Új hozzászólás Aktív témák

  • gzoll

    tag

    válasz laposonly11 #3823 üzenetére

    Miért szerinted ha valaki érintőképernyőre, tehát jellemzően mobilra, tabletre ír applikációt, akkor nem veszi figyelembe az app energiahatékony üzemelését?
    Keress rá a gúgli segítségével azokra a listákra, cikkekre, amik az energiazabáló appokat rendszerezik, ezeknek a fejlesztői folyamatosan dolgoznak azon, hogy kevesebbet merítsenek az applikációik. Például amikor megjelent a facebook app, akkor híresen energiazabáló volt, azóta optimalizáltak rajta annyit, hogy ez már nem igaz, és fel mertem én is telepíteni, mert számottevően nem ront az üzemidőn.

    De a PC-s appoknál is bőven van olyan elemzés, hogy például ha valaki laptopot sokat használja nem hálózatról, akkor melyik böngészőt érdemes használnia, melyikkel bírja tovább a gép, melyiknek jobb az energiafelhasználása. És igen, ezek olyan szempontok, amiket a fejlesztők részben már figyelembe vesznek mostanában a PC-s apoknál, az okostelefonos appoknál meg már régebb óta.

    És mint említettem, a win10-ben lévő appok nagy része univerzális, esetleg mobilos app lett átportolva, ott az app energiaéhségének kordában tartása alapvető feladat az app fejlesztésénél.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák