- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- PR-Telecom
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- OpenWRT topic
-
IT café
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz joysefke #3249 üzenetére
nem azt mondtam, h 1 nap, hanem néhány nap alatt...
(<1 hét. Nyaraláskor 4 nap alatt jutottam oda, h este fölrakom a töltőre: nem mert már lemerült volna, de jó eséllyel másnap napközben történt volna. Ezt pedig jórészt a rengeteg lapozás okozta)nem kétlem, h természetesen nagy fogyasztó lehet a szótárazás is, hosszú távon az önkisülés is - csak azért reagáltam, mert az első hozzászólásodban lényegében elhanyagolhatónak írtad a lapozás energiaigényét - és sajnos nem az
[ Szerkesztve ]
-
-
ryke1
tag
Egyre inkabb hajlok a Kindle3 fel, azt is olvastam valahol,hogy az uj kijelzöje is rosszabb minösegü mint a regi, az Amazon meg ne tervezze meg nekem, hogy meddig akarom hasznalni, ha valaki nem ismerne: [link]
"Az akadályok azok az ijesztő dolgok, amiket akkor látsz, ha szemedet leveszed a célról" - Curt Carlson
-
didros
senior tag
Szóval előfordulhat-e, hogy az Amazon pénzt kér a dokumentumok konvertálásáért?
-
Zirowe
nagyúr
Mondjuk azoknak, akik a nem cserélhető akksik miatt fanyalognak, egy nagyon egyszerű példával tudok szolgálni: anno, amikor megjelent az első iphone, a 2g, mindenki fanyalgott, köztük én is, hogy nem lehet cserélni az akksit, nem lesz csereszabatos a készülék, ha vmi nyűg lesz vele, mindig lehet majd a nagy pénzeket fizetni gari lejárta után, stb..
Ezzel szemben a készülék megjelenése utána kb 5 évvel, még mindig működőképes majdnem az összes 2g készülék (nézzetek szét az aprók között), és valós panaszokat se lehetett igazán olvasni erről a problémáról.
Tehát itt van ez a mobil, amit jobb esetben naponta/két naponta kellett tölteni, és 5évnél tovább bírta.
És akkor a kindle, amiben eleve nagyobb/tartósabb/modernebb akksi van, amit nem mellesleg jóval ritkábban kell tölteni.
Remélem a következtetést le tudjátok magatoktól vonni.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Degeczi
nagyúr
Most magadat akarod meggyőzni a K4 választásához...
A Kindle-ben ugyanolyan Li-ion technológiájú akku van, mint egy telefonban - de valószínűleg mostohább használatban (a lapozáskor lökésszerű terhelés miatt): sajnos reális becslés a 2-3 éves élettartam...
(ráguglizva kiderül, h a K2-ben bizony akár 2 év után is már szükség lehetett akkucserére)(egyébként pont az Apple-t marasztalták el egy perben iPod-ok cserélhetetlen, és 1.5-2 év alatt tönkremenő akkuja miatt...)
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz Degeczi #3259 üzenetére
Nekem nem kell magamat meggyőznöm, mert nem gerjedek a 4esre, max talán majd a touch-ra, de ki tudja..
2007es ipod touch 1g-m azóta is megy rendesen.
Kalandor: oké, de azért az a csere sem olyan egyszerű (szétszedni és összerakni a cuccot).
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
BiriBum
őstag
Csak wifin lehet netezni az új Kindle Touchon
Lehet, hogy a K3-at is korlátozni fogják?
-
OMagus
tag
válasz BiriBum #3262 üzenetére
Nem tartom esélyesnek a tiltást, korlátozást. Mindamellett a Touch verziónak is lesz 3G-s és nem 3G-s verziója, mint ahogy a K3 (keyboard) esetében.
http://www.kindle-portal.eu - Magyar Kindle Portál (hírek, blogok, chat, időjárás, tv műsor, sakk, epub konverter, Kindle térkép) Segíts te is kitölteni a térképet, hogy minél több "K" szerepeljen rajta!
-
BiriBum
őstag
-
OMagus
tag
válasz Kalandor #3269 üzenetére
Én is úgy értelmeztem, hogy lehet, hogy a touch esetén így lesz, de a már kiadott K3 esetén nem változtatnak.
http://www.kindle-portal.eu - Magyar Kindle Portál (hírek, blogok, chat, időjárás, tv műsor, sakk, epub konverter, Kindle térkép) Segíts te is kitölteni a térképet, hogy minél több "K" szerepeljen rajta!
-
BiriBum
őstag
válasz Kalandor #3269 üzenetére
Köszönöm a helyreigazítást, teljesen igazad van, így működik minden óriáscégnél, első a vásárló, a cég profitja csak másodlagos.
Nem is azt fogja mondani az Amazon, hogy egyoldalúan módosítjuk a szerződést, hanem azt, hogy a külföldi mobilszolgáltatókkal sajnos már nem tudtunk egyeztetni, így a 3G roamingra a továbbiakban csak korlátozott lehetőségeket tudunk nyújtani. Adatkorlát x megabyte/hónap, amely y számú könyve letöltését teszi lehetővé. Amennyiben ez Önnek nem elég, az Amazonnál speciális roaming kártyát vásárolhat x dollárért.
Ez akkor fog bekövetkezni, amikor az új termékek fejlesztési költsége annyira megnő, hogy nem éri meg már egy kifutó eszközt támogatni.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz BiriBum #3271 üzenetére
Legalább a saját linkedet végig olvastad?
The Kindle Keyboard 3G, while it is still available, will continue to have unfettered Internet access through the experimental browser.Usaban kicsit komolyabban veszik a fogyasztóvédelmet.
-
Efreet
senior tag
Azért a felhasználói szerződésben az is benne van, hogy bármikor egyoldalúan korlátozhatják az elérésedet, ha te nem a szerződésben foglaltakra használod a wireless elérést - és a bennefoglaltak: " the provision of Digital Content, Software, and support and other services" - ebben nincs benne a szabad és korlátlan internetelérés, tehát bármikor egy szó nélkül megvonhatják, vagy fizetőssé tehetik. A szerződéses lehetőségük megvan rá.
Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
didros
senior tag
Bocsánat a lame kérdésért...
Az miért van, hogy bizonyos dokumentumok amiket Calibre-ből szeretnék ráküldeni az olvasóra (emailben) soha nem jelennek meg az eszközön?
A Kindle managerben az Amazon oldalán ott vannak az "all items" közt, de valamiért nem kerülnek bele a "pending deliveries" mappába. Ilyen pl. a 168 óra rss-e amit Calibrevel töltöttem le, majd konvertáltam a küldés előtt. -
didros
senior tag
Hát ezt most már végképp nem értem. Most megjelentek az új dokumentumok a "pending" mappában, a régiek viszont eltűntek, pedig tutira kikapcsoltam a wifit az olvasón (otthon van, most nem tudom ellenőrizni sajnos)
Egyébként mennyi az automatikus szinkronizálások közti idő? -
ladislao80
csendes tag
DHL-es szállítás esetében a futárnak kell átadni a kitöltött nyilatkozatot?
-
válasz ladislao80 #3279 üzenetére
Mint ahogy ez le is van írva a kísérő levélben, igen neki.
-
didros
senior tag
Honnan lehetne beszerezni A nagy Gatsby és az Ulysses c. könyveket magyarul, elektronikus formában?
-
Laslow
senior tag
Ha nincs lehetőséged kinyomtatni, az sem baj, mert a futárnál is lesz egy olyan papír, kitölteni meg csak 1 perc.
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
OMagus
tag
A http://www.kindle-apps.net címen fellelhető játékok és alkalmazások hogy szerezhetők be a K3-ra? Ha követem az amazon oldalára, akkor kiírja, hogy nem elérhető
-
Efreet
senior tag
A legegyszerűbben úgy, hogy átköltözöl az Egyesült Államokba.
Esetleg úgy, hogy itt maradsz, de az Amazonos accountodnál átállítod a tartózkodási helyed USA-ra. Ekkor előfordulhat, hogy valamilyen írásos (szkennelt, fotózott) bizonyítékot kérnek, hogy te már ott laksz - vízum, ilyesmik, erre figyelmeztetnek is, ha meg akarod változtatni ezt a beállítást.Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
hampidampi
senior tag
Angolul:
Magyarul elektronikusan szerintem még nem adták ki. Esetleg ezeket próbáld meg:
[ Szerkesztve ]
-
lac14548
aktív tag
válasz Kalandor #3258 üzenetére
Nem értem ezt a nagy aggódást a Kindle 4 akkuja miatt.
Nem cserélhető?Ha szigorúan nézzük szét se szabadna szedni a Kindle-t, mert a garancia elvész.
A garanciaidőt viszont biztosan kibírja az akkumulátor.
Addig meg biztosan csinálnak hozzá pótakkumulátort.
Rá van ragasztva?!
És?
Ha nagyon akarja valaki, akkor úgyis leszedni./Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...
-
lac14548
aktív tag
Előtte emailban vissza kell küldeni!
Aztán majd a futárnak is az eredeti aláírt pédányt.
/Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...
-
ladislao80
csendes tag
Akartam rendelni egy 3G Keyboard-ot, de 52,50$ import deposit fee-t számítottak fel, erről tud valaki valamit?
-
válasz ladislao80 #3291 üzenetére
Érdekes...
A sima 3G nélkülire meg 40-et számol a FORM.
:-( -
szcsi
tag
Egy kérdésem lenne: A családba kell még egy kindle, sajnos az enyém túl nagy népszerűségnek örvend
Az első példány poggyászban jött az országba amikor volt kint ismerős, így rendelési tapasztalatom nincs. A fórumot végig olvastam, használtam a keresőt, de még egy ilyen esettel nem találkoztam:
Rendelés után az amazon bedobta, hogy nem csak a 139+21$ a díj, hanem hozzáadott egy "Import Fees Deposit" tételt is, így a teljes összeg 199 lett. Ennyiért-inkább-nem címmel gyorsan vissza is mondtam a rendelést, hátha valaki tudja mit csinálhattam rosszul?
Az 1. kindle is ugyanezen az acc-on van, de remélem nem ez a baj...Szerk: közben látom másnak is van ilyen baja, sajna ez van
[ Szerkesztve ]
A sípcsont egy olyan eszköz, amivel éles szélű bútorokat lehet megkeresni a sötét szobában
-
ryke1
tag
Mi a helyzet a nemet anazonnal, itt 99 euro, ingyenes szallitassal, magyarorszagra nem tudom mennyibe kerül
most neztem meg sima 6 euro, express: 20 euro
[ Szerkesztve ]
"Az akadályok azok az ijesztő dolgok, amiket akkor látsz, ha szemedet leveszed a célról" - Curt Carlson
-
ladislao80
csendes tag
Bezzeg ha pl Szlovákiába rendelnék, akkor nincs ÁFA
-
scarabaeus
őstag
válasz ladislao80 #3298 üzenetére
Nem ÁFA, inkább egy letét az import díjak fedezésére, amit később visszatérítenek, ha nem volt mit fizetni. Legalábbis egy 2010-es hozzászólónál úgy volt.
Quoth the Raven "Nevermore."
-
szcsi
tag
válasz scarabaeus #3299 üzenetére
Számomra csak egy dolog zavaró;
Csak miért pont mától?A sípcsont egy olyan eszköz, amivel éles szélű bútorokat lehet megkeresni a sötét szobában
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Bundle topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Home server / házi szerver építése
- Milyen monitort vegyek?
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851