-
IT café
KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz vargazoltan0 #6397 üzenetére
Ugye a kábel közvetlenül csatlakozik mindkét eszközhöz? Nem ilyen dvi hdmi átalakítós megoldás?
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
melan
senior tag
válasz huliganboy #6392 üzenetére
Nekem is hiányzik róla. Vettem egy Hdmi-> optika+ hdmi splittert, de tervezem a Hifi Digi beszerzését... akkor közvetlenül menne a TV-re hdmivel, a hangprojektorra meg optikaival.
Ezt néztem ki:http://m.ebay.com/itm/HIFI-DiGi-Digital-Sound-Card-I2S-SPDIF-Optical-Fiber-RCA-Raspberry-Pi-2-A-B-/331719376287?nav=SEARCH -
LouiS22
veterán
Ja,csak ezekkel utána még bűvészkedhetsz repóból, plusz ha ezt az árat hozzászámolod a pi-hez, akkor már ott van a dedikált médialejátszó, ráadásul nagyobb teljesítménnyel, nand tárolóval, miegyéb. Én is sokat matekoztam, aztán végül lett Pi is, meg külön lejátszó is. Tudom, luxusnak tűnhet, de így egy év után (pont teganp volt egy éve, hogy van Pi is ), nem bántam meg.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
tjnet
aktív tag
Nálam azért lett M8S Amlogic S812 mert van optikai kimenet és megy az openelec, libreelec is és a tv távirányítójával (Samsung JU7000) működik. nem kell másik táv.
Optikain megy a hang az erősítőbe, megy az iptv, és ha kell bármikor vissza lehet rá rakni az androidot.
És a legfontosabb kadencia helyes médialejátszás. (24p, 50p...)Gondolkozom egy S905 64 bitesen 2.0 HDMI miatt és a 4K 60Hz. Az ára elég jól megy lefelé.
SAMSUNG QE75Q85RATXXH - Samsung S20+ - K1Pro - ACER H6810 - MARANTZ 5012 - DALI Spektror
-
huliganboy
addikt
válasz vargazoltan0 #6405 üzenetére
Igen ez sok helyen "korlátozott". Az adott eszköz adatlapján mindig fel van tüntetve!
-
tjnet
aktív tag
válasz vargazoltan0 #6405 üzenetére
Sokkal jobban jársz a külső vinyó helyett egy épített NAS-al (XPENOLOGY)
Egy régi pc alkalmas a feladatra (LGA775 dualcore proci 1G ram 1T vinyó)SAMSUNG QE75Q85RATXXH - Samsung S20+ - K1Pro - ACER H6810 - MARANTZ 5012 - DALI Spektror
-
tjnet
aktív tag
válasz huliganboy #6408 üzenetére
Lapos tv esetében ha a TV nem vált 24p vagy 50p üzemmódba akkor nem lesz kadencia helyes.
Nálam mind három (JU7000, ES7000, D6500) mindnél működik ez a funkció és a vetítőmnél is (ACER)SAMSUNG QE75Q85RATXXH - Samsung S20+ - K1Pro - ACER H6810 - MARANTZ 5012 - DALI Spektror
-
hhatika
tag
válasz huliganboy #6289 üzenetére
Végülis úgy oldottam meg, hogy a pcről uninstalloztam az összes movieshark addont (filmecske, movieshark, cc...) addont, kivéve az exodust. Na így megtalálja már. Szóval valami összeakad valamivel ilyen téren, ha az exoduson kívül más videó kieg is fent van...
[ Szerkesztve ]
-
JohnyBlue
addikt
Üdv mindenkinek!
Tudom, hogy nem teljesen idevág de az ideg megöl.
Rövidre fogva. 6-7 éve egy ionos htpct használok, használtam. kb. 1 hónapja néha elkezdett darálni az egyik HDD ahogy kell elment a hang is vele amíg kerreggett de utána ment szépen ezt tök random csinálta. Na mondom biztos valamelyik winyó, lesz mert hogy jóóó sokat mentek már eddig. A gyanúsnak tartott winyót kiszedtem, toltam egy új windowst, új kodit friss librarival. Erre a hiba ugyanaz, na mondom háháhh! Akkor ez a winyó szarta össze magát. Csere, szintén új windows uj kodi stb a hiba ugyanaz.
Megittam pár sört, na mondom biztos a driverek, windows frissitesek stb zavarják meg egymást. Leszedtem azt a wint, drivereket és xbmc-t amit anno felraktam és ment vele gyönyörűen. A hiba ugyanaz, továbbra is... elmegy a hang egy időre.Valami ötlet? Azon túl, hogy felgyújtom és kidobom az ablakon.
( természetesen a hardveres gyorsítás stb stb be vannak kapcsolva és be vannak állítva )
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
sanyika30
újonc
Hello,szeretnek kodi magyar csatorna listat? koszonom elore is
l -
JohnyBlue
addikt
-
-
Artus
csendes újonc
Sziasztok. Iptv silent pvr kiegészítővel vagyok bajban, rengeteg youtubos videót megnéztem már a témáról. De akkor sem oldódott meg az élő tv problémám. Hiába engedélyezem az iptv silent pvr t beállítások majd megadom a helyi m3u vagy xspf fájlt. Újraindítom engedélyezem a tvt. Semmire sem reagál. Csak akkor hajlandó megjeleníteni a tv klienst ha a demo pvrt engedélyezem. Esetleg ha van valakinek videója a munkamenetről vagy egy részletesebb leírást tudna linkelni már beljebb lennék egy kicsivel. Androidon és windows alatt is ugyan ez a problémám. Megnéztem a Kodi alapokat a youutubon is, de sajnos további részeket nem találtam.
Artus
-
Kiskopika
senior tag
Mi a megoldas arra, hogy az rtl most addon ne csak az utolso reklambloktol jatsza le a videot? Regebben ment hibatlanul aztan egyszer csak ez lett. Most ujra hasznalnam de igy nem okes
-
huliganboy
addikt
válasz Kiskopika #6422 üzenetére
Egyelőre én passzolom, de rakd már fel ide is pontosan mi a gond: Hibajelentő/javaslattevő
-
dugynok
senior tag
válasz huliganboy #6373 üzenetére
Segítség kellene... Valami hibája van a kitöltésnél és nem jövök rá mi...
Mit töltök ki rosszul? A cim is jó. Az első boxhoz bármit választok, nem jó
[ Szerkesztve ]
-
huliganboy
addikt
válasz lord.lakli #6426 üzenetére
+1
-
-
dugynok
senior tag
válasz lord.lakli #6426 üzenetére
Nem hiszem, mert először azt írta ki és, hogy legalább 8 karakter legyen. Azt javítottam hosszabra. De majd holnap azért kipróbálom, megyek már dolgozni
-
Artus
csendes újonc
válasz huliganboy #6424 üzenetére
Rosszul van szerkesztve a xspf m3u fájl. Kipróbáltam egy másikkal 1054 csati. Patent. Mivel tudom átszerkeszteni hogy működjön. Leszámítva, hogy átnevezem a fájlt m3ura..
Artus
-
huliganboy
addikt
Weboldalra szükségem lenne egy kalkulátorra. Nem tud esetleg valaki segíteni megírni?
-
nagyúr
-
nagyúr
-
bobalazs
nagyúr
A simple ITV nekem csak az első napon, beüzemeléskor működött többé kevésbé.
Most már 3+ napja kb használhatatlan szintre buffering minden csatornára kb nézhetetlen. Jópár adó pedig egyáltalán nem indul, vagy a dolgozom feliratot követően nem tölt be. -
VTS_Tibi
csendes tag
Sziasztok, a Jóban Rosszban kiegészítő nem müködik néhány napja. Várható javítás vagy térjünk át a Sorozatbarátra (ott bejonnek)?
-
Zolorado
tag
válasz huliganboy #6365 üzenetére
Az elmúlt napokban telepítettem fel az első Kodimat egy Raspberry Pi 3-ra. A következő dolgokkal szívtam a legtöbbet, hasznos lenne ha bekerülnének a leírásba:
- Alapvető beállítások: mit hol kell magyarra állítani (rendszer nyelve, időzóna, billentyűzet, képernyőbillentyűzet, stb.), egyéb ajánlott kezdőbeállítások (ha vannak)
- Hogyan kell parancsikonokat kitenni.
- Scraperek, adatbázisok listája, amik tartalmazzák a magyar tartalmakat (feliratok, dalszövegek, filmek)
- A médiatár beállítása. (Hogyan kell a fájlokat elnevezni, milyen scraperek találják meg a magyar tartalmakat, mit kell csinálni, ha nem/rosszul ismeri fel a fájlokat, stb.)
(+1 játékemulátorok beállítása)Mi a különbség a MovieShark és a MovieShark CC között?
-
vargazoltan0
csendes tag
Sziasztok,
Javult a helyzet, a számítógép és a TV beállítása után már jobb a minőség WMP-ben, de Kodi-ban továbbra is rossz. Gyanítom, hogy a K lite kodek pakk segített.
Hétvégén teszek fel screenshotokat.
Jól gondolom, hogy Kodi-ban gyárilag benne vannak a kodekek?
[ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
válasz vargazoltan0 #6443 üzenetére
Kérdeztem már, de lehet, hogy átsiklottál felette.
A Kodiban a Lejátszás (Playback) menüben vannak bizonyos dekódolást befolyásoló beállítások. Azokkal próbáltál játszani?
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
nagyúr
válasz vargazoltan0 #6445 üzenetére
Nekem a kockásodás sávszélesség vagy kimeneti felbontás problémának tűnik, mint dekódolási hibának. Mintha a hdmi lenne a szűk keresztmetszet. Vagy lejátszáskor átállítaná a felbontást.
-
huliganboy
addikt
válasz soldi3r #6446 üzenetére
Szia
RPI-t én innen vennék.. Én jobban ajánlom mint a kínai boxokat. Az OSMC egy linux disztribúció mely KODIRA van optimalizálva!
-
vargazoltan0
csendes tag
Én is pont erre gondoltam, de most már WMP-ben sokkal jobb a képminőség, mint Kodi alatt, és a kimenet, csatlakozás ugyanaz. Még ott sem tűéles, de már elfogadható.
Emiatt gondolom azt, hogy a Kodi beállításai nem jók.
Ha Kodi-ból sikerül kinyernem képet, felteszek majd egy összehasonlítást egy DVD minőségű film esetén, nagyon szembetűnő a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
válasz vargazoltan0 #6449 üzenetére
Kodiból ugye a legfrissebb van fent?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest