Új hozzászólás Aktív témák

  • CirrMee

    addikt

    Lenne egy vicces problémám, amire kérnék segítséget. Mivel nem nagyon beszélek angolul (német sem, stb), azt is megköszönném, ha valaki találna erre guglis találatokat.

    Kodi egy ideje azt csinálja, hogy amint a kijelző lekapcsolásra kerül (képernyővédő, tehát nem gép lekapocsolás), visszakapcsoláskor csak egy teljesen fekete képernyő a jutalmam. A tévé érzékeli, hogy újra van jel a bemeneten, mert közli velem. Távirányítóra reagál, mert pl ha mappaszerkezetben hagytam, és a feketeség alatt belépek, akkor az később látható lesz. Az a később pedig azt jelenti, hogy ablakos módba kell váltani (hotkey), és ott már láthatóvá válik minden, majd teljes képre pakolva szintén. Kb így megy a következő kijelző lekapcsolásig, aztán újra feketeség a kijelző ébresztésekor.

    Azt a részt nem kell boncolni, hogy a windows (10) az okozó: ki lett próbálva mind a Kodi, mind a Win10 saját megoldásával, de ugyanaz az eredmény. Viszont amint a Kodi kikerül a képből (értsd: win10 bekapcsolja a kijelző lekapcsolást, ha a Kodi nem megy a háttérben), a probléma nem lép fel.
    Ezzel párhuzamosan megjelent egy olyan vicces dolog is, hogy "o" gomb megnyomásakor az info panelon mindenre 25Hz frissítést ír, nem érdekli, hogy a forrás mondjuk 23.976, vagy 60Hz -es.

    Bónusz trekk: valaki meg tudná mondani, hogy pl egy médiatárba fel nem vett, de betallózott mappából meg lehet e oldani (pl videoklipek, vagy rajzfilmek a gyereknek), hogy megszakítás nélkül legyenek lejátszva az állományok...? :)

    [ Szerkesztve ]

    “Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

Új hozzászólás Aktív témák