Új hozzászólás Aktív témák

  • FatalEror

    addikt

    válasz jozsi252 #10915 üzenetére

    A másik adat a tesztgörbe, amit a fent említett librában megadott értékként találunk meg a boton. Ez egy német horgászok által létrehozott érték; ennek az adatnak az általunk megszokott dobósúlyba való „átszámítását” pontosan elvégezhetjük. A librában jelölt értéket 454-gyel kell szoroznunk, ekkor megkapjuk a tesztgörbe-jellemzőt grammban, majd e szorzatot 16-tal osztva megkapjuk az adott bot tényleges dobósúlyát.

    Egy 3 librás bot átszámítása tehát a következő módon történhet: 3*454=1362, majd 1362/16=85, 125 gramm. Ha nem számolgatunk, akkor kerekített értékként 30 grammnyi dobósúllyal számolhatjuk a tesztgörbe egy librányi részét.
    Ugyanakkor a gyártók a botokon sokszor önkényesen tüntetik fel a librában megadott tesztsúlyt, ezért gyakran előfordul, hogy két azonos hosszúságú botot egymás mellé téve, a kisebb librával jelzett bot jóval erősebb a másiknál. Ezért az elsődleges szempont a bot kiválasztásánál ne a dobósúly (tesztgörbe adata) legyen, hanem kézbe véve próbáljuk ki a botot, és keménysége alapján döntsük el, hogy megfelelő-e.

    teljes cikk

    HardCore is my LifeStyle

Új hozzászólás Aktív témák