%-kal kerülne drágábba a gép, de minőségileg ég és föld lenne a különbség, és ezért a különbségért sokan kiadnák a plusz pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
-
Jackal2
senior tag
válasz
masholnap #2722 üzenetére
Soak:jogos
nekem is ez a gondom. De itt az ar piacszeparalo szerepet tolt be.
Maholnap: marmint nem a processzor gyarban hanem a nuklearis hulladektaroloban voltam
ha egyszer eljutok a processzor gyarba es van meg hely, szolok neked is.Ha az ar 50% kal magasabb lett volna, akkor mar sokan nem vettek volna meg, tobbek kozott en sem. En az ar/ ertek arany miatt vettem es szerintem az emberek nagyobb resze is. Viszont szerdan vettunk husz desktopot es ketto rossz volt, szoval ez a tiz szazalek igazolodni latszik.( igaz nem lenovo es nem is brand pc)
-
brumi1024
veterán
Az oké hogy egy mbp sokkal drágább egy y580-nál, és nem feltétlen ér annyival többet mint amennyivel drágább, de kijelzöben, összeszerelésben, hordozhatóságban, beviteli eszközökben(pl touchpad) messze-messze nem egy kategória az y580-al. Nagyon sokkal jobb annál. De valamit valamiért. Mondjuk ne a magyar árakat nézzük, hanem az amerikaiakat, az reálisabb összehasonlítás(~1000 $ vs ~2000 $). Itthon ha csak nem mindegy a kiadott penz nagyon nem eri meg a mbp.
-
picur27
csendes tag
Sziasztok!
Még mindig töröm a fejem a Lenovo Y580-ason. Lassan kezd befutó lenni viszont még lenne 2 kérdésem.
Egyik: A hivatalos adatok szerint 8 GB memóriát kezel, úgy mint a Dell 7720, viszont itt egy-két fórumozó gépleírásában láttam, hogy pl. 12 GB-tal használják stb...
Akkor ugye tényleg kezeli a 16 GB-ot?. (külföldi fórumokon olvastam, hogy egy két tag megoldotta, csak érdekel, hogy tényleg műkszik-e normálisan és nem kell mókolni hozzá sokat.)
A másik kérdésem félig nem idetartozik, de mégkérdezném egyúttal ha nem nagy gond.
Jóformán mindenhol a Win7 Premiummal adják csomagban, ha Win 7-tel szeretném megvenni. Viszont nekem kéne XP mód rá egy régi program miatt. Azt olvastam, hogy az XP mode az csak Professional-tól elérhető.
Az XP-módot ki tudom váltani valami virtuális gépes progival( nem értek hozzá csak hallottam valami keveset erről) vagy próbáljam megbeszélni, hogy felárért adjanak Professionalt?
Remélem meg lehet oldani ezeket, mert akkor igazából minden akadály elgördülne, hogy én is Y580-as tulaj legyek.
Köszi szépen előre is!
Ui.: bocsi, hogy ennyit kérdezgetek, csak egy gépnél ami kb. 2 havi bérembe kerül megpróbálom a legjobbat kiválasztani.
( igaz ezzel a tudással nem nagyon van alternatívája a piacon, de akkor is.
)
-
picur27
csendes tag
válasz
Szaszabond #2728 üzenetére
Húúú köszönöm szépen!
Akkor ünnepek után irány a bolt -
Jackal2
senior tag
-
Dealer95
őstag
Sziasztok!
Lenne egy "kis" problémám.
A One Key Recovery nem működik.
A gép újraindul és ennyi.Amikor a rejtett partíciót akartam lementeni DVD-re a OKR-vel, egyszerűen nem fogadta el a 2. lemezt (se CD-t, se DVD-t), mindig kiadta.
Mi lehet a gond?
Az értékeléseket már nem gyűjtöm! #### www.instagram.com/_mod_95_
-
Soak
veterán
válasz
brumi1024 #2726 üzenetére
A kijelzőt azt cáfolnám, de a többiben igazad van, csak kérdés, hogy az megér-e 400k felárat ?
Szerk : És akkor még mindig jobb a kijelző meg a VGA a lenovoban . Nem aztmondom, hogy összeszerelésben pariba vannak, mert ez nem igaz, de teljesítményben nagyon is, sőt .
[ Szerkesztve ]
-
picur27
csendes tag
-
Dealer95
őstag
Gyári a win.
Kikapcsolt állapotban is a rendes win7-et tölti be az OKR gombbal is.A 4DVD-t a biztonsági mentésről pedig nem tudom kiírni, mivel nem veszi be a lemezeket, csak az elsőt. Tehát így sem tudom visszaállítani.
-
brumi1024
veterán
Ha már 400k-s felárról beszélünk akkor nyugodtan beszélhetünk a retináról. Egyébként a sima 15-ösnek is jobb a kontrasztaránya és az y580-al ellentétben teljesen lefedi az srgb színteret(notebookcheck tesztek), szóval kinek mi a fontosabb, nem mondanék egyértelmű győztest. De ha már valaki ~565k-t notebookra szán és abból macbook pro-t venne, nem retinát, akkor talán mondhatjuk azt, hogy a retina jobban megéri, igaz elég sok az a 100k, de jelen esetben 17% felár. És aki ezeken gondolkozik ennyiért, nem hiszem, hogy az ár-érték arány a legfőbb szempontja. Ár-érték arányban, ha számít a gpu, mind a kettőt kenterbeveri az y580.
[ Szerkesztve ]
-
Dealer95
őstag
Megvolt, bár ma raktam fel a driverét, tehát nem hinném, hogy valami baja lenne. Ha progiból indítom, akkor is csak egy szimpla restart van.
Minden esetben a rendes win7 jön be.Gparted-es módszert is kipróbáltam, az se jó.
[ Szerkesztve ]
-
Dealer95
őstag
Valaki lenne olyan kedves, az kiírná nekem a Recovery lemezeket?
Természetesen a lemezek árát és a posta díját fizetném!Az értékeléseket már nem gyűjtöm! #### www.instagram.com/_mod_95_
-
Draken
őstag
Hol lehet kapni a legolcsóbban? A feltételeim max a full hd felbontás és win7 nélkül
Hozzászólok Aktív témák
Hirdetés
- Verhetetlen áron, HP EliteBook 850 G5 15,6" FULLHD IPS Touch üzleti ultrabook, i5/8GB RAM/512GBSSD
- Corsair tx 650w CMPSU-650TX
- Bestia! HP Elitebook 840 G3 /WQHD IPS/Core i5 6300U/16GB RAM/256GB SSD
- Verhetetlen áron, HP EliteBook 830 G5 13,3" FULLHD IPS Touch üzleti ultrabook, i5/8GB RAM/512GBSSD
- ASUS ThunderboltEX 3-TR kártya
Állásajánlatok
Cég: Midori Global Consulting Kft.
Város: Budapest
Cég: Intelliport Systems Kft.
Város: Budapest