-
IT café
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
Szerintem nem lényegtelen a távolság. Azért aki heti 1-2 alkalommal szeretne horgászni, annak ez jelentős kiadás, illetve rengeteg utazással töltött idő. Na meg 100km nem éppen olyan távolság, hogy lógatok pár órát, aztán hazamegyek. Oda úgy érdemes menni, hogy reggeltől estig. Nekem a mostani 40km már messzinek számít, ezért nem is járok gyakran
Halat én se viszek el soha, max pár kisebb snecit a teknősnek.
Etetőanyagra nem nagyon szoktam költeni, max 1500-2000ft/ horgászat. Néha nem értem, amikor a körülöttem lévő horgászok recept alapján készítik az etetőanyagot és egy kisebb család havi bérét beszórják a vízbe, aztán semmivel se fog többet nálam.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Janusz001
őstag
Fix hely, 55km.
-
Zoli bácsi
őstag
A tó, ahova idén járok kb 4,5km.
Kis-Rába 5 háznyira, 60-70m.
Rábca kb 15km.
99%-ban ezeken a helyeken horgászom. Azért majd szeretnék a Dénesfai kastély parkjában lévő tóra lemenni idén is napijeggyel, kb 20km. -
Dyde
aktív tag
válasz vendingo #22751 üzenetére
Hát úgy persze, én sajnos csak inkább 3 hetente jutok le 1x horgászni, akkor viszont reggeltől estig és lefoglalt helyre megyek. Viszont mivel sajnos ritkán jutok el akkor olyan helyre megyek ahol lehet is halat fogni. Persze mindezt pontyozásra értem. Mivel Pesten lakom most kiváltottam ide az engedélyt és néha lejárok pergetni, ilyen 1-1 órákra, egyenlőre még kevesebb sikerrel
-
DiszNóÓl
senior tag
~10km-en belül van 5 tó.
Mi gyakran megyünk csak 1-2 órára.HATER
-
-
Steady74
Topikgazda
válasz szuszinho #22733 üzenetére
Szerintem a kis mélység ellenére csúszó szereléket alkalmazzon a kolléga, egyetlen dolog miatt: a nádban horgászik, vagy nádfal mellett. Ha pontosan a nádfal szélében akar horgászni, akkor a lehető legközelebb kell dobni és a csalinak és az úszónak ott kell lennie, ahová dobáskor csobbant. Csúszó úszónál a horog és az úszó közel van egymáshoz, és a horog ott süllyed le, ahová becsapódott a szerelék, ami viszont ott marad. Fix szereléknél a horog mondjuk a nádfal szélében landol, az úszó attól 1,5 méterre, viszont ahogy süllyed a horog, távolodni fog a nádtól pont a fix szerelék miatt. Én 5-6 évig horgásztam nádban, a csúszó úszó a megoldás oda.
-
veterán
-
veterán
-
joe979
aktív tag
válasz Grillo #22761 üzenetére
Nem, gettó cuccal nyomom . Főlős ide a minőségi cucc . Silstar Yokozuna Soft Pilk, Orrel Next Lcc 8000 [Shimano klón szerintem] kurbli, 30as damil, jó nagy kampó, ólom , nagy hurkos szerkó . Ha csak 1 ólmom marad bent akkor jó napom volt A csali pedig csonti csokor volt .
[ Szerkesztve ]
Szissz
-
veterán
-
tween
őstag
Korum cs series feeder-ről van valakinek tapasztalat? Most akció van a 3 méteres verzsönre, ki kellene próbálnom.
-
joe979
aktív tag
válasz sityupityu #22766 üzenetére
Ja , találóra sikerült, a XIII.ker Jászai szépen az, de hagyjuk ezt a részét, mert megkapom hogy ...
De érted a lényeget, csupa olyan dolog amit nem sajnál oda az ember. Sok tényezős ez , de valahogy mégis tetszik ez a fajta peca, nem tudom megmondani miért , de azt mondai hogy szép a környezet, kilehet kapcsolódni mint egy szép tavi pecánál , nem mondhatni Lehet pont ezért, mert ultra igénytelen a vízpart, kövezés, üvegek szét zúzva, szemét, olaj foltok, tarháló helyiek, akik jönnek, hogy adjál ólmot, nincs, adjál sajtot, nincs,adjál horgot, nincs .. mindegy mit de adjál valamitSzissz
-
Szeszkazán
senior tag
Miért van az hogy a Feeder kosaron sokkal több a kapásom mint a sima hagyományoson?
Majdnem ugyan oda van dobva. -
dragonfx
veterán
Nekem a moby2 25km.oda jarunk reges reg a legjobban ez valt be fizetos tavak kozul 40-50re en se mennek.annyit nem er.vannak ebbe a 25km sugarba van sok to....mas kerdes az ar szabalyrendszer kornyek milyeny na meg s fogas a legfontosabb.ki kell tapasztalni de amig a megszokott hely adja addig nem kockaztatok...nekem az ott pihenes.
Neztem ket tavat de vicc 2500 a sportjegy....hol elnek....
100km.re cssk tobbnaposrs mennek bar annyira nem vok fanatic.elrg reggeltol estig.de kezdek ellustulni en is....8-9re megyunk ki.[ Szerkesztve ]
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Dyde
aktív tag
Ki milyen fotelt/széket használ? Szülinapomra kaptam utalványt egy horgászboltba és elgondolkoztam egy normális fotelen, mert a 3000 Ft-os Auchanos kis fotel már kezd szétmenni. Viszont ahogy szétnéztem döbbenet milyen árak vannak. Ami már szimpatikus az olyan 20-24k körül kezdődik
-
Zoli bácsi
őstag
Én a Carp Zoom 150+ foteljét használom néha. Azért néha, mert megvettem, és legtöbbször lusta vagyok pakolgatni, így diszperzites vödrön üldögélek, illetve a fűben heverészek. Persze 2-3 órás pecákra megyek leginkább. Egyébként a szék kényelmes, masszív, 135 kilós hab testemhez nem volt sok választási lehetőségem hogy mit vegyek.
Szerk: Elnézést Tween sporttárs, neked válaszoltam, de természetesen egyel előbbre szántam. Most jöttem haza éjszakás műszakból, még nem ért le a kávé...
[ Szerkesztve ]
-
tween
őstag
válasz Zoli bácsi #22773 üzenetére
Ugyan már, semmi baj druszám
-
csƵ
addikt
Pergetőkhöz szól a kérdés: 10-es méretű orsóval mekkora halak a célpontok? Most 25-öst használok Light pergetőn, de a 10-es is bőven elég lenne zsinórkapacitás szerint és 50 grammal könnyebb is. Elvileg a fékerejük ugyanakkora.
-
Zola007
veterán
válasz istnag #22776 üzenetére
Számolgatni lehet, de a valóság gyakran mást mutat.
Egyrészt mert a névleges átmérő gyakran nem valós, másrészt az orsódobon megadott kapacitás semMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
A Zéé
addikt
szerintem ne a zsinórkapacitást nézd, hanem az orsó súlyát.
Ha most eléggé farnehéznek érzed a motyót, akkor cseréld kisebbre. 50g különbség azért jelentős. Ha orrnehéz lesz a szetted tőle, akkor nem hiszem, hogy jól járnál a váltással. Ezek a nagyon pici orsók amúgy szerintem csak kb. az ilyen 160-180-as semmi súlyú UL botokhoz illenek.
Próbálgattam elég sokat mostanság a vásárlás előtt, pl. konkrét példák: a Favorite Bluebirdre (100g a bot) a 275 grammos 20-as Ryobi Tresor orsó érezhetően nehéz volt. Elvileg a 10-es is ugyanakkora súlyú.
A Vendettára (135 gramm) a 215 grammos 25-ös Okuma talán egy icipicit könnyű, a markolat előtt olyan 1,5 centivel van a súlypont, de ez még nem zavaró.Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
Nem lett eredmény, csak 3 bennszakadás
Balinok szórakoztak velem csak. A FOKA öbölben az uszály strand mellett egy olyan 60 cm forma balint láttam, ahogy megnézi a gumihalam, és elmegy mellette, meg az Árpád utcai BKV kikötőben is a kisbalin folyton kergette a küszöket, meg 3x is kikísérte a műcsalim a partszélig Az olyan éppen méretes körüli volt. De senki nem fogott semmit, pedig egész sokan voltunk, és volt mindenféle módszer is. Talán hétfőn a Balatonon eredményesebb leszek...Just a simple Lineman...
-
joe979
aktív tag
Ha valakit érdekel a Nevis 2016 katalógusa itt tudja meglesni .
[Nevis 2016 ]Rezgős pártiaknak, lesz egy új széria, a Vanity, a méretsor alapján valószínűleg a Döme botok klónjai lehetnek, kicsit eltérő dobósúllyal .
Mint ahogyan volt erre példa az előző szériában is. Pár apróság lesz csak ezen kívül még ...De azért most már forgalmaznak 18 fajta feeder családot az kicsit sok nem, ennyire még az Energo sem volt sosem elvetemedve
Szissz
-
A Zéé
addikt
-
-
vendingo
veterán
Pergetéshez kérnék tanácsot.
Vettem pár éve egy milo chromium viper medium pergető botot, egy vízfelszín közelében úszó rapalat és egy villantót. Orsónak egy blue arc 40-es match orsóm lenne.
Még soha nem pergettem. Az orsón 20-as 5.9kg teherbírású zsinór van.
A rapala/villantó elé kell fém előkét tenni, vagy mehet egyből a zsinórra? A jelenlegi összeállításom életképes, vagy ajánlott lenne fonottal pergetni?Esetleg van valakinek 40-es blue arc-hoz felesleges dobja?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Eagl3
veterán
válasz vendingo #22796 üzenetére
Arra, hogy kiprobald a pergetest termeszetesen megfelel. Hol tervezel pergetni és mire? Drót előke akkor kell ha csukára pergetsz vagy nagy eséllyel ugrik be csuka. A fonott zsinor legfokeppen azert jobb a monofilnál pergeteskor mert nincs nyúlása ergó sokkal közvetlenebben erzed a csalit és a kapást, de ha nem vagy benne biztos, hogy ez a te műfajod, akkor egyelőre ne vasarolj be mindenből, pár csalit azert szerezz még be.
-
vendingo
veterán
Tavon szeretnék pergetni partról.
A tervezett tavakon többnyire csuka, süllő, balin, harcsa, sügér, angolna van. Magyarán bármi jöhet.
Tervezek gumihalat, meg gumi kukacot is venni. Kezdésnek kis méretű sügereknek való csalikkal fogok próbálkozni, mert azzal szerintem garantált a sikerélmény.Kezdésnek a helyi bányatavat célzom meg, mert oda nagyon kevesen járnak, illetve ott eddig még senkit nem láttam rabló halazni. Egy kicsit parás a hely, mert rengeteg az akadó, de kristálytiszta a víz, így tudok keresni biztonságos helyet.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
2.70 méteres 10-40g dobósúlyú.
Még soha nem pergettem, ezzel kb. milyen halakra milyen csalikkal érdemes próbálkozni?Amikor vettem, akkor az eladóra hagyatkoztam és úgy kértem a botot, hogy egy all in one pergetőbotot keresek.
Ha most vennék, akkor biztos valami light botot vennék 20-as 30-as orsóval.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest