- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
válasz Janusz001 #22548 üzenetére
Valószínűleg 2 különböző nyéltagot adnak hozzá.
Van olyan 40 ezres conpetition feeder, ami 6+4 részes, varilható 3 és 4m között sokféleképpen a tagok cseréjévelMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Janusz001
őstag
Akkor azt hiszem maradok a boss -nál. Azt hittem valami felsőbb kategória lehet.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Janusz001 #22552 üzenetére
Fentebb írtad a Cormoran Bull fighter botot. Van nekem, 230gr-os dobósúlyú, erősen leárazva vettem folyóvízi pecákra. Szerintem valami kompozitféle anyag, a kisebb dobósúlyú tesói egy éve ott vannak a boltba 10 db ezresért, kutyának sem kellettek....
EM DIstance feederem is van, 390-es. Kollégával ellentétben én jókat olvastam róla, azért vettem, de annyit még nem nyüstöltem hogy határozott véleményt mondjak, de nem bántam meg hogy megvettem. Az a helyzet, hogy idén egy kisebb tavon horgászom, ami teljesen nyílt víz, így a tavaly szezon közben vásárolt botjaim a nagy tóra, akadós terepre, gyakorlatilag teljesen kihasználatlanok.
Ezt a boss botot fogtam a kezemben, a boltba, még nem akciózták mint most, meggyőző volt, minőségi cuccnak tűnik.
Nem tudom orsód van-e, ha az is kell, akkor ajánlanám ezt is figyelmedbe: [link] -
veterán
-
Zoli bácsi
őstag
Offba teszem, és véletlenül sem vitát akarok kirobbantani, csak egy teljesen szubjektív vélemény, arra reagálva, hogy a Nevis orsókkal gond van. Legtöbb orsóm Nevis, nem azért mert sztárolom, hanem azért mert amennyit ki szeretnék adni egy orsóért, annyiért jobbára ez van. A 6-8 ezres kategória alá nem megyek, bár a 3 ezres Nevis Coast orsókat is látok idősebb sporttársaknál, akik évek óta használják boldog tudatlanságban..
A Nevis legtöbbet eladott orsója a Pantera volt, azt hiszem a tavalyi évben. Rákérdeztem a boltban, mondja a boltos hogy sokat eladott, egy sem jött vissza garanciaidő alatt. Az én Panterám a harmadik szezont húzza, és köszöni, de jól van. A hasonló árú Silstar orsókkal volt gondom, egy Tierra feeder szervizben van, mintha a nyeletőfék nem váltana teljesen vissza, furcsa hangokat ad, egy másik nyeletős Tierrának meg a felkapókar megáll félig visszaváltva, gyenge a rugó ami visszahúzza.
Nevis botokat is használok, Nevis orsóval. Ha elviszi a hal, vagy összetöröm, ez van, ilyen az élet, mondom, és veszek egy másikat, nem fogok 40-50 ezres orsókat-botokat használni, aztán sikítófrászt kapni ha törik, elveszik.
Ha harcsára mennék, vagy 20 kilós pontyokra, akkor nem a Nevis Panterát tenném fel, de a pár kilós átlag pontyokhoz tökéletes felszerelés nekem. Persze bátran használnák Nevist nagy halakhoz, de akkor már komolyabbat. Egyik rokon kőműves, Ausztriába dolgozik. Vehetne komoly felszerelést, de olyan cuccai vannak, hogy ahhoz az én Pantera orsóm is űrtechnika. Piacos teleszkópos bot, és Nevis Coast, és ahoz hasonló orsók. Azt mondja hogy a Rábára lemenni, a sárba meg a homokba, esni kelni vele a vízparton minek jobb? És megfog mindent, márnákat, harcsát (persze csak kisebbeket), télen mennyhalat.
Van Shimano orsóm, pergetőboton (Sienna). És két darab Spro Freeliner LCS is. De a többség Nevis nyeletőfékes orsóból áll (Pantera, Winner Freeway, Promo Carp), és ugye egy két Silstar, amikkel van probléma, de Nevissel soha. Lehet szerencsém van velük nem tudom. Ezt csak azért szerettem volna leírni, mert rendszeresen felmerül hogy nem jók a Nevis orsók. Ja, és azt még nem is írtam, vettem télen leakciózva valami Lineaeffe Hyper Carp nyeletőfékes orsót, 7ezerért. Feltöltöttem zsinórral, nem is használtam, két szélre rakta a zsinórt, közepe szinte üres... Ehhez képest egy Nevis Viper 2 ezres orsó zsinórképe is egy álom. -
Zola007
veterán
válasz Zoli bácsi #22555 üzenetére
voltak jól sikerült orsói, mint a Pantera, Legacy, Legend és voltak kevésbé jól sikerültek mint az Endura, Feeder Master, stb
De az utóbbi 2-3 évben eltolódott az arány a problémásabb darabok felé és ezt 2 horgászboltos ismerősöm is megerősítette, akivel mostanság beszéltem.Nekem is van 3 nevis orsóm, sőt volt 4 is
Az Endura pl. első használat előtti zsinórfeltöltéskor megadta magát
Küldött hozzá a Spro alkatrészt, de eladtam javítás után, mert láttam szétszedve és láttam hogy milyen spórolás van benne. Persze lehet mondani, hogy 10-12 ezerért annyi jár, de nem gondolom, hogy a spiáter alkatrészek bárhol megállják a helyüket, mikor ugyanaz acélból max 50 Ft-al drágább, de még egy jó minőségű műanyag is simán veri.
A spiáter térkitöltésre találták ki, nem mozgó vagy teherviselő alkatrészek gyártására.[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Emu
őstag
Biztos van mindenben igazság. Én is először 2db Nevis winner orsót vettem potom pénzért a két régi teleszkópos botokra, és mivel nem volt semmi gond velük, így mertem berendelni egy Feedermaster-t. Persze utóbbi ~10 horgászat alatt darabjaira esett, a két régi azóta is rendben teszi a dolgát...
-
musli26
tag
Fonott előke zsinórt milyen kötéssel kötitek fel a horgot?
Eddig csak monofil zsinórt használtam.Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
jansky1
senior tag
válasz musli26 #22558 üzenetére
knotless knot, ha hajszálelőke is kell.
-
tepenzed
őstag
sziasztok, szerintetek ez mennyire jó első botnak (eddig kölcsönnel nyomtam)?
http://www.haldorado.hu/shop.php?itemid=24386&zoneid=1Tavakban horgászok, főleg közepes távolságra, 2-3kg pontyokra, de azért befuthat néha egy 8-9 kg-os is
Kétszer ennyit kéne rákölteni mi?
[ Szerkesztve ]
-
jansky1
senior tag
válasz tepenzed #22561 üzenetére
Szerintem sok is. Nekem ez a "fő" botom, tavakon használom, közepes távolságra. Nem jött eddig zavarba semmitől, 12 kg-ig bezárólag fogtam vele.
Szerk.
Most látom, hogy szettet linkeltél, szerintem tökéletes arra, amire használni szeretnéd. Mondjuk az 50-es orsót kicsit túlzásnak találom.[ Szerkesztve ]
-
golyós
addikt
válasz Zoli bácsi #22568 üzenetére
A mély nem jó, rengeteg zsinór kell rá, feleslegesen.Távdobásokhoz is jobb a sekélyebb peremű.
Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
-
Zoli bácsi
őstag
Kaptam megint az ET-tól hírlevelet. Double speed orsó, 2 nap múlva már kapható! Hogy tudtam eddig nélküle élni.. [link]
Aztmondja: "Amint fárasztásra kerül a sor, válasszuk a kisebb áttételt, mellyel, ha szükséges, nagyobb erőt tudunk kifejteni, vagy finomabban tudjuk fárasztani a horgon lévő pontyot, amúrt. "
Hát én nem az orsóval szoktam a halat tekerni, a bottal pumpálom, aztán a lazuló zsinórt tekerem föl. Rosszul csinálom? -
veterán
válasz Zoli bácsi #22571 üzenetére
Nem csinálod rosszul. Minden normális horgász így fáraszt.
Csak egy újabb baromságot akarnak eladni.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
dragonfx
veterán
válasz Zoli bácsi #22571 üzenetére
omfg....
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Grillo
őstag
Vajh holnap vagy holnapután érdemes lógatni egyet a Dunán? Ilyen időben?
Van valamilyen általános ismertető, milyen vízállásnál érdemes, és milyenben nem?
-
musli26
tag
Korábban kereset valaki horgászkocsit.
Ezt találtam:[link]Szerintem jó áron van.
Olcsóbbat nem láttam.Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
boken
senior tag
Sziasztok, két kérdésem lenne, valakinek van tapasztalata a Préri 1 tóval kapcsolatban?
Tervezek oda egy feeder pecát egyik napra.
a másik hogy vettem teszt célból egy Ilyet . van valakinek tapasztalata?
ezt minden bedobás után kell feltenni, vagy nem akadályoz fárasztáskor?
Köszi mindenkinek előre is.Tanulj, tinó, ökör lesz belőled!
-
csƵ
addikt
Ma próbáltam ki a methodozást elsőnek. 4 pontyot fogtam, 1 compót, 2 keszeget és 1 kárászt. A tavon szinte senki más nem fogott semmit. Nyilván nem azért, mert olyan jó a technika, de legközelebb is így fogok horgászni.
Az új spiccbotomat is kipróbáltam, egy 1 kilós ponttyal avattam fel. -
Janusz001
őstag
10-12k magasságában milyen bevált orsót ajánlotok? Feeder bot ra kellene, 40 -es méret, első fékes, nyelető nem kell.
-
veterán
válasz Zoli bácsi #22583 üzenetére
Ha már Sienna, volt a kezetekben már az új? Mínusz 2 csapágy.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Dyde
aktív tag
válasz sityupityu #22584 üzenetére
Az idei szériától? Fel is van tüntetve a dobozán vagy valahol?
-
veterán
-
csƵ
addikt
válasz sityupityu #22588 üzenetére
Csatornai.
-
Dyde
aktív tag
válasz sityupityu #22587 üzenetére
Kár érte, pedig ebben ez árban korrekt orsó volt a régi. Tekergetés után mi a véleményed róla így 2 csapággyal már nem annyira szuper vétel mi?
-
veterán
-
csƵ
addikt
válasz sityupityu #22591 üzenetére
10 év gari van rá. Azért az nem semmi.
-
boken
senior tag
Ebay-es fonott zsinórról van valakinek tapasztalata?
érdemes venni, milyen fajtát esetleg?Tanulj, tinó, ökör lesz belőled!
-
gerii
addikt
válasz musli26 #22596 üzenetére
Az egyik ingyen van, ha úgy nézzük. Tóparton lehet olvasgatni.
Most olvasom:
Az ausztrál kormány 15 millió dollárt különített el arra, hogy megtizedeljék az ország pontypopulációját. - csak nehogy így kezdődjék a zombivírus. Zombipontyok.[ Szerkesztve ]
-
boken
senior tag
Csak én tudok olyan kérdést feltenni amire senki nem tud választ?
Tanulj, tinó, ökör lesz belőled!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest