Új hozzászólás Aktív témák

  • #41635072

    törölt tag

    válasz Stanlee #21652 üzenetére

    Eddigi tapasztalataim:

    A leges legrosszabb, ami most a zöldítés miatt jön mint olcsó alternatíva, az a fan-coil. Eddig kb csak egy csepeli lakóparkban volt. Szörnyű. Kattog, szélzaj, kiszárítja a szemed, diszkonfortos az egész.

    Mennyezeti hűtés-fűtés: egyre több helyen van, szerintem is fos. Verdes a szellő, hangos, légcsatorna előbb utóbb be fog büdösödni stbstb.Split klímánál sem jó ha rád fújja a levegőt, vagy nagyobb fokozatos hangos. Na itt ez konstans megvan.

    Levegő hőszivattyű: szintén zöldítés miatt mindenhova ezt raknak (meg mert külterületeken nincs földgáz bevezetve...). Iszonyatosan ZAJOS, főleg ilyen szupertelepeken ahol le van téve töb száz(!). Visszhangzik az egész, tényleg borzasztó. Kényes, költséges, nem fogyaszt kevesebb energiát, HMV előállításnál hidegben kifejzetten rossz hatásfok stbstb. Akit érdekel úgyis utánaolvas. De nem is kell ilyen szuperbeépített ikerházas övezetbe menni. Családi házakra is szerelik fel, sípol, búg, zakatol az egész utca, egy élmény.

    Nekem eddig a legjobb sima házközponti gázkazán fűtés volt, ez után pedig a saját cirkó gázkazán rendes hagyományos radiátoros hőleadókkal. (Cirkókból vannak már nagyon jók, csendesek, amik normálisan tartják a hőfokot is HMV engedésnél, stb)

    Padlófűtést még nem próbáltam.

    Szerk: Van mégaz elektromos kazán és elektromos bojler kombó napelemmel megtámogatva. Inverter nagy szopóroller tud lenni, az áram alapvetően elég költséges a társasházakra kerülő napelem hányad pedig nem nagyon elég semmire.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák