- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Ebben a topikban a a Kriptovalutákhoz tartozó adózásokkal, pénzfelvét/utalással kapcsolatban lehet olvasni.
Mielőtt kérdezel olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peace
nagyúr
Segítsetek, mert kicsit el vagyok veszve. Én eddig úgy tudtam, hogyha CB-ről átutalom az eurót a saját bankszámlámra, akkor kifizetem a pár eurós utalási költséget és ennyi. De ma mondtak nekem egy ilyet, hogy amint átutalom CB-ről saját folyószámlára, akkor azonnal 20%-os adóteher sújtja az összeget. Ez igaz? Nem éri meg akkor semmiképp folyószámlára utalni? A másik pedig, hogy állítólag létezik és igényelhető CB kártya, amit már sok helyen elfogadnak Magyarországon is. Ez egy létező dolog? Hol lehet igényelni és van-e hazai elfogadóhelyekről lista?
-
Elbandi
aktív tag
válasz
HoppMaster #747 üzenetére
ez teny.
-
Elbandi
aktív tag
válasz
HoppMaster #743 üzenetére
akkor is kell adozni:
https://t.me/inlock_offtopic/10508 -
Dicker
őstag
válasz
HoppMaster #743 üzenetére
Autó/egyéb termék vásárlás kedvezőbb, mint a coincash automata? Ingatlanra valahol nem fogadják el? Nem hallottatok róla? Bármely ország jó.
Még egy variációm lenne. Hátha ilyesmiről hallottál már.
Ha szlovén állampolgár barátom megveszi maximum a befektetett összegért (így ez nem adóköteles nekem) egy fizikai adathordozón x mennyiségű btc-t. Majd ő értékesítési, ahogy tudja az árfolyamon. Neki ez még mindig adómentes, vagy ott van kint változás?
Mert régebben biztos, hogy magánszemély btc kereskedelme adómentes volt.Mert akkor önzetlenül átadom neki, mert ő sokkal jobban jár. Max meghív cserébe egy kávéra. 😈
-
Dicker
őstag
válasz
HoppMaster #741 üzenetére
Köszi!
Tartom még mindenképp. Esetleg, ha akkora értéke lesz lehet váltok át más stabil kriptora, ami minimálisan felfelé mutat mindig hosszútávon.
Azt viszont néztem, hogy többféle módon lehet magát a pénzt kivenni. Lehet simán eladni, és kiutalni és adózni utána, vagy magát a kriptot átvinni más tárcába. Esetleg a Binance bankkártyával valamit trükközni, vagy BTC-re váltani, és ATM-en eladni. Mindenhol más "fee" érvényesül. Aztán, ha tovább nézzük az adózás nem tudom melyiknél mennyire érvényesül, mennyire van nyoma.
Ha arra kerülne a sor ezek közül melyik módszer, amit érdemes használni, és a nettó kézhez kapott összeg tekintetében a legjobb? -
HoppMaster
aktív tag
Most itt több lehetőséget is vázoltál ami szóba jöhet. Én kivenni semmiképpen nem venném ki a helyedbe, hanem gyarapítanám. Ennek van több módja, legegyszerűbb a hátradőlős, nyugdíjas az pedig az, h be stake-led és vársz vele, tartod, közben neked kamatozik. Itt csak ennyit kell csinálnod.
Azonban van a másik amivel persze dolgoznod kell és játszadozni coin párokkal, viszont ezzel magasabb haszonra tehetsz szert és ugye ezáltal rizikósabb is. Párok keresése másik feladat ezek mellé. -
Dicker
őstag
Sziasztok!
Nem nagyon használtam eddig a Binance-t. De még a legelején rengeteg (200k) BTT-t vettem, mert olcsó volt, és ajándékba is kaptam, meg sok apró visszajárót odatettem be. Pár hete látom, hogy száguld felfele. Tettem bele egy kevés pénzt a múlt héten is.
Az lenne a kérdésem, hogy ennek mi a leginkább költséghatékony módja, hogy kivegyem?
Egyszerűen eladni, és kiutalni? Vagy váltsam más kriptora át, és úgy játszak vele?
Egyáltalán vegyem ki a pénzt binance-ról, vagy onnan is tudok gazdálkodni valamilyen szinten vele, és egy sima sell tetszőleges valutára elég megoldás?
Egyelőre még nem terveztem kivenni, álomhatár az 1 dollár lenne, és közeledik, ha ezt az ütemet tartja.De ha mégis látnám, hogy esik vissza huzamosabb ideig, akkor felkészülten várnám, ezért is kérek tanácsot itt. Hátha tudok adni valami ötletet. Köszönöm!
-
3800+
őstag
A korabban linkelt cikk alapjan jol ertem ha nekem van adasveteli szerzodesem egy kartyarol akkor azt maganszemelykent is elszamolhatom koltsegkent?
-
Veron
addikt
Az jutott eszembe a témáról, hogy ha valaki a cryptojából szerzett pénzt a MÁKba utalja és állampapírt vesz, akkor lehet még annyira sem figyel a NAV. Ez csak feltételezés, de a korábbi offshore amnesztia alapján lehet alapja.
-
Elbandi
aktív tag
válasz
WinnerCoin #735 üzenetére
automatikus report nincs (csak a bank penzmosasi moka), de ha valamiert a nav vizsgalatot indit, akkor meg a segged lyukaba is bele fognak nezni.
de allitolag akkor is kaphatsz ilyen vizsgalatot ha kapcsolatban voltal egy "bunozovel": pl elkapnak adocsalassal egy ph "hw neppert", es te adtal/vettel tole valami (amirol maradt nyom).
itt mukodik a kontact kutatas.
-
aradebil2
senior tag
válasz
WinnerCoin #735 üzenetére
A konszenzus az a topicban, hogy a kutyát nem érdekli miből mit fizetsz, addig amíg a NAV nem fogja a vagyonosodásodat vizsgálni (bejelentésre). Akkor viszont ígyis-úgyis ki fognak deríteni mindent rólad. A büntető adó 60%.
-
WinnerCoin
újonc
Sziasztok!
Sokaknál olvasom ezt a Binance kártyát ezt a Nav nem látja? A Binance tutira nem jelent semmit a magyar hatóságoknak erről?Illetve mennyi pénzt érdemes tartani úgy hogy az ne legyen gyanús ha pl csak akkor veszek ki pénzt egy Bitcoin automatábol amikor elértem a 100.000Ft-ot az nem feltünő még ugye?
-
Pietrosz
addikt
Én ezt használom. Jobb áron váltotta a NH a BTC-t EUR-ra mint a Coinbase. Utalás után annyit kaptam amennyit küldtem, nem vont le semmit. Direkt rákérdeztem a bankban, hogy van-e extra költség meg hogy ez SEPA utalás vagy minek számít. Azt mondta nincs plusz díj. Csak nem vert át..
-
Peace
nagyúr
Sziasztok!
Még csak tegnap ugrottam bele ebbe a bányászás témába. Nicehash oldalon ír egy ilyet: "Convert your mining earnings to EUR and withdraw to your bank account for FREE!" "Enable EURO Wallet". Ezzel van értelme foglalkozni? Nekem a Coinbase Pro lett ajánlva, hogy azzal kössem össze a nicehash accountot és úgy tudom majd a legköltséghatékonyabban kinyerni a pénzt bankszámlára. Ez helytálló? Jó lesz ez így?
-
Elbandi
aktív tag
válasz
DrTechnoid #730 üzenetére
egy random (2x 1-2 euro) osszeggel "terhelik" meg a szamladat, es ezt a random osszeget kell beadnod. a screenshotok szerint, irjak is hogy a penz nem fogja elhagyni a szamlad, csak pendingbe rakjak. ha jol emlekszem a binance feluleten latni a pendiges vasarlasokat is, tehat meg tudod nezni mennyit foglalt le a steam. beadod azt az erteket (euroban) es kesz is a verify. majd kesobb feloldjak a foglalat is.
https://www.youtube.com/watch?v=Kjw6CnQTRWYeleg nagy data leak lenne, ha a szamla osszeget tudna valami kinyerni...
-
HoppMaster
aktív tag
válasz
DrTechnoid #730 üzenetére
Miféle végtelen pénzzel csak a fedezetig tudja befoglalni.
-
Lehet hogy így megy , bár ennek pont az lenne a lényege hogy bizonyítsad azt hogy a tiéd a kártya. Ha egy idő után feloldják, akkor mit ér ez az egész procedúra? Nekem amikor anno ez volt az eset , én betelefonáltam a bankba és ott megmondták a 2 összeget , és jó volt minden azután, ennek 6 éve, azóta egyszer se kerestek ilyesmivel. De ha így működik akkor pl a Binance kártya teljesen jó a rajta lévő végtelen pénzzel
-
Elbandi
aktív tag
válasz
DrTechnoid #728 üzenetére
ilyenkor nem ugy szokott lenni, hogy csak "befoglaljak" a kartyarol a penzt, tenyleges penzt nem vonnak le? a foglalast meg vagy maguk oldjak fel, vagy a kartyaszolgaltato "nem jelentkezett a penzert, visszaadjuk" cimszoval.
-
válasz
samfishR #727 üzenetére
Én arra lennék kiváncsi hogy mi van akkor amikor a steamen ( meg lehet hogy más kereskedő oldalon is van ilyen folyamat ) először kerül arra sor hogy igazold vissza a kártyád tulajdonjogát. Mert akkor le szoktak vonni 2 db pár centes összeget, majd pedig verifykálni kell a képen látható módon , ahogy velem is előfordult :
Mert ebben a Binance kártya esetben nincs bank ahova telefonálgatsz hogy mi mennyi, max több napig tartó levelezgetés egy ügyfélszolgával. -
Istv@n
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg mi a legésszerűbb módja annak, hogy a walletemben lévő kriptoból kisebb összegeket ki tudjak venni, és külföldi oldalakon vásárolni tudjak belőle? Valamilyen kártyára lenne szükségem talán, amire lehet akár egy váltóról pénzt vagy kriptot utalni.
Van jelenleg ilyen, ami működik? -
meili
tag
Ha nekem évekkel ezelőttről van crypto-m, és nincs már nyoma, hogy mennyiért vásároltam, mivel jórészt készpénzben történt személyesen, akkor az járható út, hogy csak simán a teljes kivett összegből adózok, mintha az összes nyereség lenne, igaz? Azt nem kell bizonyítanom, hogy honnét van?
Legális megoldás kiköltözni 183+ napra egy kedvezőbb adózású országba, ott kiszedni a pénzt belőle, majd hazajönni? Ilyenért problémázhatnak? Úgyis szeretnék pár év múlva egy hosszabb nyaralást a családdal. -
x_pnK
tag
-
kzkz
őstag
-
kzkz
őstag
-
x_pnK
tag
Sziasztok!
Próbáltam információt szerezni az én esetemre vetítve, de sajnos nem vagyok biztos benne, hogy számomra mi a teendő.
Mi a helyzet akkor, hogyha én a kibányászott kriptomat (BTC, Nicehash), nem rögtön veszem ki, hanem mondjuk tartogatom, és tegyük fel 5 év múlva váltanám fiat valutára, és utalnám ki magamnak?
Azt értem, hogy a bányászatból megkeresett BTC-m kibányászáskori értékén felül elért árfolyamnyereség külön lesz adóköteles abban az adózási évben, amikor forintra váltottam, viszont mi a helyzet azzal, hogy én ugye ezt nem adom el Coinbase-en, hanem tartogatom bitcoinban, szóval a bányászatból nincs forintosított jövedelmem.
Azt amit én Nicehashről átküldök Coinbase-re, annak az "értékéből" mikor kellene nekem adóznom?
Nem olyan rég kezdtem ezt az egészet, szóval 2020-ban is csak pár tízezer forintnyi értékű BTC-ről van szó, de ezt akkor nekem most be kell vallanom mint egyéb jövedelem a 2020-as adóbevalláskor?Ne haragudjatok, ha totál hülyeséget kérdezek, totál katyvasz számomra ez az adózási téma jelenleg.
-
Frozen
addikt
Engem az erdekelne hogy nemetorszagban 600 euro/ ev adomentes.
1 ev utan elvileg nem kel bejelentebi sehova sot adobevvalasban sem kell feltuntetni. Kerdes szerintetek ezt az egeszet ki ellenorzi vagy kinek van ra kapacitasa hogy most mikor vetted es adtad el meg mennyit birtokoltad?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest