Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • Döglött Róka

  veterán

  válasz scream #36 üzenetére

  Azért viszik el politikai irányba, mert a téma vastagon politikai indíttatású. A kettős mércét miértjét meg leírták:1
  Jobban elfogadják ha olyan cégek gyűjtenek adatot, amiket leszabályoz egy adatvédelmi törvény (GDPR, FTC Act), mint egy olyat, amelyik vastagon tesz erre és még csak nem is regulázható.

  Aki ezt nem érti, az sajnos hülye.

  Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

 • -Skylake-

  addikt

  válasz scream #36 üzenetére

  "mi miért adjuk oda örömködve és boldogságban ugyan azokat az adatokat - amiket amúgy a TikTok is megszerez - amiket ugyan úgy felhasznál(hat), ha úgy alakul (és hát akár alakulhat úgy is) ellenünk."

  mert azt az USA hasznalhatja fel ellenunk es nem pedig KINA. tenyleg nem erted, hogy miert jobb ha az USA hasznal fel ellenunk valamit ? :U

  "Nem tudom amúgy, egy infotech fórumon miért kell ennyire politikai irányba elvinni a dolgokat - amíg én az adatkezelés oldalról (ha már infotech) igyekszem megközelíteni, addig a reakciók meg politikai ideológiákat szuszakolnak mögé."

  mert a problema nem vizsgalhato adatkezeles szempontjabol, egyszeruen nem ez a lenyeg, csak valamiert ezt nem erted meg. azert politikailag vizsgaljuk, mert politikai termeszetu, az a problema az adatkezelessel a tiktoknal hogy kina kezeli azt az adatot es pont, ennyi, semmi masrol nincs szo. nem azt vizsgaljuk, az USA sem azt vizsgalja, hogy XY ceg mennyire megbizhato, vagy mennyire nem. az, hogy a tiktok kinai tulajdon, ez maga a netto problema. minden mas, az hogy a facebook meg amerikai meg mittudomen, ezt mind te talalod most ki ide melle. senkit nem erdekel, itt a forumon se sokakat, az usat meg plane. az usat (es NAGYON REMELEM, hogy a vilag nagyobbik reszet) netto annyi erdekli, hogy kinai e vagy sem. ha kinai akkor az kockazat, minden lehetseges szempontbol kockazat. kinai a tiktok ? igen. akkor ennyi, itt a problema. irrelevans egyszeruen, hogy a FB meg az insta hogy kezel adatot , mert azok nem kinaiak. igy koze sincs ahoz a problemahoz ami a tiktok eseteben viszont nagyonis letezik.

  "Miért nem akarjuk saját magunk birtokolni a saját adatainkat - legalább kontinens szinten?"

  erre meg halalosan egyszeru a valasz : nincs ilyen jellegu kompetenicaja az eunak. nincs lathato meretu social platformja, nincs lathato meretu IM platformja, nincs gyakrolatilag az egvilagon semmilyen technikaja, nem gyartunk uptodate processzort, nem gyartunk SoC-ot, nem gyartunk telefont, nem gyartunk szamitogepet, nincs az egvilagon semmilye az eunak , ami legalabb papiron eleg lenne alternativat allitani egy facebooknak / netflixnek / applenek / googlenek / akarminek. tehat az, hogy az adat innen elmegy tenyszeru , mert vagy odaadjuk vagy 50 evet ugrunk vissza a vilagban , mert semmink nincs ami a 2023-ban letezeshez kellene. a kerdes ami maradt, hogy ki vigye, az USA vigye (akinek ilyen szolgaltatasai vannak) vagy kina vigye (akinek szinten vannak ilyen szolgaltatasai). es itt aki azt mondja, hogy nincs kulonbseg, az szimplan nem erti a valosagot.

  [ Szerkesztve ]

  "Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

Új hozzászólás Aktív témák