Új hozzászólás Aktív témák

  • veze

    őstag

    válasz sketchifun #75158 üzenetére

    Nálam a beton síkkal nem volt gond csak, csak nehéz volt tisztán tartani stb ( pl nem lehetett feltörölni , max vizes seprüvel "tisztára " seperni, és hát olyan volt mint egy beton..Az elvárás az volt hogy kb 4mm vastagság elég lesz ahhoz hogy tartós legyen.
    6x8métert ketten csináltuk megy egy huzamban , mert ugye abbahagyni nem lehet közben ,Az előírt mennyiségű vizet kevertem , a nagy sárga műanyag " diszperzites vödörbe a 25 kg+az előírt víz éppen belefért így egy zsák Murexin.Ez az anyag bekeverve az előírt mennyiségű vízzel nem volt túl sűrű ( olyan volt mint egy villával megtört összekevert tejföl. könnyedén folyt. A széles glettvasra nyelet eszkábáltam és 2db M8-as anyát egy oldalon bevágva az élére ütöttem a két végén. Köszörűvel kerekre igazítottam és ezen csuszott ha huztam a nyelét. Ezzel kb be is lett löve a 4mm vastagság , mert annyi hely maradt alatta amikor elhuztam. Ezzel már alapból gyorsan el lehetett nagyolni, széthuzni
    Előzö nap a saját, ajánlott alapozójával be lett kenve hengerrel a patika tisztaságra feltakarított leporszivozott beton, ugy ment rá az anyag. Ez egy rózsaszínű lötty volt, nem volt különösebben drága, de szerintem ez mindenképp kell, nem szabad elspórolni. Bekenés közben jól be lett itatva, utána "üvegszerü" félfényes porozusmentes volt a felület. Hosszában hátrafelé haladtunk, egy vödör( 25 ) kg lett bekeverve egyszerre, egy ilyennel [link] van hozzá egy SDS tokmány és abba befogva emberes keverőszár (majdnem egy méteres) 25 kg hoz kell ekkora és én már sok száz kilót bekevertem ezzel , nekem bevált(csempe + nikecell ragasztó, meg bármit amit keverni kell)
    Egy keverésnek kb 20 perc volt a feldolgozási ideje, ez bőven elég volt , mert minden elő volt készítve. Le lett öntve szélességében, és amig elhuztam már kesz is volt a következő keverés, mellé lett öntve, összehuzva teljesen összefolyt és egyben lett már a tüskés hengerrel gurigázva. És ez így ment amig végére nem értünk.
    Szöges talpu cipövel bele lehet lépni amíg folyik, ha valamit mégis igazitani kellene. Én csináltam egy ócsak cipő aljára ilyet, ( mindenre felkészülltem) de nem kellett. Egész jól lehetett dolgozni az anyaggal kapkodás nélkül. így készült nálam home made :-)
    Ez így az egyszerűb módja, mert nekem nem kellett síkozni a beton, nem lejtett semerre, teljesen vízsztintes volt. Mindenhol belefért a 4 mm-be ( az is sk készült korábban , slagvizimértékkel körbe lett szintezve a széle, meg a vezetősávok is :K ) Ha egyik oldalon pl van 10mm a másikon meg semmi , akkor az egyformán lehuzom dolog nem lenne ok, de nálam ilyen szerencsére nem volt.
    Másnap 1-2 alkalommal meglocsoltam locsolóból, akkor is látszott hogy nem lejt semerre, ott maradt a víz ahova locsoltam. Ennek már van pár éve.
    Azóta már ejtettem rá 5 kilós kalapácsot munkapadról a sarkával, nem repedt fel nem sülyedt be, egyszerüen semmi nem történt vele. kb ez a legnagyobb igénybevétel ami nálam érheti.

Új hozzászólás Aktív témák