Új hozzászólás Aktív témák

  • raven12

    senior tag

    válasz Ariadne #551 üzenetére

    Leírom a tapasztalataim erre válaszolva, hátha valakinek jól jön.

    Sasszemklinikán voltam FEMTO műtéten (szerencsére elég vastag volt a szaruhártyám), most 1 hetes.
    Kérdésedre válaszolva -1,75-ös volt mindkét szemem feles cylinder-rel, arra vállaltak garanciát, ha 1 dioptriát eléri 1 éven belül a szemem, semmi másra, se komplikációra, semmire. Le lehet szűrni a következtetéseket.

    A lebenyképzésnél sajnos a lézer egy ponton a bal szememen nem tudta átvágni a hártyát és mechanikusan el kellett szakítani, ezért kaptam 1 napra kontaktlencsét a szememre, hogy ne szarjam össze magam a fájdalomtól.
    Amúgy a lebenyképzés nekem nagyon kellemetlen volt, mintha a koponyámba visszanyomták volna a szemem, a "pucolós" lézer viszont 2mp, egy semmiség.
    A recepciós megkérdezte, ki tudom-e azonnal váltani a szteroidos cseppet, vagy adjon egyet, hát mondtam, adjon, legyen szíves. Erre azt mondta, hogy de másnapra hozzak vissza egy bontatlan dobozzal. 490ezres műtétnél érdekes volt ez a fillérbaszás :D Azt viszont már szóvá is tettem neki, hogy érdekes, hogy a műtétet előre kell kifizetni. Végül is szolgáltatás... Na mindegy.
    Ez a nap eléggé off volt. Másnap kontroll, levették a lencsét, onnantól kezdve a bal szemem úgy szúrt, hogy folyamatosan könnyezett, mégis 20 percenként kellett a műkönny a fájdalom miatt. Ez a nap is eléggé off volt.
    Utána, főleg az éjszakai alvások után, napról napra egyre jobb lett, de talán még mostanra se jutottam el oda, hogy maradéktalanul eltűnt az idegentest érzés, legfőképp a bal szememből.
    Tegnap az 1 hetes kontrollon a jobb szemem 125%-ot, a bal szemem 100%-ot mutatott. A lebeny tökéletesen visszaforrt, és a helyén van. Mondtam, hogy gyakran behomályosodik a látásom, nehezebben találom a fókuszt. Azt mondta, normális, újra kell tanulni, meg a szteroidos csepptől is homályosodhat a látásom. Még ingadozhat a látásélesség 1-2 hónapig, de azért én remélem, hogy a következő, 1 hónapos kontrollra beáll, meg azt se bánnám, ha fájdalomdíjul elérnék mondjuk egy 150%-os látásélességet.
    Szteroidos cseppet most 15 napig folyamatosan kell elhagyni, műkönny már csak 2-3 óránként.

    Kellemetlenségek:
    - Egyértelműen nem volt fájdalommentes a komplikáció miatt.
    - Még mindig van idegentest-érzés, ez kellemetlen.
    - 1 hétig nem moshattam hajat, a szemem környékét max fertőtlenítős törlőkendővel nagyon óvatosan törölgethettem. A cseppek miatt a só kiült a szempilláimra, szemhéjamra állandóan, tapadt, húzódott. Ez sokszor volt idegörlő, főleg, mert igyekeztem minél kevesebbszer törölgetni, hogy minél optimálisabban forrhasson a lebeny.
    - A bal szememen elég nagy bevérzés folt van, de majd felszívódik, pár hét az orvos szerint.
    - 1 hét után még mindig gyakran behomályosodik a látásom, elvesztem a fókuszt.

    Összességében egy kicsit csalódott vagyok, mert direkt a sokkal drágább módszert választottam, de a komplikáció miatt egyáltalán nem volt fájdalommentes a gyógyulás, kellemetlenségmentes meg aztán végképp nem volt az egész a ragadó szemekkel, a homályosodással... Az instant éleslátás se jött össze. Rubint Réka meg másnap már teljes értékű életet élhetett a 150%-os szemével a videója szerint. Na persze... Szerencsére ezt a hülyeséget már előtte se hittem el.
    Az meg még egy dolog, hogy eddig 3 dokinő vizsgált, abból 1 volt, aki nagyon segítőkész volt és jól szót értettem vele, tényleg nagyon értette a dolgot, a másik kettő kevésbé, sőt, az első vizsgáló dokimat meglehetősen zavarba hoztam azzal a kérdésemmel, hogy ha végtelen mennyiségű fehérjedús ételt ehetek, akkor a külön tápkiegként bevitt fehérjét miért kell megvonni 2 hónapig.
    Azért ennyi pénzért örültem volna egy kicsit nagyobb törődésnek. A kontrollokon a dokinőkön azt éreztem, hogy minél előbb túl akarnak esni rajtam, haladjunk a millió pácienssel. Nem éreztem azt a törődést, amit a költséghez mérten méltónak tartottam volna, na.

Új hozzászólás Aktív témák