Új hozzászólás Aktív témák
-
scream
veterán
Szerintem naívság azt gondolni, hogy a többi (nem kínai) platform/szoftver/hw/sw nem ugyan ezt csinálja.
Én azt a részét nem értem, hogy akkor miért csak a TikTok-ot kell bezárni/tiltani/eladatni? A többi szolgáltatóval/alkalmazással mi van? Az maradhat, mert az USA-ba szól "haza" / az USA érdekeit közvetíti (befolyásol)?
Ha az EU kitalálná, hogy legyen betiltva vagy eladva a Facebook/Messenger/Instagram/Meta, akkor Zuckenberg elkezdene izgulni - vagy bármelyik egyéb, csak mint egyszerű példaként hoztam fel a Meta-t? Valahogy kétlem.
Nyilván, nem a TikTok-ot (Kínát) akarom védeni, csak undorítonak tartom, hogy amíg az USA is ugyan úgy futtat ilyen eszközöket, addig miért kell ez a színházasdi álszenteskedést is folytatni.
[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
válasz Busterftw #16 üzenetére
Nem teljesen értem, hogy a kínai oldal - hogy mit és hogyan, mikortól tilt vagy tiltott be - hogyan jön a képbe.
A hsz-emben inkább arra próbáltam rávilágítani, hogy minket (EU) ezek miért nem érdekelnek annyira, hogy akár egyik (kínai), akár másik (usa) platformokat/eszközöket/stb tiltsunk be a saját érdekeink védelmében? Az USA-nak elhisszük, hogy ami az övék az "jó", ami kínai az "rossz"?
Amúgy érdekesek az emberek reakciói, van itt bárki, akinek van infója, hogy pontosan milyen és mennyi adatát küldte fel a TikTok és hova? Vagy akkor fordítva, akinek a Meta/Google?
[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
Úgy látszik nem jól fogalmazok vagy nem tudom (megint, hogy Kína mit tilt,tiltott, stb). Engem az USA és érdekei annyira nem érdekelnek (nyilván, mivel nagyhatalom, nem megkerülhető), nincsen bajom, hogy be akarnak tiltani egy kémkedő platformot, csak akkor miért úgy van előadva, mintha ez valami újféle fenyegetés lenne és ők ilyet nem csinálnának.
> "Viszont az mar csak spekulacio reszedrol, hogy az amerikai kormany befolyasolasra hasznalja ezeket a platformokat"
Kb annyira spekuláció, mint amennyira az USA rámondja ugyanezt a TikTokra.
Engem a saját lokációmon lévő dolgok érdekelnének és az, hogy miért engedik/jük magunkat kiszolgáltatni egyik/másik irányba és nincsennek normálisan korlátozva ezek a szolgáltatások. (Miért csak két oldalra lehet állni - kína vs amerika - miközben azért van más is - pl a saját helyzetünk?)
[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
válasz Busterftw #21 üzenetére
Nyilván, de a betiltás hiánya nekem azt sugallja, hogy vagy ténylegesen "elhiszik" (akik ebben kompetensek lennének) vagy valakit/valakiket meggyőztek az ellenkezőjéről vagy csak nem érdekli őket ez annyira (ez alatt értem, hogy több a haszna, mint a kára esetet is, illetve azt is, hogy nem tartják jelentős fenyegető erőnek), hogy bármit is tegyenek az ügyben - mmint, hogy milyen irányba befolyásoljanak minket a nagyhatalmak, még akkor is, ha egyelőre nem is igazán mi vagyunk a célcsoport.
Nyilván személyesen senki nem tudja betiltani/tiltatni, max nem használni ezeket a szolgáltatókat/szolgáltatásokat.
-
-
scream
veterán
Veled ellentétben nem politizálni járok a PH fórumrára. Egyszerűen leírtam a véleményemet a témában - se nem pro USA, se nem pro kína szemponból, hanem inkább pro EU - ami úgy látszik megfekszi egyesek gyomrát és feltétlen bele kell kötni.
Nem tudom, hogy az említett videókban mik hangoztak el, nem is igazán érdekel. Attól, hogy van részvényem még nem leszek tőzsdecápa, illetve attól, hogy dolgozom se leszek kommunista. A világ nem fekete-fehér (annak ellenére, hogy azért sokszor így van beállítva).
Amúgy attól, hogy másnak más véleménye van adott dologról, mint neked, nem kell egyetértened vele, de nem is kell fikázni - sőt igazából semmi bármi egyebet se tenned vele. Tudomásul kell venni, hogy vannak, akik máshogy látják/gondolják azt az adott dolgot, legyen az bármi tárgyi/eszmei/politikai/egyéb téma.
-
scream
veterán
válasz -Skylake- #32 üzenetére
Komolyan nem értem, valaki mutassa már meg nekem, hogy én a TikTok/Kína (a kínai rendszer) mellett pártoltam volna... Vagy akár az ellen, hogy az USA betiltsa a TikTok-ot.
Sehol nem írtam, hogy bajom lenne azzal, hogy az USA korlátozni akarja a TikTok-ot. Azt nem értem, hogy csak azért, mert USA szövetségesünk, mi miért adjuk oda örömködve és boldogságban ugyan azokat az adatokat - amiket amúgy a TikTok is megszerez - amiket ugyan úgy felhasznál(hat), ha úgy alakul (és hát akár alakulhat úgy is) ellenünk. Miért nem akarjuk saját magunk birtokolni a saját adatainkat - legalább kontinens szinten?
Nem tudom amúgy, egy infotech fórumon miért kell ennyire politikai irányba elvinni a dolgokat - amíg én az adatkezelés oldalról (ha már infotech) igyekszem megközelíteni, addig a reakciók meg politikai ideológiákat szuszakolnak mögé.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Total Commander
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Programozás topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- 1000W-os Hátsó Motoros Újszerű Mountain Bike gázkarral
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest