Új hozzászólás Aktív témák

  • moli.hu

    őstag

    válasz Degeczi #4434 üzenetére

    ugye azt nem tudjuk, hogy a filejegyzeket elkuldi-e az amazonnak (bar, biztos vagyok benne, hogy ez az informacio fent van a neten, de nem kerestem utana).

    de. tegyuk fel, hogy ha az olvaso megkap egy lekuldott konyvet, akkor annak a neve a kindle sajat sqlite (vagy mittomenmilyen) adatbazisaban "online_$filename", ha pedig ratoltott, akkor "local_$filename". ez esetben marpedig tokmindegy, hogy az amazon altal kuldott torlesi parancsban a filenev melyik szoval kezdodik, az ugyanugy egy a kindle-n tarolt filera mutat. ha pedig visszatoltod, jon ujra a parancs (mint pl a satelit-es vevoknel az aktiv elofizetoi kartyak kodjait 24 orankent folyamatosan kuldik).
    ennek persze egy akadalya van, az esszeruseg, az, hogy mig a konvertalon atmeno konyvek elegge jol osszehasonlithatoak, akar fulltext, akar csak md5 alapjan, es igy egy nagy halmazra lehet egy azonositoval hivatkozni, addig ez a lokalis fileoknal nehezkes. de ez hangsulyozottan nem technikai akadaly, ettol meg torolhetnenek.

    es ha megvan a lehetoseg, mar csak ido kerdese.

    akit ez zavar, nem fog az amazon mellett donteni, ebben elegge hasonlit az apple-hoz, nem egy aranyos ceg. dehat ezert olcso, igy aki kindle-t vesz, legalabb kap valamit az eladott lelkeert, szemben az apple-sokkel.

    mas kerdes, hogy hal isten linux van rajta, igy ha beut a baj, eleg konnyu lesz rootolni es teljesen fuggetleniteni az amazontol, a wifi-s ezzel csak a boltot, a cloudot es a konvertalast veszti el, a browser, a lokalis olvasas meg hasznalhato marad.

Új hozzászólás Aktív témák