-
IT café
KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huliganboy
addikt
válasz vargazoltan0 #6350 üzenetére
Windows asztalnak is rossz a képe?
-
vargazoltan0
csendes tag
válasz huliganboy #6351 üzenetére
Ott nem olyan szembetűnő, de lehetne élesebb, majd letesztelem Full HD Youtube videóval is.
Nem lehet, hogy a szoftveres felskálázást kellene kikapcsolni? A TV-ben is van ilyen funkció, és lehet összeakadnak valahogy...
-
válasz vargazoltan0 #6350 üzenetére
Az a film, amit próbálsz nézni, az full HD? Nem moviesharkrol van szó? Mert ott szerintem nincs full hd tartalom...
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
válasz vargazoltan0 #6354 üzenetére
Én a helyedben megnézném másik hdmi porton, másik hdmi kábellel is. Tudom hogy nem nagyon szokott ezekkel gond lenni, de egy próbát megér.
-
Arolotifar
őstag
válasz huliganboy #6357 üzenetére
Mi jobb az aranyozottnál? Platina?
"Jobb, ha azért gyűlölnek, ami vagy, mintha azért szeretnének, ami nem."
-
huliganboy
addikt
válasz Arolotifar #6358 üzenetére
Titán
-
doberman
senior tag
-
adise
őstag
Van olyan kiegeszito amivel a halozaton megosztott tartapmakhoz tolt le metaadatokat automatan?
Es akkor mondjuk szepen boritokkal listazza a megosztott mappat
Koszi -
LouiS22
veterán
válasz vargazoltan0 #6342 üzenetére
Hát, ha jól értettem, akkor egy windowsos pc-ről akarsz hdmi-n videót kiküldeni egy tv-re, de fos a minőség. Ha a kábel nem hibás (érdemes azért ezt is megnézni, csak a rend kedvéért egy másik hdmi-vel), akkor sanszos, hogy a dekódoló kodek beállításaiban nem stimmel valami. Feldobod mondjuk a KLITE codec packot, abban van uninstaller is, aztán elkezded minimál telepítéssel nézni, hogy mi az ábra.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
LouiS22
veterán
válasz huliganboy #6367 üzenetére
Ó várj, hülye vagyok... Hiszen a windowson fut a Kodi, és az dekódol. Elvileg, de őszinte leszek: windowsos Kodiban nem vagyok otthon.
Egy ötlet még: a beállításokban van valahol egy dekódoló opció (lenyíló menüs). Ha ott van a default mellett más is, és arra állítódik, akkor mi van?
Bónusz kérdés: simán VLC-t futtatva mi újság van a mozival?
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
w.miki
veterán
válasz huliganboy #6365 üzenetére
Mindent
Pl. milyen kiegészítőket ajánlatok még a MovieSharkon kívül?
Hogyan lehet a filmek információit is kiíratni, lejátszás előtt?[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
-
huliganboy
addikt
Én így használom MS-ben:
Fontos! Csakis TMDB regisztrációval működik! API Key kell hozzá!
Ha ez így nem felel meg neked, ne töltsd le, ha letöltöd és nincs filminfóra szükséged akkor a Movieshark beállításaiban kapcsold ki, mert hibát fog dobni!
1. Regisztrálj a TMDB oldalán
2. A profilodra kattintva a bal oldali menüben válaszd az API KEY menüt
3. Töltsd ki az űrlapot, majd másold ki az API key-t
4. Lépj be a Movieshark kiegészítőbe és keresd meg a beállítások Tartalom rész legalján található egy TMDB API KEY menüpontot – ide másold be az előzőekben megszerzett kulcsot -
dugynok
senior tag
válasz huliganboy #6371 üzenetére
Ott tènyleg meg kell adni nevet, címet, szàmot, mindent??
-
w.miki
veterán
válasz huliganboy #6371 üzenetére
MovieShark CC-ben találtam API key, beállítást, de a sima MSben nem.
De a CC sem írta ki a filminfo-t, ha a filmek közt lépkedtem, hogyan jelenik ez meg a gyakorlatban?Gondolom olyan nincs, mint a PS3-as Movian filmezz.eu pluginjában, ami nemcsak a film adatait írja ki, de a filmhez hozzászólók véleményét is.
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
dugynok
senior tag
válasz huliganboy #6373 üzenetére
Jogos
-
Teplic
tag
IPTV-n nagyon kevés csatorna megy mostanában, de ami van annak is örülök. Várható lesz esetleg frissítés?
-
vargazoltan0
csendes tag
válasz LouiS22 #6368 üzenetére
VLC-vel, és még 3 lejátszóval kipróbáltam, mindegyiknél szemcsés.
Arra gondolok, nem lehet, hogy a VGA kártyát, vagy a CPU-t nem használja ki a gép rendesen? Megnéztem Kodi lejátszás közben, és a CPU 15-18%-on ment.
Teszel fel képeket.
Az első az asztal háttérképe - ez teljesen rendben van.
Az második egy 1080p youtube videó, ennek a minősége elég tűrhető, de még ez sem annyira éles, mint korábban külső merevlemez-USB-TV csatlakozásnál.
A harmadik egy full HD videó lejátszása WMP-vel.
A negyedik, ötödik a videókártya beállítása, és a gép beállítása.
[ Szerkesztve ]
-
huliganboy
addikt
válasz vargazoltan0 #6378 üzenetére
Az kizárt. Nekem RPI2 esetén is 25-30%-os a kihasználtság!
-
vargazoltan0
csendes tag
válasz huliganboy #6379 üzenetére
Megnézem több videó lejátszásánál majd, nekem is nagyon kevésnek tűnik...
Valahol lehet esetleg ezen állítani?
A TV-n is átnéztem minden beállítást, minimálisan tudtam javítani a képminőségen, a feltöltött képek már a javítás után készültek.
Kaptam egy olyan javaslatot, hogy szedjek le postprocess filtereket. Ez használhat? Mondjuk Kodiba nem lehet belenyúlni gondolom...
[ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
Én már rég vettem volna egy médialejátszót. Ennyi szenvedést tényleg nem ér meg.
Egyébként azt nem láttam, hogy a másik kábellel kipróbálás megvolt-e.
És nem kötözködésképp, de a külső merevlemezről hogy tud a tévé youtube linket (nem fájlt) lejátszani? (a példádnál azt írod, hogy nem olyan éles, mint korábban).
-
vargazoltan0
csendes tag
válasz LouiS22 #6381 üzenetére
Igen, bocs félreérthető voltam, nem a youtube videó volt élesebb, hanem pl. a harmadik képben szereplő videó élesebb volt, mint a második képen szereplő youtube videó.
milyen médialejátszót ajánlanál? nekem is megfordult a fejemben... Ami nekem a lényeg lenne, hogy nagyméretű (6 TB) külső merevlemezt gond nélkül kezeljen, és Kodi menjen rajta, ezért gondolom android-os kellene.
-
Esetleg egy videokártya driver frissítést vagy ha a legfrissebb van fent, akkor egy régebbi verzió kipróbálását javaslom. Persze a gyártó honlapjáról letöltve, nem az automata windowsos verziót. Sajnos lassan kifogyok az ötletekből...
-
-
LouiS22
veterán
válasz vargazoltan0 #6382 üzenetére
Én egy Wetek Playt használok és teljesen elégedett vagyok vele. Innét a szomszédból, Szlovéniából szállítják, két nap alatt itt is van - de picit feljebb linkeltek egy kimondottan erre a chipsettel foglalkozó topikot, az pl. tömve van kicioccókínai lejátszóval is.
-
vargazoltan0
csendes tag
válasz huliganboy #6387 üzenetére
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget, tanácsokat, mindenképpen megírom a fejleményeket.
-
LouiS22
veterán
válasz huliganboy #6387 üzenetére
Nyilván a felárban azért ott van az is, amit a Wetekes srácok mögé tettek szoftveres támogatásban, plusz Európa, ami ugye szintén egy picit tol az áron
Plusz egy érv még a biztos közösségi támogatás (értsd: Libreelec biztosan fordítható rá). A kicioccóknál ez azért mindig egy neccesebb téma.
Nálam azért is ez lett a befutó, mert a Pi-n nincs optikai kimenet (nekem meg ez kellett az erősítő miatt).
-
nagyúr
válasz vargazoltan0 #6388 üzenetére
Rájöttem! Dugd át a hdmi-t a tv hdmi3-as portjába, ami mellé oda van írva, hogy PC!
-
Celtis
veterán
válasz vargazoltan0 #6391 üzenetére
Lehet, hogy a windows szívat. Tegyél egy próbát Openelec/Libreelec rendszerrel.Csak két pendrive kell a teszthez.
-
huliganboy
addikt
válasz vargazoltan0 #6394 üzenetére
Nee PC-re ne inkább!
-
nagyúr
válasz vargazoltan0 #6391 üzenetére
Pedig egy barátomnak, szintén C sorozatú samsung tv-vel, pont ez oldotta meg ugyanezt a gondját. Minden hdmi portot végigdugtál ezek szerint?
-
-
azozo
senior tag
válasz vargazoltan0 #6397 üzenetére
Egy linuxos live dvd-vel próbáld meg ..szerintem a win 10 video driver sz*r.....esetleg a hdmi kabel nem birja ..Milyen van? mert nekem is mikor rákötöttem a C650-esre egy Princ of Persiát akartam játszani mindig szaggatott
-
vargazoltan0
csendes tag
Nekem igazából nem szaggat, csak kockás a kép.
Az a baj, hogy annyi hibalehetőség van, mire rájövök, hogy mi okozza, megőszülök.
Elsőnek megpróbálom a VGA drivert cserélni.
A HDMI kábel vadiúj, aranyozott, és nem is a legolcsóbb fajtából, de kipróbálom egy másikkal is.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz vargazoltan0 #6399 üzenetére
Lehet aranyozott, ha nem 1.4-es, ha véletlenül kifogtál egy régi darabot
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest