-
IT café
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MeTaL
tag
Sziasztok!
Milyen orsót tudnátok ajánlani egy 6 méteres bolognai bothoz? ( Név és típus szerint kérném).
Egyébként pontosabban Maver Nembo Club a bot neve. A válaszokat köszi.[ Szerkesztve ]
-
-
MeTaL
tag
Akkor most olyan zsinór márkákat is írjatok melyek alkalmasak lennének bolognaizáshoz. 16-18-as méretben. Erős, strapabíró legyen, ár nem lényeg.
-
MeTaL
tag
ha már a zsinórokról van most szó, akkor tegyünk egy kitérőt a monofil, finomszerelékes horgászat felé is. Milyen zsinórt ajánlotok úszózáshoz? Márkákat kérekszépen.
-
MeTaL
tag
Attól függ hogy mennyire érdekel komolyan a peca. Ez egy komoly horgászatra alkalmatlan lenne. " Hossza 2,7 méter és dobósúlya 30-60 gramm, amely fenekezéshez, pergetéshez, sőt mártogatáshoz is egyaránt kiváló! " Hát ... én fenekezésre, pergetésre, és mártogatásra külön-külön botot vennék. Egyébként a Spro termékek között van jó is, de az én véleményem az hogy többnyire a Shimanok talán jobbnak bizonyulnak. www.haldorado.hu-n csak hasonlíts össze két feeder botot... Árban enyhe eltérés van, a bot tömege meg jóval nagyobb. blabla tudnék még mesélni.
-
MeTaL
tag
Hát mint kezdő horgásznak ajánlanám a feeder/picker bottal való horgászatot, attól függ mondjuk hogy hol horgászol, de ezzel többféle módszert is ki tudod próbálni ( süllőzés, pontyozás, keszegezés )
Ezt a pickert ajálanám
Ezzel az orsóval18-as zsinórral. feeder kosárral, horgot most nem mondok, mert nem nagyon ismerem a méret számozásokat fejből. Ezzel igy el lehetne szórakozni.
[ Szerkesztve ]
-
MeTaL
tag
Sajnos még én se vagyok vérbeli horgász, régen horgásztam már nagyon, jövőre fogom elkezdeni most már, és meg se szeretnék állni életem végéig.. Mert nem volt eddig pénzem , de most szánok majd rá, veszek felszerelést meg mindent. Sokat járok le a dunapartra beszélgetek stb. ugyhogy szedem az infókat bőven. Horgásztam is már feeder/picker bottal, és hát ez az egyik legmodernebb módszer. Sőt eszembe jutott valami. Akit érdekel a feederezés tudom ajánlani Döme Gábor Feederbottal állóvízen c. filmjét. Onnan lehet tanulni ezt azt. De arra felhívom a figyelmet, hogy ne essetek bele abba a csapdába amibe én is majdnem, hogy kimondottan csak Spro cuccokat vennék... Ezt átgondoltam vagy 100szor és hál istennek nem vettem Spro terméket. De kezdőknek kiváló. ( botot, orsót )
Ui.: 800 Ftért tőlem megvehető, boltban 1000 huf. Van több része is, 2-3. Ha kell akkor privit írjál.[ Szerkesztve ]
-
MeTaL
tag
Igen én is így vagyok vele ( a pénzáldozással ). Hát biztos van eurostarban is jó feederbot, meg most még a Maverekre pörögtem rá. Okuma orsók viszont nagyon jók. Van is egy nekem de elszeretném cserélni egy kisebbre. Akár veled vagy bárkivel Meg először bolognai botot veszek majd mert az most itt a környéken nagyon menő, és bejövős. Taksonyi hídnál. Nyáron kb. naponta fognak pontyokat, ami azért nem semmi mert nyílt vízről, Kisdunáról van szó és nem egy Maconkai víztározóról , ami inkább haltározó
-
MeTaL
tag
Na meg sajnos idén másra kellett a pénz, jogsira, úgyhogy nem tudtam a horgászattal foglalkozni, viszont jövőre.. nincs menekvés. Már télen be szeretném lassan gyűjteni a pecákat. Meg mindent. Amit tuti hogy megveszek az ez lesz: Bolognai bot JAJ DE VÁROM MÁR
Pickerbot -ból meg ezen gondolkozomUi.: Azt mondanom se kell hogy a parttól 6 méterre fogják a pontyokat Szó szerint, mivel 6 méteres bolognai. és közvetlenül a parttól teszik le a botot, bocs akkor 7 méter.
[ Szerkesztve ]
-
MeTaL
tag
Szokott vki bolognai bottal horgászni?
-
MeTaL
tag
válasz lakisoft #4449 üzenetére
A bolognai botos horgászat elsősorban folyóvizi úszós horgászatról szól, lásd pl. Duna. 4-5-6-7-8 méteres esetleg 9 méteres változatban kaphatóak. Keszegezésre, márnázásra, paducozásra, pontyozásra használják legfőképpen, de lehet vele süllőzni is. Vannak különböző nehézségü botok ezek között. Ami könnyünek monható az kb. 260 grammos de ez függ a bot hosszától is, 260 gramm könnyü kb. a 6 méteres változatban ezért szeretném a maver nembot megvenni, mert olcsó aránylag. Úsztatni szoktak vele , de használják úgy is hogy bottartóra lerakják és megtartják egy bizonyos helyen a sodrás miatt. További anyagok:
Link1 Link2 -
MeTaL
tag
-
MeTaL
tag
válasz blackvinyl #4473 üzenetére
Hi, hmm, rakós bottal nyomod? Ha nem vagyok túl indiszkrét csinálnál pár képet a cuccaidról ? Pickerbotról vagy bolognai botról ha van, olmokról stb. és küldd el az emailemre: laci624@freemail.hu
[ Szerkesztve ]
-
MeTaL
tag
oké köszi. ez fura, valaki haldón a 7 méteres maver nemboját 10ezerért árulja.. miközben újonnan a 6 méteres kerül 22-be...
-
MeTaL
tag
felhívtam a csávót, lehet hogy megveszem ezt a botot. jupii
-
MeTaL
tag
Természetesen. Pontynál is az van hogy soha nem lehet tudni mikor eszik, és mikor hol tartozkodik. Egyébként hol horgásznál, milyen területen? Tud valaki hasonló oldalt mint a haldorádó? Bolognai botokat szeretnék neten Is nézegetni, ahol leírják a dobosúlyát, össztömegét a botnak, árral együtt.
[ Szerkesztve ]
-
MeTaL
tag
hát nemtom. sztem nagyon elvétve lehet pontyot fogni.. azok elvermelnek tudtommal. keszegeket lehet fogni az tény, láttam már amikor rámentem a jégre, és a lék amikor már befagyott egy picit, akkor feljöttek levegőzni a keszegek kb. egy tucat... az vicces volt. ponty sztem nagyon elvétve...
-
MeTaL
tag
nem tudom nem szoktam törpézni, igaz a horgász pályafutásom nincsen sajnos kb. 3 éve, viszont januárban megnyilik az első kapu a nyitány felé. az engedély lenne az. és akkor már "komolyra fordítom a szót". ( hú milyen mondatokat írok, ez a Dexter c. sorozat miatt lehet ).
-
MeTaL
tag
Egy tavon annyiból lehet élvezetesebb a horgászat hogy szinte mindennap hazatudsz jönni hallal ( ponty vagy hasonlóval ) tehát nemes hallal. Én nyílt vizen fogok horgászni, ott már azért nehezebb ilyesmit fogni. De! Van itt a környéken pontosabban nálunk 5 percre egy híd, ami nyáron sok pontyot rejt magában. 6 méteres bolognai botokkal szoktak ott horgászni többnyire. Már amikor melegszik a víz, elkezdik szórni kajával. ( etetőkaja + konzerv kukorica ) És szinte nem telik el egy nap úgy, hogy nincs rászórva legalább 1 konzerv.. tehát annyira horgásznak ott. A tervem az hogy jövőre megpróbálok horgászni ezzel a módszerrel. ( úszós bolognaizás lerakva ) és pusztitom a halakat a partfelé ) Szóval már alig várom.
-
MeTaL
tag
Ismeri valaki az energoteam president feeder/picker botot? ha igen akkor kéne róla pár infó, bármi amit tudtok róla.
-
MeTaL
tag
csak győzzem pénzzel... )
-
MeTaL
tag
Szerintetek házilag lehet valahogy kukoricapogácsát készíteni ?
-
MeTaL
tag
Sajnos a jó idő ellenére, már most elúsztak a keszegek is, a fene tudja hogy hová...
-
MeTaL
tag
válasz Dávid98 #4637 üzenetére
Hello!
Jah,szerintem nem rossz cuccok, úgy értem hogy szerintem passzolnak egymáshoz. A Maver bot, és a Shimano orsók elég megbízhatóak, ezt garantálhatom, jó sok pénzt szántatok rá.. Esetleg még egy oldalt tudok ajánlani, ahol tudsz nézelődni. KATTINTS IDE
Csak arra nagyon figyelj, hogy ne csábítsanak el a marketinges szövegek, és ne terelődj rossz út felé.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Drive
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest