Új hozzászólás Aktív témák

  • Vitee

    aktív tag

    Sziasztok, feltenném itt is a kérdésemet, hátha valaki tud rá válaszolni és tippet adni!

    Remélem tud segíteni nekem valaki.
    Van egy LG PF1000u projektorom. Ennek van 2 HDMI aljzata. Egyikbe egy digi box megy, a másikba pedig egy Xiaomi Mi box. A hangot egy soundbar szolgáltatja, ami a projektorba van kötve egy optikai kábellel. Így van hangom mindenhol, MI box-ba is, Digi boxxal is, ha PS4-et használok a MI box helyett akkor ott is.
    Az android boxot hétvégén vettem, de van vele egy kis probléma. Kodiban nincs teljesen szinkronban a hang. Utána kell állítani, mert késik a hang. A Kodi beállításában a lejátszó fül alatt van egy opció, hogy "Lejátszás szinkronizálása a megjelenítőhöz" ami a hang és videó szinkronjáért felel.
    Ha ezt bekapcsolom akkor rendbe jön, nem késik a hang, viszont nem használ hangtovábbítást vagyis nincs DD 5.1 hangom, hanem sima 2.0.
    Ami érdekes, hogy a digi tv-nél ami Dolbyban szól ott is késik a hang. Amint kikapcsolom ez teljesen jó. Ez eddig nem zavart mert max HBO ami érdekes DD hanggal, de itt meg nincs HD-ban.
    Az LG beépített lejátszójával nincs semmi gond, ott nem késik a hang.
    A MI boxban a Beállítások/ Hang/ Digital sound menü alatt HDMI van kiválasztva. Ha auto-ra megyek akkor az SPDIF-et választja ki automatikusan, így viszont sehol nincs hang. Se a MI box menüjében se filmeknél, sehol. Ha HDMI-t választok akkor jó.
    Van valami ötletetek ennyi infó után, hogy mi lehet a ludas? Nagyon zavaró a dolog!
    Előre is köszönöm!

    "Life before death, strength before weakness, journey before destination."

Új hozzászólás Aktív témák