Új hozzászólás Aktív témák

  • Rodzser Mór

    senior tag

    válasz schawo #8701 üzenetére

    Ugye te (ti) sem gondoljátok komolyan?

    Mindeközben a Patek Phillipe Grand Master Chime órája megvehető 800 millió forintért kifejlesztve (ha még van a 7 darabos kollekcióból eladó), legyártva.

    "Nyolc évnyi fejlesztés, 1366 alkatrész, 2,6 millió dolláros ár – ízlelgessük csak egy kicsit ezeket a szavakat, amelyek a Patek Philippe 175-ik születésnapjára készülő Grandmaster Chime 5175R karórát jellemzik. A világ legbonyolultabb ilyen eszközéből mindössze hét darab készül, ezek közül egy a cég saját múzeuma számára, de biztosak vagyunk abban, hogy a maradék hat sem marad sokáig vevő nélkül.

    Maga az óra szokatlanul nagy darab, 47,4 mm-es átmérővel és 16,1 mm-es vastagsággal rendelkezik, ezért cserébe viszont két oldala is van, amelyeken összesen húszféle óramű mutatja nekünk nemcsak az időt, de a dátumot, holdfázist és már érdekességeket is. A különféle beállítások elvégzéshez egy koronát és négy külön gombot is kapunk – és mindezt egy mechanikus szerkezeten!

    A 18 karátos rózsaaranyból készült ház önmagában 214 alkatrészből áll, ebben helyezkedik el a mechanika, amiben két ütőszerkezetet is találunk. Ezek segítségével nemcsak ébresztésként beállított időt, illetve a negyed és egész órákat tudja elütni az óra, hanem a dátumot is."

    Ehhez képes ez a Nomos egy fing. A nagyotmondásukkal még inkább fing lett.

    De nekem aztán édesmindegy, hogy ha te (ti) elhiszitek a mesét a Nomos gigászi fejlesztési költségeiről.

Új hozzászólás Aktív témák