Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    Én az autó hátuljába beteszem a botokat, a feederek végén a fentebb látott spiccvédő, alul összefogó pánt. A feeder botok zsinórjának végén csak egy forgókapocs van, létrán vannak különféle szerelékek (method, gubancgátlócsöves, etetőkosaras, sodort zsinórszakaszos gubancgátlós, erőgumis), és a vízparton akasztom rá ami kell, kb 1 perc. Match és fenekező botokat felszerelve szállítom, a masszív fenekező botokat befőttesgumival fogatom össze, nem sérülékenyek. Minden pecára viszem a Carp Zoom ülőkés ládámat, alul belefér egy szerszámos doboz a ritkábban használatos cucokkal (sörétólom, ólomleszedő, fogó..stb) és beférnek a csalik. A felső, ülőkés részben az előketartó, szerelékes létrák, kapásjelzők, horogszabadító..a sűrűbben használt cuccok. Ezenkívül viszek egy nagy diszperzites vödröt, ebben van a kétfajta etetőanyag (method és sima), a botvillák, összehajtott szák, és a vödör teteje, mert kipakolás után ülőkének használható. Aztán a hátizsák, amibe van a SÖR, pohár, papírzsepi, lámpa...stb. És persze hosszabb pecákra viszek horgásszéket is. Így is körülményes a pakolás, hátha még a vízparton kéne minden botot készre szerelni.:)
    A terv, ha egyszer elmúlik ez az állandó hülye szél, hogy egy merevfalú botzsákba két felszerelt bot, mellé a bottartó meg a szák, diszperzites vödörbe minimál felszerelés, hátizsák, aztán bicikli....Persze mindig autóval megyek, mert a szél fúj, meg sok a cucc. :B
    Azért fejlődök, a háromrészes, felszerelt botokat már kb. 20 mp alatt összerakom, először perceket küzdöttem vele. Először az utólsó tagot leveszem, és a középső tag mellé teszem, aztán beakasztom a horgot az utólsó tag első (nyél fele) gyűrűjébe. Feltekerem a zsinórt, csak lazára, legyen lógása. Leveszem a középső tagot is, kinyitom a féket, és a középső-utólsó tagot összefogva a nyél mellé teszem, közben pár centi zsinórt lehúzok a dobról. Így feszes marad a zsinór, ráteszem az összefogó pántokat és kész. Azt hiszem itt olvastam a fórumon, mert régen a középső taggal kezdtem a szétszedést, macerásabb volt, a végén nehéz volt feszesre igazítani a zsinórt.

Új hozzászólás Aktív témák