Új hozzászólás Aktív témák

  • veze

    őstag

    válasz macilaci78 #46678 üzenetére

    Lehet hogy teljesen abnormális, de én valakinél aki hasonló problémával küzdött ( a lehetőségeket illetően is, pl küső emeleti homlokzaton nem lehetett szigetelni az ö falrészét)
    Belül szigeteltem le 3 cm-es hungarocellel az egész falfelületet, ugy lezárva az egész felületet, hogy mögé egyáltalán nem tudott már többé a helyiség levegője bejutni.
    Páralecsapódás hideg felületen képes létrejönni, de a 3cm -es nikecell ragasztoval lehuzott, glettelt hungarocellezett felület egyszerüen nem hűlt le annyira a külső felület irányából, hogy azon páralecsapódás keletkezzen. Továbbá melléállva sem ordított a falról a hideg.. Ennek már vagy 6-7 éve hogy elkészült és azóta is tökéletes, penész sem képes megtapadni rajta
    Szóval lehet hogy a józan észnek ellentmond ,de szükségből muszáj volt igy megcsinálni és biztos hogy nem veri ki a páralecsapódás ugy mint a csempe vagy ablaküveg felületeket. tapasztalat.
    Hátrány hogy elvesz a beltérből a hungarocell vastagság 2-3cm-t Gyorsan melegedhet a helyiség de nincs hötartása, mert a fal nem tárolja a felgyülemlett hőt, elzárja tőle a szigetelés.
    Viszont házilag bárki meg tudja magának csinálni, felragasztani bedübelezni glettelni lehúzni szinte bárki tud sztem, nem igényel speciális szaktudást szerszámokat
    Én simán beragasztanám nikecellel az egész külső felülettel határos falat. A padlótól a mennyezetig. Aztán mehet rá csempe is 160 cm magasságig, azon se csorog többet a pára.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák