Új hozzászólás Aktív témák

  • zolynet

    addikt

    válasz zolynet #16811 üzenetére

    tereskei 24órás beszámoló

    Nem igazán optimális időjárásban indultam neki, horgásztársamért (Zsola) menet a Megyeri-hídon max fordulatszámon ment a ablaktörlőlapát. Na mindegy, néztük az időképet már vagy 2 napja, se szelet se esőt nem írt Tereskére. ~6körül értünk oda, nagyon kellemes idő fogadott, semmi szél, csak egy kis felő Romhány irányában. Gyors kipakolás, pavilon állítás, majd a be is dobtunk 19körül.
    f8kor jött az első hal/halam, egy 3,7kg amurt sikerült fognom. Még sosem fogtam amurt, ez volt az idei cél hogy egy amurt akasszak. Amurokat megszégyenítően NEM küzdött, szintre kivontattam a partra, gyors fénykép, örömködés, visszadobás. (ahogy a többi hallal is, nem vittünk el egyet sem, sporthorgász volt ezúttal is)
    A sok kisebb 1,5-3kg ponty (fogtunk néhány 1-2nyaras pontyot is) között sikerült egy két termetesebbet is megfogni. 22órakor jött egy igazi carp run-os kapás Zsolának, majd egy jó 20-25perces fárasztás után sikerült megszákolni a 10,55kg pontyot. Volt még egy 8kilós potykája ami kiemelkedett a kisebbek közül.
    Nekem egy 6.2kilósat sikerült akasztani az oldódó (dupla 20as) green pepper-el, ~20perc birkózás után jött ki a partra. A kisebbekre az volt a jellemző, hogy a 1.5-2kilósak úgy küzdöttek, húztak mint a nagyobbak, bár érezhető volt h nem lesz nagy, de valami elépesztő erő van bennük. Ehhez képest a 3-4kilósakat kipattogtattuk a felszínen. :)
    Összessen 26db halat fogtunk, melyek összsúlya 72.45kg.

    Egy ~20perces szakadó esőtől eltekintve nagyon jó időnt volt este.
    Sajnos reggelre feltámad az északi (északnyugati) szél, ezzel a kapások száma is drasztikusan lecsökkent. A 26 halból 8at sikerült fogni 8-15óra között, nagyon kényesek a szélre, bár eddig úgy gondoltuk hogy a déli és a délkeleti szél a kapásromboló.
    Ettől eltekintve nagyon jó élménnyel gazdagodtunk, délután még a kutyáknak is jó soruk volt, játék, nagy séta, miegymás.

    képek

    Life is too short to stay stock!

Új hozzászólás Aktív témák